שאלה מהותית

fireman

New member
שאלה מהותית

האם בתכנון של בית חדש יש איזושהי מניעה שכל השקעים בבית יהיו שקעי כוח? אני מתכוון מבחינת החוק היבש של ח"ח ולא בעניין הצנרת החיווט מפסקים וכדומה....

asher40

New member
שקעי כח - תגובה

שלום לך , תיכנון נכון של מערכת החשמל מראש ,הוא כבר דבר חיובי. מבחינת חב' החשמל אין ולא תהיה התנגדות לשקעי כח. הכל עיניין של עלות מול תועלת. אם אתה מתכנן נכון את המערכת הרי אתה יודע איזה צרכן צריך שקע כח ואיזה לא. לדוגמא ,מי אמר שנצתרך שקע כח ליד המיטה או בחדר ילדים? תכנן נכון ובכך תחסוך לא מעט הוצאות. אשר.

fireman

New member
הדאגה שלי היא כיצד הבודק

של חברת חשמל יגיב כשהוא יפתח את הארון חשמל וימצא שם 100 מאמ"תים. החוק זה מה שיותר מדאיג אותי מאשר העלויות והמריבות עם החשמלאי. היות והמשפחה שלי בורכה בחשמלאים אנחנו נבצע את העבודה בעצמנו ולא באמצעות חשמלאי כך שזה מאפשר לנו לתכנן ולהוסיף נקודות חשמל כאוות נפשנו מבלי לדאוג לקפריזות של חשמלאי כזה או אחר. כעת אנחנו באמת עובדים על תכנון מערכת החשמל אבל בדרך נוצרים קשיים שבתוך המשפחה.... אף אחד לא יודע איפה המחשב שלו יעמוד ואף אחד לא יודע אם המקרר יעמוד ליד הקיר הזה או על יד הקיר שממול והפתרון הכי פשוט לדעתי לפחות זה לעשות את כל השקעים שקעי כוח ובזה נגמר הסיפור, הכל יתאים להכל והכל יעבוד עם הכל מבלי דאגה לחשב מה כן אפשר להפעיל בשקע הזה ומה אי אפשר להפעיל איתו. אני מבין גם כן שאם הדבר יבוצע אין לי סיבה ללכת לרכוש חוטים של 1.5 ממ"ר מלבד לתאורה ומפסקים, הכל יצטרך להיות 2.5 ממ"ר לא כן?

fireman

New member
ושאלה נוספת

אני צריך שקע בתקרה בכדי לחבר מקרן..... מה החוק אומר לגבי התקנת שקע בתקרה?

כאשר בנינו את הבית שלנו,החלטנו שכל

השקעים בבית יהיו שקעי כח, ואני שמחה על ההחלטה. אני לא צריכה לעצור בכל פעם שיש לי מכשיר חשמלי להפעלה, ולהתחיל לבדוק אם זה שקע כח או רגיל.

רשר

Well-known member
מנהל
לבודק לא איכפת כמה מעגלים

יהיו בבית. לך זה יעשה בעיות אם תחבר לדוגמא 20 מעגלים של 16A לפזה עם הגנה ראשית של 3X25A כשחלק מהמעגלים יהיו בעומס מלא. אפשרות אחרת היא להגדיל חיבור אבל זה כבר כסף לח"ח (והרבה). זכור להציג את תוכנית החשמל למהנדס של הבנין כי כמות גדולה של צנרת בבטון עלולה להחליש מאוד את הבנין, בתוכנית צריך להדגיש את כמות הצנרת וקוטרה בכל קטע ובמיוחד באזור הלוח והוא חייב לתת תשובה לבעיה.

fireman

New member
היות ואפשר להעביר את הצנרת

ברצפה כנראה שזו לא תהיה הדאגה של הקבלן. הצנרת שעברה בתוך היציקות היא סבירה לחלוטין. כל מה שמעבר יעבור דרך הרצפה.

מאגר

New member
תיכנון נכון של מערכת חשמל שעלותו

כ- 750 $ הכולל: תיכנון קווי זינה, חישוב עומסים לפי צריכה בזמנים נתונים, כתב כמיות, אומדן ומפרטי ביצוע. חוסך אלפי שקלים בעבודות החשמל, בצריכת החשמל העתידית והמון המון עוגמות נפש ומריבות עם החשמלאי בשטח על כיצד סופרים נקובה מהיא נקודה ומה ערכה.אם ברצוך פרטים נוספים את/ה מוזמנ/ת לפנות אלי בטלפון 050-5271788 ואשמח מאוד לעזור.

יש אביזרים שאסור לחבר לשקע כח

למשל גוף חימום לאקוריום, בהוראות כתוב שאסור לחבר לנתיך של יותר מ 10 אמפר.

fireman

New member
לא רלוונטי מבחינתי

בכל מקרה אפשר לשים להם מאמ"תים של 10A....העניין בשקע כוח הוא עד כמה שהצלחתי להבין הוא שקע המוזן ישירות מלוח החשמל ולא דרך קופסאת חיבורים שנמצאת בתקרה וממנה יורדת צנרת לשקעים.

מאגר

New member
הבנתה לא נכון יש שקעי כח משותפים

ויש שקעי כח ישירים לכ אחד התפקיד שלו ולכל אחד המחיר שלו

מאגר

New member
ההבדל שיש שקעים שמחוברים כמה על

אותו מעגל וישכאלה שזה אחד לכל מעגל ומחירם שונה

מאגר

New member
שקע כח הוא שקע המוזן ממעגל בעל נתיך

של 16A ואילו שקע רגיל הינו שקע המוזן מקו זינה של מאור עובי החוטים שונה מאור 1.5 מ"מ כח 2.5 מ"מ

רז חשמל

New member
שקעי כח

אפשר לעשות את כל השקעים בבית שקעי כח וגם לעשות את כולם תלת פאזיים וכמובן את כל הקירות הפנימיים בעובי 20 ס"מ וכן את הדלתות הפנימיות פלדלת ולא לשכוח לעשות סורגים בדלת האמבטיה. וברצינות, אני לא מוצא סיבה לעשות את כל השקעים כח, מה שכן כדאי זה לתכנן נכון את מערכת החשמל ולהציב שקעי כח במקומות הנכונים. כאשר עושים שקעי כח בשילוב עם מעגלי התאורה צריך לזכור שרוב אביזרי וגופי התאורה לא נועדו לחווט 2.5 .

למעלה