שאלה מהותית על F717

patael

New member
שאלה מהותית על F717

היי, יש לי F717 של SONY (שלושה חודשים) ואני מרוצה מאד מהיכולות, צבעים, שליטות ובכלל מהאיכות. אבל!!! בכל הנוגע להדפסות רמה נמוכה ביותר של פריסת הפיקסלים. למשל A3, מריחת צבעים בהירים כמו מכחול של צייר מתחיל. אני מצלם ב JPG שמגיע ל 2 MB (הכי גבוה שאפשר בה). אני מדפיס במכונת דפוס דיגיטאלית אחת הטובות שיש כיום בשוק (בדוק). האם הבעיה אצלי? האם אני מצפה יותר מידי מהמצלמה? או שמה זו בעיה טכנית בצילום עצמו? אם אני מתכוון לבצע הרבה הדפסות ב A3 אני צריך להחליף מצלמה? או אולי אפשר להוסיף משהו למצלמה כדי לשפר את זה? תודה על העזרה אבי

burns

New member
אני לא יודע אם זו הבעיה, אבל

לפני שאתה מדפיס, אתה צריך לבצע RESAMPLE ללא אינטרפולציה של התמונה. התמונות נשמרות ברזולוציה של 72dpi, זו רזולוציה נמוכה מאד עבור הדפסה. רזולוציה שמתאימה להדפסה היא בין 240 ל- 300dpi. כדי להגיע לרזולוציה כזו אפשר להשתמש ב- PHOTOSHOP למשל. (בוחרים RESIZE IMAGE ומשנים את 72 ל-300.).

כששולחים תמונה להדפסה

אז יש preprocessing של התמונה ע"י המחשב שעושה resize/resample לפי הגדרות ההדפסה. התמונות של ה717 בהחלט באיכות גבוהה מספיק כדי להוציא A3 באיכות טובה. ואם אתה אומר שהמדפסת גם כן מעולה, אז הבעיה היא בהגדרות ההדפסה. תבדוק אם הן מתאימות לסוג הנייר עליו אתה מדפיס והכי חשוב בכמה DPI ההדפסה נעשית.

patael

New member
טוב, אז ככה.

העברתי את הקובץ מ 70 ל 300 DPI, ניסיתי על מכונה אחרת, זה לא משתנה יש פריסת פיקסלים גרועה. לגבי הנייר, אין לו משמעות (ברמת הפיקסלים), אני בתחום ואני יודע שכאשר אני מדפיס כל מיני סוגי תמונות, אין שינוי ל print quality, וזה מוכח בכלים מדעיים שאני משתמש בהם. לפי מה שאני מצליח להבין, שינוי ה DPI זה שינוי גודלה הפיזי של התמונה ובמצב הזה, גם על המסך וגם בהדפסה ישנה מריחת פיקסלים. יש אולי סיבה אחרת? כי לשנות DPI מ 72 ל 300, לא נראה לי סביר. תודה רבה.

old

New member
תנסה הדפסה בחנות צילום

ואז תראה את ההבדל אין מה להשוות.

למעלה