שאלה מה ההבדל

agytcdf

New member
שאלה מה ההבדל

בין קיקבוקסינג לאיגרוף תיאלנדי
מעיוני באינטרנט הבנתי שזה אותו דבר
תקנו אותי אם אני טועה ????
תודה למשיבים

ommerl

New member
למיטב הבנתי

קיקבוקס כשמו כן הוא- בעיטות ואגרופים. הסגנון הוא הרבה יותר כמו חוג ספינינג לנשים. קופצים במקום ונותנים בעיטות ואגרופים באוויר. המטרה היא כושר אירובי וחיטוב (עושים גם חדר כושר בדרך כלל). הלקוחות הם בדרך כלל לא אנשים שמתעניינים בלחימה.

את זה אני יודע מאדם אחד שמדריך בקיקבוקס. אולי יש עיוות בשם ומשתמשים בשם הזה למה שתיארתי בטעות בעוד שיש זירות תחרותיות של זה. לא יודע.

איגרוף תאילנדי זה אומנות לחימה שנועדה ללחימה ולא לכושר בלבד.

לא מדוייק

קיק בוקס היא שיטת לחימה (
) במגע מלא באמצעות בעיטות ואגרופים... רציני כמו התקפת
:
לא "קופצים במקום", לא "ספינינג לנשים" ולא "מכות באוויר"...

אתה לא רוצה להתעסק עם לוחם קיק-בוקס מיומן
...

מה שאולי התכוונת אליו הוא "אירו-בוקס" (או כל שם אחר של ענף פעילות אירובית) בו עושים שימוש בתנועות של בעיטות ואגרופים במקום "סתם" תנועות... המקור אולי מהקיק-בוקס אך המטרה והתוצאה שונות בתכלית.
יופי של ספורט אירובי... לא מיועד ללחימה.

איגרוף תאילנדי גם היא (בדומה לקיק-בוקס) אמנות לחימה במגע מלא של המדגישה אגרופים ובעיטות... אם זאת הייחודיות שבה היא דווקא בהתמחות בעבודת בירכיים ומרפקים תוך אחיזת היריב (קלינצ').

בברכה, יובל.

ommerl

New member
הבחור שאני מכיר

כותב ואומר בפירוש "קיקבוקס" ומה שהוא עושה זה בעיטות ואגרופים תוף כדי קפיצה בשביל כושר בלבד. בלי שם קשר ללחימה. אולי זה הוא עושה אירו-בוקס וקורא לזה קיקבוקס כי זה יותר קליט... אבל הוא לא היחיד. אני חושב שמכוני כושר שמציעים כלמיני קורסים קוראים לאירו-בוקס קיקבוקס.

אגב אין לי בעיה להתעסק עם כל אחד אם אין לי ברירה... קיקבוקס או לא קיקבוקס.

לפי מה שאתה מתאר: קיק-בוקס, זה לא...

והבהרה על סגנון הכתיבה, כדי למנוע עלבונות:
זה א-נ-י
שלא רוצה להתעסק איתו... לך: ברור לי שאין בעיה להתעסק עם כל אחד...

יש לעשות הבדל בן אירובי קיק-בוקס ל------

קיק-בוקס כאומנות לחימה.

ארובי קיק-בוקס זאת לא אומנות לחימה והיא באמת מלווה בקפיצות רבות תוך כדי מתן בעיטות ואגרופים סתמיים לאויר, זאת למטרת כושר....

קיק-בוקס למטרת לחימה ולימוד אומנות לחימה , הינה משמשת כאומנות לחימה לכל דבר ועניין ,ולכן הלימוד הוא אחר לגמרי.- אתה מוזמןן לצפות ביו-טוב בקרבות של קיק-בוקס של ה K1 . בכדי שתוכל להבין את עוצמת הכח שיש למי ששולט במרכיבי הקיק-בוקס הלחימתי.

אכן מכוני כושר לוקחים את מוטיב הכושר שיש בקיק-בוקס - ובנו שיטת להרמת הכושר למתאמנים בשימוש מוטיבים שיש לקיק-בוקס-

אבל קיק-בוקס כמוטיב לחימתי זה ממש ל-א.

יניב

CRAZY BOLI

New member
כמו שכתבו לך

יש הבדל גדול בין קיקבוקס (ספורט תחרותי) לכל מיני שיעורי סטודיו במכונים שגם להם קוראים קיקבוקס .
כספורט תחרותי יש מספר סגנונות , למיטב זכרוני יש את ה :
K1 שזו זירה שבה מותר גם לתפוס לזמן קצר מאוד (תנועה אחת) לקלינצ , זירה בה יש לוחמים מאוד טובים ומוכרים .
קיקבוקס רגיל ללא קלינצ בכלל .
קיקבוקס עם בעיטות רק מעל גובה החגורה .

בארץ שני הסגנונות הראשונים הם הנפוצים ביותר .

CRAZY BOLI

New member
בעיקרון

אתה מתכוון לסאבאט שזה גם קיקבוקס
אבל אם אני לא טועה יש שם שינויים קלים
מהסגנון האמריקאי שגם שם הבעיטות מעל גובה החגורה .
היום הקיקבוקס במתכונת של k1 או בליגות אחרות אבל עם לג קיקס
הרבה יותר פופלארי .
להבנתי בעבר לא כך היו הדברים והסגנון ללא הלג קיקס היה פופולארי יותר .
אולי (משער) שעם כניסת האגרוף התאילנדי למערב והפופולריות שצבר
אז גם הקיקבוקס במתכונתו הנוכחית הפך לפופולארי יותר .

למעלה