שאלה מאורחת פורחת

שירי71

New member
שאלה מאורחת פורחת

הי בנות, חברה לשי ילדה את ילדתה הראשונה לפני כמה שבועות ואניכאן בשביל לשאול אתכן כמה שאלות עבורה עד שהיא תבוא לכאן גם כן: 1. הנקה: היא מניקה אותה וגם נעזרת לפעמים בבקבוק - כמה זמן אפשר להמשיך ככה? 2. בלילה קשה לה יותר להניק, היא מרגישה שהגוף פחות מייצר חלב - יש מה לעשות? התינוקת שמתקרבת לגיל חודש נולדה שעירה. ואף אחד מההורים אינו שעיר, והשאלה היא - האם זה טבעי? זה קורה? יש לה לפי התיאור שיערות על הכתפיים, על המצח, באזניים, ומעל הטוסיק. חברה שלי אומרת שלמרות שנהוג לחשוב שזה קורה אצל תינוקות שנולדים מוקדם הרי שהתינוקת הזו נולדה מאוחר (שבוע 42) יש קשר? זה אמור להיעלם.? תודה מראש!

תשובות

1. לזרוק את הבקבוק ומיד. אם היא רוצה להניק אין בקבוק כמה שתניק יותר יהיה יותר חלב. אם היא תמשיך בקטע של גם ציצי וגם בקבוק מהר מאד לא יהיה חלב יותר. 2. בלילה אני לא יודעת למה עושה רושם שקשה לרבות כאן. אולי באמת הגוף מייצר פחות באמת לי אין תשובה לזה. הרבה לשתות והרבה לנוח. 3. שעירות לגוף אין קשר באיזה שבוע הילד נולד. עובר נולד תמיד עם שערות על גופו זה חלק מההגנה שלו כאשר היה בתוך הבטן - תוך כמה שבועות/ימים השערות נושרות ונעלמות. בהצלחה והצטרפות נעימה למשפחתנו.

המשך תשובות...

-בקבוק יכול בהחלט לפגוע בהנקה תקינה בשלב כזה. גם להפריע לתינוק לתרגל יניקה טובה מהשד וגם לפגוע בייצור החלב אצל האמא(הייצור הוא על פי כמה ש´יוצא החוצה´.) -בשעות הערב והלילה החלב יותר סמיך ואין זרימה מהירה כמו בבוקר. הרבה מניקות טועות לחשוב שבגלל זה אין להן חלב. זה לא נכון. -שיעור אצל תינוקות הוא תופעה שכיחה שחולפת.

zimes

New member
שילוב בקבוק

אכן עלול לזרז את סוף ההנקה, אבל אפשרי. אני הנקתי חלקית, ועכשיו, בגיל שנה וחצי (כמעט), אנחנו עם בקבוק יחיד בלילה, והשאר מוצקים והנקה. האמירה "לזרוק את הבקבוק" נכונה במובן זה שיותר קל לשמור על יצור החלב וכו´, אבל אם נוח לה בקבוק לפעמים - אל תרפי את ידיה, כי עדיף חצי הנקה מבכלל לא. לגבי הלילות - לאכול טוב בערב, ולשתות הרבה כל היום וגם בלילה (בקבוק ליד הראש, או כוס עם קש מתקפל - כך אפשר להניק בשכיבה, ולשתות). לפעמים, אם היא יכולה לפרגן לעצמה ללכת לישון מוקדם (ובעלה יביא לה את הילדה להנקה שלפני השינה מאוחר יותר, והיא תמשיך לישון), זה גם ישפר את מצב החלב בלילה.

תשובות

אצלנו הבקבוק מאוד עזר בשלבים הראשונים. אני מודעת לבעיות של "בלבול פטמות" ו/או הפחתת החלב, אבל אצלנו לא התרחשה אף בעיה מסוג זה. הבקבוק (מקסימום אחד ביום) עזר לנו בתקופה הראשונה, עד שתום ואני למדנו לינוק ולהניק. גם לי היתה בהתחלה בעיה עם ההנקות הליליות, כי עוד לא היינו מיומנים בהנקה, ובתוספת העייפות זה מאוד הקשה. אז דווקא את בארוחה הלילית נתתי לתום בקבוק. לאחר תקופה מסויימת, השימוש בבקבוק הלך ופחת, עד שכיום אני כמעט ולא משתמשת בו, אלא רק כשתום נמצא עם סבא/סבתא/אבא ואני צריכה לצאת לבד. לדעתי, מאוד נוח ומעודד לדעת שבמקרה הצורך אפשר להאכיל את התינוק מבקבוק. לי זה נתן בטחון מאוד גדול להמשיך את ההנקה עד היום. בקשר לנושא השעירות - אין לי מושג, אז אני לא ממש יכולה לענות לך. מקווה שעזרתי.

