שאלה מהותית

Russelallen

New member
שאלה מהותית

אם קיבלתי צו למילואים בעוד חודשיים וברצוני לגשת לועדה רפואית מה ההשלכות לגבי הצו, הרי ההמתנה לועדה רפואית היא מספר חודשים

פלסטיק

New member
הצעות

קודם כל עליך לבקש ועדה רפואית הבקשה צריכה להיות מגובה במסמכים רפואיים מתאימים ועדכניים אם התשובה תהיה שהעסק אמור לקחת חודשים תנסה בהתחלה בטוב: אם המסמכים מוכיחים איזושהי מוגבלות שלך לשירות המילואים הזה תנסה 1. לפנות לנציב קבילות ולהסביר להם את העניין 2. לקבל פתור מתאים מרופא היחידה לנסות ב"רע" אפשר מאוחר יותר

Russelallen

New member
אוקיי ועוד שאלה

המילואים שקיבלתי זה 24 ימי תעסוקה מבצעית עכשיו להלן כמה פרטים חשובים: א. זה הקצאה כלל צה"לית ולא הקצאה של היחידה שלי ב. אני סטודנט ולסטודנטים מותר רק 21 יום בשנה (אינני מבין למה לא יכולים לדחות לי מילואים אם הם במילא לא של היחידה שלי ישירות) מה עליי לעשות לאור נתונים אלה?

Section

New member
האפשרויות...

1.לך לאגודת הסטודנטים ותגיש ולת"ם... טיפ לכל מגישי הולת"ם: תתקשרו לוודא שלא חסר להם כלום! אל תשבו חיבוק ידיים ותחכו לתשובה. תשאלו גם מתי הדיון, וביום הדיון אתם מוזמנים להתקשר אחרי השעה 1. 2. לפני שאתה קובל מישהו.. שלח מסמכים לרופא יחידה (דרך המשרד קישור) ותראה מה הוא אומר. הוא יכול לדחות לך את המילואים עד לוע"ר או לתת לך הגבלות שיתנו לך פטורים או שיגרמו לכך שלא תהיה כשיר לתעסוקה כי אי אפשר למלא אחריהם בתנאים הספיציפיים שלה. אז זה לא עוזר, ביום הגיוס זכותך לראות רופא. וכשאתה שולח מסמכים- עדכניים מהחצי שנה האחרונה! (אותו דבר גם לגבי מסמכים לועדה רפואית). בהצלחה

Russelallen

New member
תודה ועוד איזשהו הרהור

מה בקשר למספר ימי הגיוס? אם כבר עשיתי כבר מספר ימים השנה ועכשיו קיבלתי עוד 24? הרי לסטודנטים מותר רק 21? מה עושים במקרה כזה? בתודה מראש

הסבר

לסטודנטים מותר לקרוא ל-21 יום במהלך שנת הלימודים. לאחר הבחינות של סמסטר ב' מותר לקרוא להם להשלמת ימי המילואים. מקסימום ימי מילואים עומד על 37 יום + 6 ימי חד-יומי כל מה שמעבר לכך כרוך בהתנדבות ואין חובה לעשותו

Russelallen

New member
עוד משהו קטן

שנת הלימודים מתחילה לפי הצבא בספטמבר נכון? כך שאם עשיתי כבר 4 ימי מילואים, מותר להם לתת לי רק 17? אז מה הנהלים? האם צריך לקבול את הצבא?

Section

New member
1 באוקטובר - 31 ביולי

ואתה לא "צריך" לקבול.. ובמקרה שלך זה לא ממש יעזור. לידיעתך, מותר לשלוח לסטודנט צו ל- 24 יום, א-ב-ל חובה לקצר אותו לפחות ל- 21! אז מה שיגידו לך בנקח"ל זה שצריך לקצר לך...

Russelallen

New member
אוקיי ועוד

כך שאני צריך בכל מקרה לעשות פחות מ- 21 ימים אם עשיתי כבר זאת כבר בשורה מצויינת עכשיו במידה ואני רוצה לבקש ועדה רפואית לפני המילואים עקב בעיות רפואיות מה הנוהל?

