שאלה מהותית

14מתן

New member
בעקרון אי אפשר לדעת...

זה לא שאמרו פעם בסידרה - באפי, קוטלות לא תבוא אחרי שתמותי ! ומשו שאני לא מבין כל כך - נגיד שבאפי לא הייתה מתה בסוף העונה הראשונה והיא הייתה מחזיקה עד גיל 30 ומתה אז פיית´ בכל זאת הייתה הקוטלת שאחריה (בגיל 28 ?!?!?!)

לא בטח יש איזה גיל שאם הן עוברות

והן עדיין לא נקראו לתפקיד,אז זה בטח עובר להבאה בתור... חוץ מזה קוטלות בדרך כלל לא שורדות מעל גיל 20, בפי פשוט מיוחדת עם חברים שמצילים אותה...

רינת4

New member
לדעתי...

אם זה היה קורה,אז הייתה אנדרלמוסיה כי שאר הקוטלות היו מתעצבנות שהן לא בתפקיד ולא מקבלות על זה קרדיט כי בטח הן כן נלחמות בערפדים ושדים שנמצאים בתחום המחיה שלהם,ואז היה תוהו ובוהו... ומשפ לא פיתחתי יותר מדי את הרעיון...

יש לי תאוריה לגבי זה

התאוריה היא כזו: בעולם יש בכל רגע נתון איזשהי נערה בת 16 (או 15, לא עקרוני) שפוטנציאלית יכולה להיות קוטלת אבל היא משוללת כוחות. אם באותה שנה נהרגת קוטלת אז היא הופכת לקוטלת החדשה. אם לא - היא ממשיכה בחיים הנורמליים שלה ויש נערה אחרת שבדיוק מלאו לה 16 שנה ואם הקוטלת תמות היא תהפוך לקוטלת החדשה וכן הלאה וכן הלאה ... ז"א שאם באפי הייתה נהרגת שנה אח"כ אז עקרונית מישהי אחרת, קטנה מפיית הייתה הופכת לקוטלת ולא פיית (או ואבוי ! לא רוצה לחשוב על זה !).

רינת4

New member
תיאוריה מוטעית,כי

גם פיית וגם קנדרה ידעו את הייעוד שלהם מאז שהן קטנות(קנדרה ממש מגיל קטן-הרי אצלם ההורים מוסרים את הילדים לצופה מגיל 4 אם לא לפני) וגם פיית ידעה שהיא תהיה קוטלת עוד לפני כן,ככה שאתה לא צודק. סורי.

תקני אותי אם אני טועה אבל:

א. זאת ההשערה שלך ואין לזה שום התייחסות בסדרה (אלא אם כן זה בפרקים שלא ראיתי). ב. עד כמה שאני זוכר, בסדרה אומרים שכשקוטלת אחת מתה קוטלת אחרת באה במקומה, אף אחד לא מזכיר שם כמה פעמים היא מתה לפני כן. ג. אם כבר לשחק לפי הכללים שהם המציאו, אז עד הסוף, גם אם זה מקשה עליהם, אני חושב שברגע שמחזירים אותה לחיים היא קוטלת לכל דבר, ואם היא מספיק טובה כקוטלת לכל שאר הדברים אז לא נראה לי שפתאום כשנוח ליוצרי הסדרה - המוות שלה לא כרוך בהבאת קוטלת במקומה או בנוסף (אבל הוא מספיק טוב בשביל להציל את העולם). ד. נניח ואת צודקת ונניח שברגע שמחזירים אותה לחיים היא כבר לא נחשבת לקוטלת, למה משאירים לה כוחות של קוטלת ? או שלוקחים לה את הכוחות ואז אני מסכים איתך או שמשאירים לה אותם ואז היא קוטלת לכל דבר.

GreeCheeMan

New member
ניסיון להסביר את כל הבלאגן הזה.