שירי71

New member
תודה על התשובות ועוד שאלה../images/Emo173.gif

קודם כל חברה שלי מוסרת תודה פשוט קצת קשה לה להתחבר ... בכל מקרה הקראתי לה את התשובות וזה מאד עזר לה והיא שואלת: מה עושים כשאין יותר חלב? היא רק בלילה מאכילה מהבקבוק וביום מניקה אבל מרגישה שאין לה חלב ואז היא לא מצליחה גם לשאוב... רק בחלק מהיום יש לה חלב וזה מבאס לאללה - מה עושים?

zimes

New member
מיניקים

המצב הזה נראה כמו מה ש"איימו" - אין די חלב בגלל הבקבוק. אז מה שכדאי זה להניק יותר ויותר. מעין "קפיצת גדילה יזומה". מצד שני, זכרי שהתפוקה של המשאבה לא מעיקה על כמות החלב שיש. מכירה את המצב שלא יוצא כלום במשאבה, אבל בסחיטה ידנית יוצא עוד שפריץ אדיר? הכי טוב - להכנס עם הילד למיטה בסופ"ש, להניק להניק להניק, ושמישהו ידאג לה לאוכל מזין ולשתיה רבה. אני, בזמנו, שתיתי איזה תה שמוכר שרון קוצר (אני מקווה שלא בילבלתי את השם - מספר ב 144, 04.)

שירי71

New member
תשובה:

אני אישית לא מכירה עדיין את המצב יען כי אני עדיין לא אמא... אבל חברה שלי אומרת שהיא לוחצת ולפעמים כלום לא יוצא לא שפריץ ולא כלום. נאדה. ויש זמנים שכן. אבל הילדה , היא אומרת, צורחת ורוצה לאכול ואמא שלה עומדת שם (הסבתא) ואומרת לה שאם הילדה כל כך צורחת צריך לתת לה לשתות ואם לא יוצא מהשד אז לתת מבקבוק. מה אתן אומרות?

לאה_מ

New member
קודם כל להשתדל שאמא תבוא רק

כשהילדה שבעה
שנית, להשיג כמה שיותר תמיכה בהנקה - מחברות, שכנים, משפחה... מה שאפשר. זה מאד חשוב. שלישית, לשתות הרבה מים (או בכלל נוזלים. אבל מים עדיף וגם הכי דיאטטי). ממש הרבה. בעיקר עכשיו כשחם. רביעית, להניק כל פעם שהתינוקת מראה סימני רעב (לא לחכות שהיא תבכה). סימני רעב אפשריים - הפניה של הראש ותנועות "חיפוש" (כאילו היא מחפשת את הפטמה), תנועות מציצה/יניקה, הכנסת היד לפה וכו´. קראתי כאן כל מיני עצות להגברת כמות החלב (כדורי חילבה, שומר, תה שומר, תה עם חלב, בירה שחורה). לי אישית לא עזר כלום (לא ניסיתי חילבה ואני שונאת שומר) חוץ משתיה מרובה ומנוחה. המון הצלחה.

שירי71

New member
ושוב תודה

אני אמסור לה הכל ואשמח לשמוע עוד! ואגב אני רוצה לומר לכם שהפורום הזה לדעתי הוא כל כך חשוב שברור לי שכשיגיע הזמן שלי אני בטוח אחיה כאן את חיי... אני חושבת שיש כל כך הרבה חשביות לתמיכה הזו וכעת אני אלך להעביר לה את זה דרך הטלפון ממכם אליה דרכי אז שוב תודה לכן!

אוי, עם "תמיכה" כזאת בטח קשה...

