שאלה מביכה

אריאלה45

New member
שאלה מביכה

בני בן 14 כמעט, לפני כשלושה חודשים מצאתי מתחת למזרן המיטה טיטול מלוכלך ותחתונים שלו ושל ילדה מלוכלכים בצרכים. שייתי מזועזעת ושאלתי אותו לפשר העניין והוא ענה שזה אישי והוא לא רוצה לדבר על זה. כשלחצתי הוא איים שיברח מהבית ורק אמר לי שזה לא קשור לילדים'ילדות אחרים אלא רק אליו ושאין לי מה לדאוג וזהו. עזבתי אותו לנפשו רק אמרתי שאם ירצה לדבר אני כאן. לפני כחודש מצאתי שוב. והשבוע שוב פעם. אני אובדת עצות מוטרדת ודואגת ואין לי מושג מה עושים ועל מה התופעה מצביעה. אין לנו תינוקות במשפחה או ילדות קטנות שבאות אליו. אודה לעזרה

גרא.

New member
אריאלה45,בנך מתקשה להסביר את מקור הטיטולים,

מסיבות מובנות.במיוחד כמו רוב הנערים המתבגרים בגיל זה,עוד יותר קשה לספר להורים.יתכן שהוא יהיה מסוגל לדבר ולהסביר את העניין ליועצת ביה"ס.יתכן שחלק מחבריו יודעים במה מדובר,ואולי יש מישהוא שיסכים לספר. קשה לדעת מה בדיוק קרה,אבל חשוב לשים לב אם יש שינוי מהותי בהתנהגותו הכוללת של הנער בבית,אם יש נסיגה כלשהיא,התנהגויות חדשות שאינך מכירה,ככלל,האם יש לך יכולת לדעת היכן הוא משוטט באינטרנט? היכן ועם מי הוא נמצא בשעות הפנאי שלו? בכל מקרה,כפי שהוא הגיב לשאלות שלך,ואיים בבריחה,אפשר להבין שלחץ שלכם ההורים,עלול להיות עקר.חשוב לנסות לגרום לו להבין בדרך שלא תאיים עליו.ואת זה יכול לעשות פסיכולוג מנוסה,אם וכאשר הנער יהיה מוכן לערב אותו.מאד מומלץ לקרוא את ספרו המצויין של פרופ' אבנר זיו "התבגרות,,תוכלי למצוא שם מענה לשאלות רבות.

למעלה