שאלה מהותית

שאלה מהותית

נכון שאסור לעשות קסמים מחוץ להוגוורטס אלא אם אתה בן 17? אז למה "לומוס" כן מותר לעשות? מה, יש רשימה של לחשים שמותרים? (ובבקשה, בלי תשובות בנוסח "מי אמר שמותר", כי כבר קראנו מספיק פעמים שהארי עשה לומוס ולא עשו לו כלום.)

the ror

New member
מצטער, לא זכור לי שהארי עשה את הלחש

לומוס מחוץ להוגוורטס ככה שבאמת לא נראה לי שמותר... אתה יכול לתת דוגמא ל"מספיק פעמים"?

יש לי תשובה!!!

בשניה הארי קיבל מיכתב על זה שדובי עשה קסם.משרד הקסמים אל יודע שדובי עשה את הקסם אלא הם יודעים שקסם ~נעשה~ בבית של הארי ולכןם הם שלחו לו מכתב הארי הספיק להתרחק בשלישי מספיק מהבית ועשה קסם גם לא בנוכחות מוגל בטח לא שלחו לו מכתב על זה בגלל סיריוס ברביעי הרמיוני עשתה לומוס במקום מלאאאאאא אנשים ככה שלא יודעים שהיא עשתה את זה או שאולי זה נקרא "בסכנת חיים" ואז מותר להשתמש בזה ב5 לא שלחו לו מכתב כי דאדלי לא ראה את הקס ז"ת מוגל לא ראה את הלומוס עוד שאלות?

the ror

New member
בשלישי כן ידעו והגיבו לקסמים אני

מניח שככה ידעו שהוא על אוטונוס הלילה(פאדג' חיכה לו כשהוא ירד)...מתי בחמישי הוא עשה קסם פטרונוס ככה שאני יכול להבין למה הם התעלמו מהלומוס מה גם שהוא נשפט על זה ככה שזה לא מותר...מתי ברביעי הרמיוני עשת לומוס?

ToryMaster

New member
מתי?

בהוגסמיד? ברכבת? כשהוא יצא עם דמבלדור? התקנה הזו מתייחסת להטלת קסמים בנוכחות מוגלגים, או מחוץ לתקופת בית הספר, כלומר בחופשים. בנוסף, כשיש קיבוץ של קוסמים אי אפשר לדעת מי הטיל את הכישוף, זו גם נקודה שצריך לחשוב עליה.

למעלה