נסי לרמוז לה בעדינות שתנטרל את הסבתא איכשהו, אפשר להגיד לה שהרופאים היום לא ממליצים לשלב בקבוק...או כל דבר אחר שירגיע אותה מההערות האלה... תשכנעי אותה שלגוף שלה יש יכולת מדהימה ליצור חלב לפי הביקוש ואם היא פשוט תניק בכל פעם שהילדה "צורחת" זה יהיה בסדר גמור. לא ציינת בת כמה הילדה? יכול להיות שהיא מאוד צעירה (בת יום עד שלושה) ולכן עדיין לא הגיע החלב אלא יש לה קולוסטרום שלא מרגישים אותו? כי אח´´כ מגיע החלב בכמות כזאת שנשפך מהגרון...בכל אופן, נדיר מאוד שכבר בשבועות הראשונים אין חלב. אם עוד לא קנית לה מתנה, אולי תעניקי לה ביקור של יועצת הנקה? אולי בשיתוף עם עוד חברה? זה עולה כמו 200 או 250 ש´´ח וזה יכול לעזור לה ולהעניק לה בטחון כמו ששום דבר אחר לא יכול, כולל לא הפורום הזה. אם הרעיון מוצא חן בעינייך אנחנו נשמח שתכתבי מאיפה היא ואנחנו נמליץ על יועצת מוסמכת באזור. זה חשוב כי בעצם כדי לקבוע שבאמת הכל בסדר, יש חלב ואין סיבה לדאגה חוץ מחוסר נסיון, חייבים לראות איך היא מניקה, שהילדה פותחת את הפה היטב והכל.

zimes

New member
עוד טיפ

להניק לפני שהילדה רעבה - ככה תהיה לה (ליונקת) הסבלנות להתאמץ (וההשקעה משתלמת)

לא כל כך הבנתי

האם הילדה צורחת למרות שנותנים לה לינוק, והיא מסרבת ? או האם היא צורחת כי לא נותנים לה, כי "ממילא אין חלב" ? זה הבדל מאוד גדול. אצל נעמי היתה תקופה בשבועות הראשונים לאחר הלידה, שבשעות הערב היא הייתה דורשת לינוק מספר שעות ברציפות. ממש כך. הייתי מתחילה איתה בשבע בערב, ועד שעה 23:00 היא לא היתה מרפה ! וכשהייתי מנסה ללחוץ על הציץ - לא היה יוצא כלום. אבל נתתי לה לינוק בכל זאת, כמה שהיא רצתה. אמרתי - אולי בסוף יצא משהו. כי כשהיא הייתה "מחוברת" לציץ, היא לא צרחה והיתה שקטה, ומצצה, מצצה... זה לא נמשך הרבה זמן - כמה ימים בלבד, אולי שבוע. אחר כך כנראה כבר היה לי מספיק חלב גם בשעות הערב. אני מאוד שמחה שאף אחד לא ניסה ללחוץ עלי לא לתת לה לינוק, כי גם כך זה היה קשה. אם הילדה צורחת למרות שנותנים לה לינוק, אבל היא מסרבת, אז אולי זה בכלל לא קשור לרעב/צמא. הייתי בוחנת בעיות אחרות. לגבי הגברת כמות החלב - דובר כבר על שתייה מרובה, ואני מצטרפת. מה זה מרובה ? מישהי פעם נתנה לי כלל אצבע: כשעושים פיפי הוא צריך להיות חסר צבע כמו מים. יצא פיפי צהוב ? לא שתית מספיק ! כמו כן, אני יכולה להגיד שלי אישית עזרה מאוד שיבולת שועל. אפשר לאכול בכל הצורות (דייסות, לחם, קרקרים, עוגיות) - הכל עובד. דברים אחרים לא עזרו (בירה שחורה,וכו´). כדורי חילבה לא ניסיתי, שמרתי את זה לימים של מצוקה אמיתית (שלא הגיעו), כי זה אמור להיות משהו ממש חזק. נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ומצפה לשתי קטנטנות (שבוע 27+)

