שאלה מהטלויזיה

ב ת 6 1

New member
שאלה מהטלויזיה

באיזה תנאי חייב משקה אלכוהולי לעמוד כדי שיקרא יין ? תודה מראש.

סער א

New member
הוא חייב להיות...

מענבים שהותססו בעזרת שמרים רק משקה מענבים הוא יין כל משקה שמותסס מפרי אחר אינו נקרא יין , אלא שיכר

benedictine

New member
לדעתי יש עוד מספר תנאים

עד כמה שידוע לי, התקן הישראלי קובע שליין יהיה בין 9% ל-14% אלכוהול (אולי אני לא מדייק בעניין האחוזים) כמו כן אסור לו לעבור שום תהליך של זיקוק (למעט חימום קל ביין "מבושל" לצרכי כשרות)

סער א

New member
ברור שלא עובר זיקוק...

אני כתבתי בדיוק מה הוא אמור להיות... משקה מותסס מענבים בלבד .

Chewbacca

New member
למישהו עוד יצא לראות את התוכנית?

"שיחות על יין עם איתי בחור"? בחיים לא ראיתי גיבוב שטויות כל כך גדול. נעזוב את הצילום הגרוע, הפרסומת הברורה לכרמל מזרחי. הצוות שהם הביאו לתוכנית מדבר כל כך הרבה שטויות בחצי שעה שזה פשוט עצוב. וחבל, כי יש הרבה אנשים בארץ שמבינים יין, ויכולים לדבר על יין בצורה אינטילגנטית, ואם כבר לוקחים אנשים מהיישוב שידברו אז למה לא אותם? "יין לבן הוא כמו קוקה קולה, אסור לשתות אותו חם" "ישראל היא מעצמת יין - במיוחד ב15 השנים האחרונות, היינות שעושים באיטליה וספרד לא משתווים ליינות הישראלים, אולי בצרפת, בבורגון עושים יינות יותר טובים"... "כשאני טועם יין אני לא רוצה שיגידו לי שהטעם שלו מזכיר דובדבנים או פירות אני רוצה שיגידו לי אם הוא טוב או לא" והיו עוד כמה כאלה

סער א

New member
לא ראיתי את התוכנית...

אבל את איתי בחור אני מכיר , לא חברים אבל בזכרון כולם מכירים ואני יודע שהוא מאוד מוערך בארץ בתחום היין וכבר כתב לפחות ספר אחד בנושא ולכן לא הייתי ממהר לפסול את דעותיו כל-כך מהר איפה שודרה התוכנית הנ"ל ?

Chewbacca

New member
בערוץ שנקרא טבע הדברים

ויש כל יום לפחות שידור חוזר אחד. ורק כדי להבהיר, הציטוטים לא היו של איתי בחור עצמו, אלא של הפאנל שלו, אני חושב שהוא גם כתב ספר שנקרא שיחות על יין. ובכל מקרה, כל הכבוד לערוץ ולאיתי שהחליטו לעשות תוכנית שלמה על יין. זה שהביצוע קלוקל זה משהו אחר...

למעלה