שאלה מהבעל של guligul

guligul

New member
שאלה מהבעל של guligul

יובל צריכה לעבור בדיקת שמיעה עוד שבועיים. זה מה שנקרא בדיקת bara? מה זה בדיוק? איך עושים בדיקת שמיעה לתינוק בן חודשיים וחצי? אבא של יובל

בדיקת שמיעה אינה דווקא ברה

נראה לי שהכוונה לבדיקת שמיעה רגילה. לתינוקות קטנים בודקים את השמיעה ע"י כל מיני קשקשנים, ורוצים לראות האם התינוק מגיב לגירוים שמיעתיים, ובאיזו מהירות. רק אם מתגלה בעיה מפנים לברה, שזו בדיקה של המוליכות העצבית של השמיעה למוח.

קרן פ

New member
לדעתי יכול להיות שכן מדובר בברא, כי

בדיקת שמיעה עם רעשנים ונייר עושים רק בגיל 7 חודשים מתוקן, בטיפת חלב. אם מדובר בברא, זאת בדיקה שבודקת את הולכת הצלילים בגזע המוח. הבדיקה צריכה להעשות כשיובל ישנה, ויש בתי חולים שמעדיפים " ללכת על בטוח " ולתת חומר הרדמה קל לילד. בבדיקה עצמה מחברים אלקטרודות למצח ומרכיבים לילד אוזניות, שבהן משמיעים רעשים בעוצמה שונה ( זה נשמע כמו רעש של מקדחה )ולפי גלי המוח שנקלטים, לומדים על יכולת העברת הצליל וכפועל יוצא על מצב השמיעה. בהצלחה, קרן

guligul

New member
בדיקת השמיעה

אנחנו לא יודעים איזו בדיקה זו - אמרו לנו שחייבים לעשות לה בדיקה כמה שיותר מהר - ולא בגלל שהיא לא שומעת אלא בגלל שהיא קיבלה אנטיביוטיקה 3 שבועות שעלולה לפגוע בשמיעה.

קרן פ

New member
אחד מהקריטריונים לבדיקת ברא זה אם

התינוק קיבל מעל 5 ימים אנטיביוטיקה - זה היה המקרה של בן. ודרך אגב - בתל השומר קוראים לזה "בדיקת שמיעה" ורק בשחרור את מקבלת דף עם הסברים על הבדיקה והנחיות.

ayelet i

New member
לא תמיד מחכים לגיל 7 חודשים...

אני מניחה שזה תלוי ברמת הסיכוי לפגיעה בשמיעה. למשל - אם יש חשש שמסיבה כלשהי (כגון אנטיביוטיקה) נפגעה השמיעה ו/או אצל תינוקות קטנים מאד שקיבלו חמצן (כמו נועם) וכו'.

ayelet i

New member
לדעתי מדובר בבדיקה רגילה...

מסיבה פשוטה - אם היה מדובר בברה היו אומרים לכם שמדובר בברה. (לא נהוג לכנות אותה "בדיקת שמיעה") בנוסף, לפני ברה יש כמה הכנות : אם מתכוונים לתת לילד חומר מטשטש מבקשים אישור מרופא הילדים שאין מניעה לתת את החומר, כמו כן יש צורך בשקילה יום יומיים לפני ע"מ לדעת כמה חומר לתת. לנועם עשו בדיקת שמיעה בגיל ארבעה חודשים (חודש מתוקן) - השמיעו לה קולות באזניות ובנוסף קשקשו ברעשנים וכד' בכל אחד מהצדדים וחיכו לראות אם היא מגיבה. ברה עשו לה בשלב מאוחר יותר.

../images/Emo65.gifגם מאור עבר את הבדיקת הברה

זמן קצר אחרי שהוא השתחרר מהפגיה. כמו שאיילת אמרה , יש מס' קריטריונים לבדיקת הברה אם הילד קיבל חמצן זמן ממשוך ואנטיביוטיקה. בכל אופן, הכי טוב להתקשר ולברר בדיוק לאזה בדיקה מתכוונים, לברה או בדיקת שמיעה רגילה. בבדיקת הברה בחלק מבתי החולים נותנים הרדמה קלה לילד כדי שהבדיקה תעבור עם כמה שפחות הפרעות. שיהיה בהצלחה ותעדכנו אותנו גלי כל שנבקש לו יהי...

guligul

New member
תודה

במכתב השחרור כתבו לנו - בדיקת שמיעה באופן דחוף. בפגיה אמרו לנו שזה בגלל האנטיביוטיקה (יובל קיבלה 3 שבועות כמות אנטיביוטיקה רצינית - 3 סוגים - בגלל הסטרפטוקוק) והיא הונשמה בערך שבועיים. פשוט כשניסיתי לברר איזו בדיקה - בבית חולים וגם במכבי אמרו לי כל פעם תשובה אחרת. אנחנו הולכים למכון פרטי בהפניית מכבי. אני מקווה שהם ידעו שם מה צריך לעשות..

אם בברה עסקינן

הדבר הכי טוב שאני יכול להמליץ לכם הוא לכתוב בחיפוש למעלה בצד שמאל "ברה" ולראות מה אתם מקבלים. דיברנו על הנושא הזה המון. גלי, אולי כדאי לרכז את כל מה שכתבנו על ברה ולהכניס כמאמר של חברי הפורום על ברה? זה יכול לעזור.... ושיהיה בהצלחה. הדבר הכי חשוב שאני יכול להעלות בראשי הוא להתעקש על בדיקת אזניים לפני הברה. לעיתים (וגם לי וגם לעוד מישהי בפורום זה קרה) יש דונג או נוזלים בכמות כזו שזה משבש את הבדיקה. אז כדי לחסוך התקף לב- תתעקשו. הבטיחו לנו שעושים את זה רוטינה ורק אצלנו פישלו. ככה גם אמרו לבאים בתור שסתם טורטרו פעמיים... אז להתעקש לראות רופא אזניים כדי שיבדוק שאין דונג או נוזלים בכמות שמפריע לבדיקה. ובשביל הידע הכללי- הבדיקה בודקת את מוליכות גזע המוח. משווה בין הצלילים שמגיעים לאוזן מבחוץ, לעומת הולכת המוח את הצלילים. כך, אם יש בעיה, בודקים האם היא באוזן או במוח...וזו בדיקה שיגרתית לחלוטין אצל פגים!!! שיהיה בהצלחה!!!

למעלה