Section

New member
אין שום סיכוי

בעולם שתהיה לך ועדה רפואית לפני המילואים! (אלא אם המילואים הם לפחות עוד 4 חודשים..) עד שנקבע תור לוע"ר לוקח בממוצע 3 חודשים! ועוד דבר, אם את ה-4 ימים שעשית, עשית בספטמבר הם לא נחשבים בתוך ה- 21 של הסטודנט.

Russelallen

New member
ואם

יש לי בעייה רפואית שיכולה למנוע ממני כשירות למילואים? לא מן הראוי שאני אדווח עליה מראש?

Section

New member
אכן מן הראוי

אבל "מראש" זה עניין יחסי- מראש זה לא לחכות שיגיע הצו ואז לעשות את זה, מראש זה כשמתעוררת הבעיה ואחרי שיש לך את כל הטופסולוגיה להגיש בקשה לועדה רפואית. עכשיו מה שאתה צריך לעשות זה או לפקסס את הטפסים למשרד קישור שיעבירו לרופא היחידה, או שתבוא ביום הגיוס ותראה רופא.

פלסטיק

New member
לא כדאי לחכות לצו

אם אתה מחכה לצו הם מתנהגים כאילו פיברקת בעיה כדי לחמוק ממילואים אם אתה שולח טרם קבלת הצו הם מוכנים לשקול את האפשרות שבאמת יש לך בעיה

Section

New member
לא להגזים...

לא מתנהגים כאילו פברקת אלא כאילו זה לא בסדר שאם הייתה לך בעיה חיכית עד שהצו יגיע במקום לטפל בה לפני-כן אם היא כזו שתמנע ממך לעשות את המילואים... מה שנכון לדעתי. מה גם שזה פוגע במילואימניקים אחרים. למה? כי תמיד מזמינים יותר ממה שצריך ואם מבטלים אותך על רפואי אי אפשר לעזור למישהו אחר עם בעיה אחרת (שאינה רפואית).. כמו סטודנט שלא עבר איזה מבחן במועד א´ וחייב לעשות אותו במועד ב´ אחרת הוא לא יסיים את התואר או משהו כזה...(לדוגמא). מתי חושבים שפברקת? כשאתה מתקשר שבוע לפני ואומר שיש לך בעיה.. אז מתחילים אמת לחשוד. לא שזה משנה מה חושבת הקצינה הרי היא לא קובעת בכל מקרה.. בשביל זה יש רופא.

תשובה

מצטערת אם אני חוזרת על פתרונות שאנשים אחרים נתנו אני פשוט אממ יודעת יותר (מן הסתם) ואין לי כח לקרוא את כל התגובות. טוב תראה המתנה ולעדה רפואית זה ממש לא כמה חודשים אם הבעיה שלך מספיק חמורה וסיפקת את כל המסמכים העדכניים (בני 3 חודשים ומטה) . זה לוקח איזה שבועיים עד שמישהו ממשרדי הקישור מראה את המסמכים למיון רפואי ואז קובעים לך ועדה לעוד חודש אפילו פחות. בכל מקרה אם אתה נגיד התור נופל בדיוק אחרי המילואים. פשוט תבקש מהקצינה להראות את המסמכים לרופא היחידה, או שתבוא ביום הגיוס ויהיה שם רופא ושיתנו לך דחיית שמ"פ ל-3 חודשים. בהצלחה...

Russelallen

New member
קצינה יקרה

ואם המילואים שלי הם תגבורת של יחידה אחרת וההתייצבות שלי היא בבסיס אחר? אז גם שם אני זכאי לראות רופא ואז לקבל דחיית שמ"פ?

בטח

בכל גיוס חייב להיות רופא. ואם אין רופא אז ישלחו אותך לרופא היחידה שנמצא ליד משרדי הקישור או הימ"ח ככל הנראה. רופא במרפאה איזורית יכול לתת לך עד 3 ימי גימלים או יותר במקרים ממש חמורים

למעלה