שאלה מביכה

1469

New member
שאלה מביכה

אני ובעלי מנסים לעבור דירה כבר כמה שנים. הרבה שנים... משום מה אנחנו זהירים מאוד, לא רוצים להכנס לשום משכנתא אלא להשתמש רק במה שחסכנו עבור המטרה הזו.(כל הכסף שלנו). במשך השנים פרסמנו, הראנו את הדירה, לא הצלחנו למכור ירדנו במחיר הרבה , קבלנו הצעות לא רציניות ובסוף כשמצאנו קונה במחיר נמוך גם הוא התחרט. כל השנים עולה האופציה של שיפוץ רציני בדירה, שלא יתן לי את המרפסת /גג/גינה שאני כל כך רוצה. זוהי פשרה. עכשיו התחלנו ברצינות בפרויקט "השיפוץ", שכרנו אדריכלית, קיבלנו תוכניות, ניסינו לשכור דירה לתקופה הזו (4 חודשים תאורטית של שפוץ). בקיצור אתמול בערב בעלי אמר לי שאם השפוץ יעלה X כסף, אז אולי כדאי לנסות בכל זאת לשדרג לחדשה בלי המרפסת גג גינה וכ"ו, כי בסכום הזה נקבל דירה כמו שלנו רק חדשה, אז בשביל מה כל הכאב ראש של השיפוץ והעברה לדירה אחרת בשכירות וכ"ו. בקיצור, נשארנו באותו מצב - שוב להראות את הדירה לקונים, ...יש לציין שכל המשפחה המורחבת והחברים כבר עייפו מסיפורי הדירה שלנו , התוכניות, ההתלבטויות וכ"ו, וגם אני מרגישה שאנחנו זהירים באופן קצת חריג. מה דעתכם? נכון שזה לא פורום פסיכולוגיה אבל בכל זאת? אני מרגישה תקועה באמצע החיים עם המון פחדים של מה יקרה אם נגרר למשכנתא ? לא נצליח למכור? וכ"ו. אנחנו זוג בני קרוב ל-50 עם שני ילדים, שאחד מהם נכה, (פיגור)מה שמוסיף חשש לגבי המעבר.מישהו יכול ליעץ מה עושים עם מעבר/שיפוץ שנמשך כבר 6 שנים? אביבה, האם שינוי של משהו בבית כיום מבחינת הפאנג שואי יכול לעזור לנו להחליט סוף סוף מה לעשות? או לתת לנו אומץ לעשות צעד כלשהו?

DOLPHINREEF

New member
לדעתי, הכל קשור להחלטה, ולא לקבל

רגליים קרות.... אנחנו אומנם בני 30 אבל החלפנו שתי דירות, את הדירה הראשונה קנינו באזור שהיה אמור להות לחילוניים שלאחר מכן התברר שרוב האזור נימכר לחרדים ונאלצנו לעזוב... הבית היה מדהים, מושקע... אבל היינו חייבים למכור עם כל הכאב והצער, לרח לנו למכור את הדירה שמונה חודשים... עם המון סבלנות ולא ויתרתי על המחיר... את הדירה השנייה קנינו באזור כבר צעיר וחילוני והיינו צריכים להוסיף הרבה כסף וכמובן לגרור את המשכנתא... וזה היה שווה את המאמץ פשוט המשכנתא גדלה מעט, ואפשר להתמודד עם זה , העיקר לא לקפוץ מעל הפופיק בבחירת הדירה החדשה כדי שבאמת לא תיכנסו לחובות מיותרים, כי אין גרוע ממינוס בבנק במיוחד לאור העובדה שיש בבית ילד עם מגבלות, אבל ההפך זה לא צריך לעצור אותכם, תנו לא סביבה יותר טובה, בית חדש אולי זה יתרום... וגם כשאני חושבת על זה גם ההורים שלי, עדיין משלמים משכנתא והם בני 55 וגם עוזרים לכל אחיי, והם לא מיליונרים... אבל חיים מיום ליום... לגבי הבית, נראה לי שאת חייבת ייעוץ בבית ולא מעל דפי הפורום כי זה די קשה בסטואציה שאת נמצאת... אולי תתחילי בדברים קטנים... והמלצתי האישית, קחו מתווך, תירדו קצת המחיר ותימכרו את הדירה, חיכיתם מספיק זמן לדירה חדשה, ועוד היא מצויירת לך בראש... אל תוותרי לכי על זה בחוכמה... המון המון הצלחה, ותעדכני אותנו מה קורה!

