שאלה מאמא צעירה
שאלה מאמא צעירה
הי
אני אמא לבת שנתיים ושלושה חודשים ובן שנה וחודשיים אני באה ממשפחה "רגילה" אני ואחיי (שבעה במספר) לא הצטיינו בשום תחום,בלימודים היינו טובים ולא זכור לי שום דבר חריג/בולט בהתפתחות של מישהו מאיתנו. לעומת זאת,במשפחה של בעלי יש רקע של מחוננות (הוא עצמו,אחיו,אביו). ביתי ילדה מפותחת מאד אם כי בהתאם לגילה פחות או יותר (היא בגן) ולכן אין לי שאלות וקל לי איתה. בני (14 חודש) לעומתה,מדבר הכל מגיל 10 חודשים ויש לו קליטה מאד מהירה (לדוגמא שומע מילה פעם אחת וזה מספיק לו כדי לזכור אותה ולהשתמש בה גם בהקשרים אחרים),הוא גם מבין הכל (לפעמים הוא מקשיב לשיחות שלי עם אחרים ואחרי זה חוזר על מה ששמע
) יש לו תפיסה נכונה של כמות,של גודל והשיחה איתו ממש קולחת. דומא למשפט שהוא אמר לי היום כשנתתי לו להחזיק 2 סבון כלים שקנינו לסבתא שלי: "שתיים סבון כבד של סבתא לבד,אוי אוי אוי נפל כבד,להרים לבד" זה דוגמא ל"סתם" משפטים שהוא אומר בשוטף. חוץ מזה יש לו הברקות שמשאירות אותי פעורת פה. ההתפתחות המוטורית שלו גרועה. הבעיה שלי היא שאני לא יודעת איך "לאכול" אותו יש בי המון רגשות אשמה שאנחנו לא מתיחסים אליו כתינוק אלא כילד מצד שני,אני לא יכולה אחרת.. אשמח לשמוע מהורים שהתמודדו והיו במצבי.. יש לי המון שאלות ויעזור לי ללמוד מנסיון של אחרים תודה שבוע טוב
שאלה מאמא צעירה
הי