שאלה מדעית :

nizanm

New member
שאלה מדעית :

המהפך בגבעתיים - הוא חלק מתהליך? אם כן: מהו התהליך ולאן הדברים מובילים? צהרים טובים.

TheHock

New member
אממ קצת קשה לענות על האם זה חלק

ממשהו שאתה לא גדיר מהו - על איזה תהליך אתה מדבר?

nizanm

New member
תהליך של מעבר מרכז הכובד הפוליטי

מ"העבודה" למפלגות אחרות. תהליך דומה התרחש גם בזירה הפוליטית הלאומית, כלומר בשלטון המרכזי. אובדן ההגמוניה של "העבודה" בגבעתיים היה הארוע אחרון של אובדן הגמוניה דומה בשלטון המקומי. מה דעתך?

TheHock

New member
אני לא חושב...

כיום אין הרבה ראשי עיר ששיכיים בכלל למפלגות הגדולות, גם אלה שחברים במפלגה זו או אחרת לרוב רצים ברשימות עצמאיות שלרוב כוללות מספר רב של מפלגות.... ככהשכבר מזמן השלטון המקומי לא מהווה מדד לשלטון המרכזי. מה גם שרוב האנשים מצביעים לראשות עיר בצרוה של הצבעה אשית - כאילו הם מכירים את ראש העיר או שהם מכירים מישהו שמקורב לו ורוצה לקדם אותו או שהם סומכים עליו אישית וכו'. למשל בעיר שממנה אני מגיע, כרמיאל . ראש העיר עומד על 75% תמיכה אתה חושב שאיזו שהיא מפלגה קיבלה אפילו שליש מזה בבחירות האחרונות בכרמיאל? עם הקמת קדימה הרבה ראשי עיר מיהרו להצטרף כי הם קיוו שככה יוכלו לקדם את מעמדם ואת עירם.... אבל זה לא נתן את אותותיו עד היום בקיום של קדימה כמפלגה עם מוסדות - או עם מתפקדים בכלל... (אם אני לא טועה לפי הפרסום האחרון ששמעתי זה היה משהו כמו 15 אלף - שזה לפלגת שלטון ממש לא הרבה...).

כשבוחרים ראש העיר לא מתייחים

לעניינים הפוליטיים. מבחינתי שיהיה ראש העיר ערבי או חרדי או אפילו אזרח זר ממוצא אינדיאני-העיקר שהוא יטפל באופן יעיל בביוב, בניקיון, בצמחייה, במראה החיצוני של הבניינים וכו'.

nizanm

New member
"העבודה" סיימה את תפקידה כמובילה

את הקמתם של ישובים יהודיים, אספקת צרכי המתיישבים בכל גוני קשת הצרכים, הקמת כלכלה מקבילה וצבא מקביל לאלה הקיימים כאן בתקופת המנדט הבריטי. היא גם סיימה את תפקידה ההסטורי כשולטת במוקדים המרכזיים של מקורות העוצמה העיקריים במדינת ישראל. "העבודה" כיבתה את האור בעיריה האחרונה בה שלטה למן תקופת הישוב היהודי בא"י. אלו דברים מדעיים.

אתה קצת מבלבל בין מפלגת

העבודה וההסתדרות. מה שאתה אומר זה נבון את לגבי ההסתדרות שבתקופת המנדט הייתה "מדינה בתוך המדינה". אך העבודה זה המפלגה הפוליטית הסוציאל-דמוקראטית (אומנם קצת מושחתת ומנוונת) אך עדיין חיה וקיימת וניתן לשקם אותה. בכל אופן, חשוב להבין שבבחירת ראש העיר בדרך כלל לא נשענים על השיקולים הפוליטיים אלא על השיקולים המעשיים. אף אחד לא יוכל לנהל את עיריית ירושלים כמו טדי קולק ז"ל או את עיריית ערד כמו בייגה שוחט. כאן הכל תלוי באיש ולא במפלגה שאליה הוא שייך.

nizanm

New member
מתוך ההסתדרות נולדה "העבודה".

ההסתדרות ובעקבותיה "העבודה" היון מפלגות דומיננטיות עד 1977 , השנה בה חל המהפך הפוליטי בישראלנקודת מפנה מס' 1 . עם אובדן השלטון מידי "העבודה" בגבעתיים עקב כיבושו על ידי ראובן בן שחר מ"קדימה", נפל אף המעוז המסורתי האחרון בשלטון המקומי מידי "העבודה"נקודת מפנה מס' 2 - נקודת מפנה כפולה! . אני מתייחס לנקודות מפנה בדומיננטיות של "העבודה" בישראל. קודם בשלטון המרכזי, ועתה בשלטון המקומי.

למעלה