הפלומה תעלם, אל דאגה. לגבי

השאלות האחרות: הגוף שלה מייצר פחות חלב בשעות שהיא משלבת בקבוק כי הוא מקבל מסר של "לא צריך יותר". הצעתי היא: אם היא רוצה להמשיך את ההנקה לאורך זמן, להפסיק לשלב בקבוק ואפשר לחזור לזה אחרי שההנקה מתבססת (יש אומרים בגיל חודש וחצי ויש אומרים בגיל 12 שבועות אחרי קפיצת גדילה שיש אז) שימי לב: הכלל הוא- בשעות היותר קשות ו"יבשות", יש להניק יותר בתכיפות, ולהמניע ממתן בקבוק כי זה גורם לעוד פחות ייצור חלב. בעיקרון, אם היא מניקה בכל פעם שהילדה רוצה, אין סיבה שיהיה לה חסר חלב! שיהיה במזל טוב.

שירי71

New member
אתן מקסימות!

אני מחר אעדכן אותה במה שאמרתן היום כבר עדכנתי אותה כמה פעמים ואני מאד מקווה שהיא בקרוב מאד תצטרף לפורום הזה! הילדה כתבתי היא בת כמעט חודש... אגב כל הדבר הזה שאני מתווכת גורם לי פשוט להעריץ אותה על הדברים שהיא עוברת וגם אתכן אני פעם ראשונה כל כך מתקרבת לכל הנושא הזה ורואה עד כמה זה מורכב ולא פשוט. אני מקווה שכשתורי יגוע אצליח איךשהוא להניק... זה נשמע לי משימה לא פשוטה בכלל וכולי הערכה.

עוד הערונת...

ללחוץ על הציצים ולפי זה להחליט אם יש/אין חלב זו ממש לא אינדיקציה. לא תמיד יש ´שפריץ´ ולא תמיד בשאיבה יוצאת כמות יפה. אז העבירי לה מסר שלא תתייחס לזה כאל סימן. חוץ מזה, בכי של התינוקת שלה לא בהכרח מצביע על רעב, לתינוקות רכים ישנן הרבה מצוקות אחרות והדרך שלהם לתקשר היא רק דרך הבכי(בשלב הזה). אז כמו שכבר אמרו,לא להקשיב לסבתא, עם כל הכבוד. הייתי ממליצה לחברתך להפגש באופן חד פעמי עם יועצת הנקה או אפילו מדריכה של לה-לצ´ה כדי לרכוש קצת יותר בטחון עצמי.

ענתש

New member
שירי אני מוסיפה הסבר קצר למה

שאמא זולו אמרה, כי לדעתי כשמבינים את הסיבה יותר קל לקבל את התופעה... אז באמת יכול להיות שלא יוצא חלב בלחיצה על השד וגם לא בעיסוי שלו ובכל זאת זה לא אומר שאין חלב. הסיבה היא שיש הורמון בגוף (נדמה לי שזה האוקסיטוצין - לא ?) שאחראי על שיחרור החלב מהשד. כשהוא מופרש אז השד מטפטף ממש את החלב החוצה (במקרה שלי - אפילו משפריץ !). איך משכנעים את המוח להפריש את ההורמון הזה ? יש הרבה שיטות וזה נורא אישי אצל כל אחת אבל בגדול - בכי של התינוק, הנקה, לפעמים מספיק להריח את התינוק או להסתכל עליו. לי לפעמים מספיק אפילו לחשוב עליה. אני יכולה לשבת עם המשאבה שעה ולא יצא כמעט כלום אבל אם אני לוקחת את החיתול שנגה שוכבת עליו ומריחה אותו - השד פשוט מתחיל להשפריץ. שתנסה למשל להניק מצד אחד ולשאוב מצד שני בו זמנית (עובד מצויין עם המשאבה הידנית/חשמלית של אוונט או החשמלית של מדלה...) זה גם יגביר את ייצור החלב בשני השדיים וגם היא תראה שפתאום יוצא המון חלב לתוך המשאבה, זה גם יגביר לה את הבטחון העצמי (לי זה עזר !). ובהצלחה...

Almost me

New member
תמיכה וקצת יותר...

בפורום הנקה הכנו מעין רשימת תומכות שמוכנות לתת עזרה טלפונית ו/או פיזית אם תאמרי לי איפה החברה שלך גרה אוכל להפנות אותה למישהי קרובה

למעלה