שאלה מהותית

bingolool

New member
שאלה מהותית

יש למישהו רעיון איך להסביר לילד ולנער מתבגר על ההפרעה הזו? איך לגרום לו להבין מה יש לו? לדעתי מאוד חשוב שילדים ידעו מה יש להם ומה הסימפטומים והטיפול. חייבים לחשוב על פורום כזה לילדים!!!!

shiraaaa8

New member
כשהייתי קטנה מאוד אמא שלי הסבירה

לי שקליפת המוח שלי מתגרה יותר בקלות והשאילה את זה לכך שכשול התלמידים יושבים בכיתה, אף אחד מהם לא ישים לב לציפור שעפה מבעד לחלון. לעומת זאתה סבירה שאני אפנה אתה ראש. זאת אומרת שאני יותר רגישה לגירויי. שנים דבקתי בהסבר הזה
אני חושבתצ שלעשות הרבה הקבלות ועדיין להסביר את הדברים כמו שהם, אולי עם איורים מאוד פשוטים של המוח ולהגיד החלק האדום אחראי על זה והצהוב על זה... וכך הלאה. ולקשר את הדברים תוך השאלות (או מצבים ממש שמדגימים את התופעה\הקושי, או מצבים אל קשורים שמאוד ציוריים ומחיים את התאור). לדעתי כך הכי ברור, לקשר כל חלק וביטוי של ה"הפרעה" לדימוי מושאל במציאות+ שמגובה בהסבר רפואי או התנהגותי כמה שניתן... ובפישוט. האמממ טוב מעט חזרתי על עצמי בהודעה הזאת, אני מתנצלת על כך אבל אין לי כרגע הסבלנות לערוך. חלומות פז! מקווה שאיזשהו רעיון משלי יעזור! שירה.

zivadina

New member
איך להסביר על ADHD?

ההסבר שלי לילדים שלי: אתם נולדתם עם בעייה קטנה במוח. זאת בעייה תורשתית שגורמת לכך שאין קשר טוב בין תאי העצב באזור של המוח הממונה על שליטה בהתנהגות, בחשיבה, בתנועתיות ובתחושתיות. בלימודים זה מתבטא בכך שקשה לך להתרכז לזמן ממושך בדברים משעממים. כיום הטיפול שהכי מועיל הוא טיפול בעזרת תרופה, אשר עוזרת למוח לפעול כמו מוח של אדם "רגיל" במשך מספר שעות. כאשר אתה עם התרופה, תוכל לראות שההתנהגות שלך יותר בשליטה ובשעור קל לך להתרכז, לחשוב, להתארגן ולזכור. אני מעבירה לך מדור קישורים שהכנו במיוחד בשביל נערים:

05 מיכל

New member
נתתי פעם הסבר מסוג זה

שהזכיר בעיה קטנה במוח, ואחד הילדים לקח את זה נורא כבד. הפתרון שלי אז היה להסביר שהמוח הוא מכונה מסובכת, ולכל אחד יש שם משהו לא מושלם, אבל לא תמיד יודעים על זה ולא תמיד זה מפריע, וזה כבר סתם עניין של מזל. אני חושבת שעל המילים "בעיה במוח" הייתי מדלגת. לעומת זאת, הייתי פעם במצב שמאוד רציתי להסביר לילד מה יש לו כדי להוריד את משא האשמה הכבד שרבץ עליו, ובעלי מאוד התנגד שאסביר. כיוון שרציתי להגיע למשהו מוסכם, הצגתי לילד את יכולת הריכוז כסוג של כישרון: כמו שיש כישרון לחשבון או לציור (שיש לו מספיק בשביל שני ילדים) ככה יש כישרון לריכוז ולהתארגנות, שלאבא שלו ולאח אחד יש הרבה, ולילד המסוים הזה, וגם ולי, אין בכלל. אני חושבת שאפשר אפילו לדבר על כישרון לשבת במקום לאורך זמן, או על כישרון לשליטה עצמית. מי שאין לו כישרון לחשבון - זה לא אומר שהוא פטור מחשבון, אבל זה יהיה לו הרבה יותר קשה, והוא לא יגיע מאוד רחוק, והוא יצטרך יותר עזרה ואמצעי המחשה. וכך עם ריכוז (מזל שיש תרופה שעוזרת, חבל שבחשבון אין...) ועם התארגנות - הוא יצטרך אמצעי עזר, אסטרטגיות וכו'. אני חושבת שאפשר אפילו להמשיך עם ההשוואה הזו הלאה. בהצלחה!

putmusicon

New member
וחשוב מאוד לא לשכוח ....

להוסיף בהסבר גם את כל הכשרונות והחלקים החזקים של הילד - זה נותן ראיה כוללנית יותר שלא מתמקדת רק בקשיים. הבן שלי המצחיק - הולך לכל מורה חדש ומסביר בעצמו... אני מאוד איטי בגלל שיש לי בעיה בהתארגנות... ואני צריך עזרה ויותר זמן בלהעתיק מהלוח. :)

05 מיכל

New member
ילד שלימד את המורה

אני מכירה ילד שלמד קריאה בשיטה מיוחדת בגלל דיסלקציה. בהמשך הוא ניסה ללמוד נגינה, והתקשה עם תווים, ואז הוא הסביר למורה לפסנתר איך הוא למד קריאה, והיא ניסתה לתרגם את השיטה גם להוראת תווים. אני לא בטוחה שזה הצליח, אבל אני בטוחה שהיוזמה של הילד מרשימה!

למעלה