אני צקווה שאני לא יסבך את זה עוד יותר: יש קוטלת. לקוטלת יש כוחות מיוחדים. הקוטלת מתה. התפקיד מועבר לקוטלת חדשה והיא מקבלת כוחות מיוחדים. עכשיו, המקרה של באפי הוא מקרה מיוחד. באפי מתה, ככה שהתפקיד הרשמי של הקוטלת עבר לקנדרה, אבל בגלל שהכוחות של הקוטלת כבר היו טבועים בבאפי אי אפשר היה לקחת לה אותם. ברגע שקנדרה מתה, פיית´ נכנסה רשמית לתפקיד הקוטלת. באפי עדיין הייתה קוטלת, אבל לא רשמית. כשבאפי מתה בפעם השנייה, רשמית היא כבר לא הייתה בתפקיד, ככה שהתפקיד הקוטלת לא יכל לעבור למישהי אחרת. רק כשפיית´ תמות (אם זה יקרה בימי הסדרה), תזומן קוטלת חדשה. עכשיו לקטע של הכוחות שנשארו אצל באפי. לפי התיאוריה שלי, הכוחות מוטבעים בקוטלת כאילו הם חלק ממנה, וזה לא משהו שאפשר לקחת. כל קוטלת מקבלת כוחות חדשים, וזה לא שאם קוטלת אחת מתה הכוחות שלה מועברים לקוטלת אחרת. ככה שהכוחות נשארו אצל באפי. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי.

../images/Emo41.gif חמישית מעליי

אנשים תזהירו ספויילרים!!!!
חמישית לא כולם יודעים שבאפי מתה בסוף העונה!!! ככה שבישבילם היא מתה רק פעם אחת!!!

GreeCheeMan

New member
סליחה שלא סימנתי, בד"כ אני מקפיד

על סימון ספוילרים, אבל זה היה נראה לי די מיותר לסמן את זה בספוילר, כי בהודעה הראשונה כתבו על זה, אז מי שהתחיל כבר לקרוא את השירשור ידע על זה.

מצטער אבל

"רשמית" תופס אצל מועצת הצופים וממשלת הקוטלות אבל לא תופס לגבי הכוחות הקוסמיים ביקום ! אין כזה דבר "רשמי" כשמדובר בכוחות על טבעיים, זה לא שנרשמת במס הכנסה או במשרד הרישוי ועכשיו יש לך תעודה, זה שחזרת לחיים ואם יש לך כוחות - אז עד הסוף עם כל מה שנובע מהם או שלא. מצטער, לא מקבל את הטיעון הזה.

ANGEL N

New member
נכון אבל...../images/Emo41.gif

בגלל שכבר כשהיא מתה בעונה הראשונה זימנו במקומה קוטלת אחרת (קנדרה) היא כבר איבדה את ה"כח" שתזומן קוטלת אחרת כשהיא תמות. אבל אני איתך בנושא הקוטלת, גם לדעתי באפי היה ה- קוטלת והשאר פשוט לא משתוות אליה הן סתם

מזה "סתם"?! אומנם הם לא באפי

וכל זה אבל למה לזלזל? אל תשכח איזה חיים קשים שי לקוטלת...

Angelus

New member
מה הקשר? פשוט ש |כוכב|

באפי באמת לא מתפקדת יותר כקוטלת.. תחשוב על זה.. היא מ-ת-ה בפעם הראשונה וקנדרה באה ואז שקנדרה מתה פיית באה.. ג´וס לא מטומטם הוא לא היה מחליט להתעלם. זה פשוט קשור לכך שבאפי כבר לא משמשת ככקוטלת בתפקיד הזה.

ANGEL N

New member
כן גם אני חושב ככה:

ממש לא היה בעיה להזכיר שיש קוטלת נוספת ולא ממש לעשות איתה כלום. קנדרה לא ממש היתה בבאפי, היא הופיע בסה"כ פעמיים במשך שלושה פרקים.

למעלה