1469

New member
דולפין תודה

עזרת לי המון כי חדדת לי את הבעיה בראש...א נ י לא מסוגלת לחיות מיום ליום..מוכרחה "בטחון". לדעת שלא בזבזתי את המשאבים שלי וקפצתי למים הקרים בלי להשאיר חבל הצלה...אני חושבת שזו תסמונת דור שני לשואה. בחיים שלי עד כה לא נאלצתי למזלי הרב (אני מכירה בכך) לקחת משכנתא, ורק מסיפורים של חברים ומכרים אני מקבלת רגלים קרות. אני פוחדת לבזבז את כל מה שחסכתי על "קירות" וכך אני נשארת מתוסכלת...אני צריכה לציין שאנו חיים בדירה סבירה, בינונית, עם מספיק חדרים לכולנו כך שזה נראה די הרפתקני להשתעבד למשכנתא או להסתכן בהרפתקה במצב היום. אני פשוט מעריצה אנשים כמו ההורים שלך שגם הגשימו את הרצון שלהם להגיע לדירה וגם יכולים להמשיך לעזור לילדים ואני בטוחה שבניגוד אלינו הם גם מוצאים זמן ומשאבים לבילויים מפעם בפעם. אנשים כאלה הם בעיני קוסמים של החיים... והציורים שלך יפים מאוד.

D r a m b u i e

New member
../images/Emo39.gif

לדעתי אם עושים את הדברים בחוכמה, לא נקלעים לצרות עם המשכנתא הכי חשוב זה לדעת לקחת משהו שאתם יכולים לעמוד בו, כלומר, כיום אתם מכניסים X כסף בחודש, כמה מזה יכול ללכת לתשלום משכנתא ללא ירידה משמעותית ברמת החיים, אמנם ההכנסות הן לא תמיד משהו בטוח, אבל בשום דבר אין ביטחון מלא. אם אתם רוצים לעשות את השינוי ולעבור דירה אז צריך להחליט על מה מוותרים. בכל מקרה אם תשפצו את הבית ההוצאה תהיה גדולה, כשאפשר לשים את הכסף הזה בצד ומזה לשלם את המשכנתא לפחות בהתחלה.

DOLPHINREEF

New member
אני שמחה שהצלחתי להעביר לך

מסר... מניסיון שלי גם בחיים וגם בים... קיפצי למים קרים אז מה... אח"כ את מתרגלת ולא רוצה לצאת המים נעשים חמימים...ונעימים... וגם לדעתי הטעות הכי גדולה להקשיב לסיפרים של מכרים וחברים, שאני מניחה שהם לא סיפורים טובים או תורמים... קחי נה שרק טוב לך, אל תקשיהבי לדברים רעים.. את לא צריכה את זה, יש לך מספיק דברים שעליהם את צריכה לחשוב וזה גורם לך לאבד את קו מחשבתך... מכנתא זה לא קללה, אם את לוקחת סכום סביר שאת יכולה לעמוד בו.. ותימצאי זמן לבילויים, אפילו ללכת להצגה מצחיקה, או לארוחת ערב או סתם טיול בצפון... תנקי לך את הראש תחיי, תצחקי.. תהיהי בקרבת אנשים שעושים לך טוב... ושההשפעה שלהם עלייך טובה, והם לא לוקחים אותך אחורה... תתקדמי בחיים שלך אל תעצרי... שלא תתחרטי אח"כ... זהו... אני מקווה שתעשי את חשבון האישי שלך.. ותחליטי מה שטוב עבורך ומשפחתך... אבל שימי גם את עצמך בסדר העדיפות.... המון הצלחה !

uti

New member
מסכימה עם דולפין../images/Emo9.gif ענית יפה מאוד

זו לא שאלה מביכה זו שאלת חיים...

את שואלת שאלות לא פשוטות...עמוקות...ואני קודם כל רוצה להודות לך על הכנות שבה את מספרת את הדברים.... מה יקרה? מה יהיה? איך יהיה? וואלללה, אין לי מושג מה יקרה אפילו עוד רגע. אני מקווה כל הזמן שכל מה שיקרה יהיה רק טוב... למרות שהרבה פעמים היה נדמה שמה שקרה היה לא טוב ואח"כ נהיה ברור שמה שקרה היה מצוין... אנחנו אף פעם לא יודעים לפני...אלא רק אחרי... התעיפת, זה ברור, כי הכי מעייף ולא נעים זה להחליט לא להחליט. זה לא פורום פסיכולוגיה אבל...יש כאן הרבה מזה, רק קוראים לזה פאנג שואי... פאנג שואי יכול לעזור לכם ליצב את מצבכם ומשם להמשיך ולחשוב בדרך שקטה יותר. כשחושבים מתוך לחץ, אין תוצאות... את היעוץ הזה שאת מבקשת אוכל לתת לך פנים אל פנים...זה לא יכול להעשות דרך האינטרנט. אומץ? כן, הרבה אומץ. המילה הזאת היא סיפור חיי. יש לי מזה בכמות רבה... רק אני לא חושבת שזה מתאים לכל אחד.אומץ הוא הדבר הכי חשוב שמביא שינויים אבל...מפחיד לאלללה... דברי עוד, כאן בפורום, אני חושבת שזה עושה משהו... ושאלה אחת של פאנג שואי: האם יש ערימות של דברים בביתך? אם כן, היכן? ערב/לילה נעים מוכרחה להודות שההודעה שלך עוררה אותי ושימחה אותי בשל הכנות והורדת המסך מפני השטח המעורפלים... תודה רבה לך

