ובכן
נכון, הכוהנים הגדולים,אנשי הרוח,הפילוסופים,והמיסטיקנים-רובם ככולם היו גברים. I Rest My Case, ציינתי ש"עדיין" המצב הוא לטובת העדפת ההסמלה הזכרית וזאת בעיקר באזור המזרח התיכון, בסביבת הדת המוסלמית וכו" עם זאת,מה הקשר בין מין האנשים שעסקו במיסטיקה,לבין תפיסה ערכית של קלפי הטארוט באשר למשטר רצוי? משחקיך במילים (ברור שלמדת את המאטריה באופן ממוסד) לגבי נושא התפיסה הערכית, אני עומד על כך שניתן להתייחס מבחינה ערכית למשהו, (אף אם תגיד ההיפך הוא הנכון), פשוט תפיסתך הערכית את המונחים אינה דומה באופן מוחלט לתפיסתי שלי או של אנשים רבים שאיתם אני נוהג לקיים דו שיח. זו בעיה ידועה, וזה לא המקום לדון בה- זה ויכוח אחר לגמרי. נסה פשוט להבין את מה שאני מנסה להעביר ולא לשפוט אותי על שימוש בשפה, שאינו לרוחך, השימוש בשפה אינו קשור לענינינו.תודה. אל תסתכל בקנקן אלא בתוכו. ובכן, ישנו קשר של התפתחות התודעה הקולקטבית עם העיסוק במיסטיקה בעיקר על ידי גברים באלפי השנים האחרונות, וזה השפיע ומשפיע על צורת ההנהגה הקיימת בתוך עם. אפשר לכתוב ספר על זה, אז תהיה ממוקד, אינני יכול לכתוב ספר כאן. מה קשור למין ושליטה? מה לא קשור למין ושליטה? מה הכוונה במין ושליטה? אם שוב,כוונתך למין האנשים שעוסקים במיסטיקה,מה הקשר בין זה למשטר מומלץ על ידי קלפי הטארוט? ישנם הרבה דברים שלא קשורים למין ושליטה, סתם למשל, נשיקה צרפתית, שניהם מקבלים ונותנים בו זמנית (אלא אם אתה חושב שיש נסיון להראות מי מנשק יותר טוב). הקשר בין מין האנשים שעוסקים במיסטיקה למשטר המומלץ על ידי קלפי הטארות הוא שהשימוש בקלפים שונים, ועל ידי קוראים שונים יראה המלצה שונה ביחס לכמות הקוראים הזכרים מול כמות הקוראות הנקביות, אך ישנו מעין סוס טרויאני כאן, שכן הרבה קוראות נקביות קוראות בקלפים זכריים - קרי קראולי, ריידר ועוד. תראה לי זכר שקורא קלפים נקביים כמו המדיסין וומן. מי אמר שהשוטה הוא גבר? ושהקוסם הוא גבר? תסתכל ותראה אבל מעבר להם,המין הוא בחזקת לא-מוגדר ראה קלף השטן, המוות, האוהבים וכו" אם אתה רומז לכך שהקלפים בארקנה הגדולה הם זכריים,זה פשוט לא נכון,עובדתית. מסכים, יש רק 12 קלפים זכריים באופן מוחלט, ו-9 נקביים פחות או יותר נראה לי שאתה פשוט כותב מילים לועזיות ,אבל מה הקשר ביניהן? אם אינך מבין מילים לועזיות כאלה או אחרות שהן לגיטימיות לחלוטין בדיוק כמו מילים עבריות אז פשוט למד אותן זה יעשיר אותך! המשפט הזה,חוץ מהיותו שגוי פילוסופית המשפט הזה, שגוי לחלוטין מבחינה לוגית, שכן פילוסופיה אינה מדע מדוייק, ולכן שום משפט אינו יכול להיות שגוי, ראה ויטגנשטיין: אם אין מה להגיד עדיף לשתוק אם כוונתך היא שהקלפים מייחסים להיות אדם זכר תכונה נעלה ועדיפה,והיות אדם אשה תכונה נחותה,אתה יכול להביא הוכחות? אין זו כוונתי כלל וכלל. כוונתי היא שהפעולה האקטיבית, נוטה לקבל יחס מועדף, וזו נחשבת בדרך כלל כזכרית ביסודה. איני מדבר על גברים ונשים דווקא אלא על זכרי ונקבי במובן הסמלי של המילים בקשר למשטר פטריארכלי דרך הקלפים הנפוצים" אתה יכול להסביר לי מה המשפט הזה אומר? אם הוא המשך למשפט הקודם,כלומר שהתפיסה הערכית של הקלפים היא שהגבר יהיה שליט,או עדיף באיזהשהיא צורה,כאשר הצורה היא משטר פטריארכלי שבו הגבר הוא החזק והמכריע,וההוכחה לכך היא בקלפים הנפוצים...איזה קלפים בדיוק? שוב אתה רומז לכך שבארקנה הגדולה יש ריבוי גברים,או משהו כזה? אם אתה רוצה להפוך טענתך למהימנה,התוכל להביא לי הוכחה שהשוטה,הקוסם,הנזיר,או כל אחד אחר, הוא גבר? למה אתה אומר הנזיר ולא הנזירה? הקוסם ולא הקוסמת? I Rest my Case ההוכחות אינן אמפיריות אלא מוכחות באורח החיים של עם בתקופתו, בארצו אני מניח שאתה מתכוון למדיסין וומן. אז נכון שזו סדרה שנעשתה באוריינטציה פמיניסטית,נשית. אך על מה היא באה לגשר? על התפיסה של חבילת הקלפים הראשונה? ראה, ידידי, אינני אשה ולכן עדיף שתשאל שאלה זו, את פרידה או מישהי אחרת אך עדיין,לפחות כאן בארצנו הקטנטונת,המשטר הוא גברי ברובו,אנחנו עם כובש,צבא חזק וגברי........." זה יכול להיות נכון או לא,מה הקשר בין זה לקלפים? הקשר הוא לתפיסה הקולקטיבית של העם כעם, וכמובן למי שמתעסק במיסטיקה בתוכו לידיעתך,דווקא בקלפים שקראוולי עשה,שנחשבים לחבילה היוקרתית והמתקדמת ביותר,המלכה בסדרת המלכות נחשבת לשולטת. אבל זו רק אנקדוטה. לידיעתך, קראולי היה גבר, ומאד שנוי במחלוקת מבחינה מוסרית, בעיקר ביחס לנשים, קרא והחכם איזה גבר הוא השולט? מלך המטות? הגביעים? השוטה? ומי שולט על הגברים האלו? ומה תפקיד הנשים? ומה תפקיד הילדים? החינוך? דור ההמשך של המלוכה? שים לב שאתה מדבר על מלוכה ומלך, אהה, מלך? בעולם אין מלכים יש רק נסיכים! ומי שולט? אלוהים הזכר כמובן... בקיצור,אתה מבין שתשובתך,היא מעין שליפה מן השרוול,לשאלה שלי שהיא עמוקה מאוד,רצינית,שלא ניתן לפטור אותה במין טיעון "גבר" שכזה. סליחה, זה אתה הבנת, מצטער, תלמד עוד... השרוול שלי מאד רחב והשליפות ממנו מדוייקות, אף על פי שהן נעשות כאן. אם התכוונת לכך ששאלתך עמוקה, ואתה מצפה לאיזה קריאה בקלפים באשר לסוג השלטון המועדף אז תגיד כך, ותקבל. יום כתום