שאלה מהותית

Yaniv-DC

New member
שאלה מהותית

ביג דיל העלה כאן שאלה מהותית שלא כל כך זכתה לתגובות, וזה דווקא מאוד מעניין אותי. הנה הקטע הרלוונטי מההודעה: נכון, antique גרים בכלל בשבדיה. זה מעלה שאלה אחרת - מה הייתם אומרים אם ישראלית הגרה בחו"ל מספר שנים, או יהודיה שגרה בארצות ניכר כל חייה תבחר לייצג את המדינת ישראל? האם התשובות שלכם ישתנו אם השיר יהיה בעיברית בלבד, חצי חצי או באנגלית בלבד? כשהועלתה הסברה שאולי אישתאר ולהקתה אלבינה ייצגו את ישראל, כולם רצו, קיוו, ביקשו, שמחו, התפעלו. הבחורה אפילו לא קוראת לעצמה אתי זך, ותזכירו לי מתי הפעם האחרונה שהיא הייתה בישראל שלא לצורך הופעה.. למה זה בסדר, ולא פוגע בגאווה הלאומית? ומצד שני, זה קרה לא מעט במדינות אחרות.. סלין דיון לא ממש שוויצרית, וגם לוקסמבורג לא התברכה ביותר מדי כשרונות משלה. אוסטריה גם השאילה את אסתר עופרים..

C~H~E~N

New member
בנוגע לתאריך השמעת השיר....

זה אמור להיות בין סוף ינואר לאמצע פברואר

יניב, ואיך שכחת את אירלנד, א י ך?

המדינה ששלוש מזכיותיה הן בזכות האוסטרלי Sean Patrick Michael Sherrard (הידוע בכינויו : ג´וני לוגן). בנוגע לעניין של יצוג אומנים ישראלים המשרתים בחו"ל את ישראל. אני לא חושב שהעובדה שאמן מצליח בחו"ל צריכה לעמוד לו כמכשול ולהפחית מהישראליות שלו. בנוגע לאישתר ולאתי זך, הרבה אומנים משנים את שמם לשם במה ואני לא רואה בעייתיות גם בעניין הזה. תא"י.

Raami

New member
בנסיבות מסויימות זה יהיה בעייתי...

ממש לא היה מפריע לי שייצג את ישראל זמר ישראלי שירד מהארץ, אבל עם שיר שכולו באנגלית (דבר שהיה מכעיס אותי מאד בכל מקרה), זה כבר משהו מוגזם. זה היה נראה יותר מדי כמו נסיון להתרחק מכל סממן ישראלי. אמנם הרבה מדינות עושות את זה בהצלחה - סילוק כל סממן לאומי מזהה ולעיתים אפילו מבצעים זרים, ואחת כזו אפילו זכתה השנה... אבל לא בבית ספרנו.

lambada

New member
אתה מתכוון

שוויץ השאילה את אסתר עופרים ואוסטריה את כרמלה משהו ( קורן נדמה לי)

TheShis

New member
אסור לשכוח שישראל גם שלחה זרים...

אבל לא ממדינה אחרת, אלא מכוכב לכת אחר. הכוונה ל"פינג פונג", כמובן. :) חייזרים, אם כן.

למעלה