1469

New member
החלטתי להחליט (עד הפעם הבאה)

אז ככה... מה שמפחיד אותי זה לא שאנחנו לא נעמוד במשכנתא כי נרד באיכות החיים- אלא שנפוטר ואז נרד בלחם גבינה וחשמל...אלה הסיפורים שמפחידים אותי - חברים טובים שלי שעשו שיקול מאוד נכון בהתבסס על משכורותיהם היפות וסוף סוף קנו בית אחרי שחיו שנים ב-43 מטר... ואז , חודש אחרי הבעל פוטר ומאז הם במצב של איך משלמים את הארנונה והחשמל...התמודדות יומיומית שלא יכלו לצפות אותה. יחד עם זאת החלטתי אתמול להחליט... החלטתי לנסות למצוא את הדירה שאני רוצה ואז כבר להתארגן למכירה , לרדת במחיר, לקחת משכנתא ולקוות שאני לא דופקת לעצמי את החיים...(אומץ זו לא התכונה הבולטת אצלי בהמעטה)... תודה על העזרה וטוב שיש למי לכתוב, אני אעדכן אותכם כשמשהו יזוז, לגבי ערמות - הערמות היחידות הם בחדר העבודה אבל שם זה לא ערמות - זה הר ענקי של stuff שאין שום אפשרות לפנות - לדעתי אין למטה רצפה בכלל ואם נפנה פעם נגלה את זה...אלה ערמות של בעלי - צעצועים ישנים שהוא יתקן (הילדים כבר גדולים) ואריזות של מכשירים שאולי נחזיר באריזה המקורית אם לא יעבדו (תוקף האחריות כבר פג). אין עם מי לדבר זה באג של בעלי אדם מקסימ אבל צברן לא קטו.נראה לכם שזה קשור לתקיעות? (גם המחשב של ההורים נמצא שם ובעלי גולש בו בעליזות בלי בעיה, אני לא יכולה כי זה עושה לי קלסטרופוביה להכנס לחדר...) טוב הארכתי מספיק, אני מבטיחה להבא לקצר בהודעות.

../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif

כך חשבתי... פני את הערמות האלה... מבטיחה לך עולם חדש אחרי זה... אין מה להכביר במילים לתאור של מה יהיה אחרי זה... רק אחרי שתעשי עם הערימה הזאת משהו... יתחילו דברים לזוז... בקשר לסיפור על החברים שלך, על קנית הבית והפיטורים... מן הסתם אם היו בודקים לפני כן, היו רואים, אולי, שהבית שקנו אינו תומך בקריירה ופרנסה...אבל... נעזוב את זה...נמשיך איתך... לא לקצר יקרה, אני נהנית מכל מה שאת כותבת...

DOLPHINREEF

New member
תתחילי לזרוק... זה עובד, תתרמי

שהבעל יתקן ויתרום, אני בטוחה שיש משפחות שישמחו לקבל את ערימת ה- STUFF שלכם... אחרי שאני עשיתי סדר וזרקתי יש הרגשה ..... רוצה להרגיש? קדימה לעבודה... אני לא אגלה לך תגלי לבד כשתימצאי את הריצפה מתחת...

1469

New member
אז ככה

בערמות אסור לי לגעת בצו בית משפט. אחרי הפעם הראשונה (והאחרונה) שאחותי ואני בילינו ב"מסע לגילוי הרצפה" שכתוצאה ממנו אכן התגלתה פיסת קרקע בחדר העבודה, בעלי האשים אותי בכל מה שרק אפשר החל בהתנכלות וכלה בגניבה...ובזריקת דברים "חיוניים". אולם - אתמול קבלתי אומץ ונסעתי לראות דירה, הרבה בזכות התגובות שלכם אנשים... וראינו משהו מקסים! כמו שאני רוצה ואוהבת. עכשיו צריך לגייס כסף ואומץ להזיז את זה. לגבי החברים שלי - מבחינת פאנג שואי שמתי לב שהשירותים העליונים הם מעל הכניסה, ודלת הכניסה בקומה הראשונה היא מול דלת היציאה לחצר. אולי זה? דרך אגב, האם שירותי אורחים מימין לדלת הכניסה (לא מול או מעל) זה מיקום סביר?

1469

New member
ועוד משהו

אל תקבלו רק רושם רע על בעלי - זהו אדם קורן, חם, אופטימי שלא מוכן לראות שום דבר רע באף אחד ותמיד רוצה לראות את הכוס המלאה (והמבולגנת).

חמודה

הרושם על בעלך הוא טוב כי הרי הוא איתך....... ולגבי חצי הכוס המלאה- אולי תגידי לו שצריך חצי כוס ריקה כדי לראות את החצי המלא......(אוף אני כמעט בלבלתי את עצמי עכשיו)

sidi

New member
שירותים

לא צריכים להיות בכניסה לבית אבל תמיד אפשר לתקן את זה. לדעתי את צריכה לתפוס את בעלך ולהעיף את הג'אנק יחד איתו מהחדר, שיהיה מעורב בתהליך הזה.

למעלה