שאלה מאוד חשובה

שאלה מאוד חשובה

יש לי בבית חתול זכר בן 5 שנים. החתול לפעמים תוקפני כלפי זרים, ומאוד שומר על הטריטוריה שלו. לפני מס' ימים קיבלתי תינוק מאומץ כבן שנה. הילד מאוד אקטיבי ופעיל, ומתרוצץ בכל הבית. החתול אדיש כלפי הילד, אבל הילד הולך לחתול. אני מפחדת שהחתול יתקוף את הילד, בעיני החתול זה פלישה לטריטוריה שלו. אני אם חד הורית, ואני לא יכולה לעמוד על המשמר כל הזמן. מה אפשר לעשות? שהחתול לא יתקוף את הילד.

קודם כל מזל טוב

ולגבי החתול - האם הוא מסורס? אם לא, זה הדבר הראשון שאני מציע לעשות. דבר נוסף שיכול לעזור (ואת בטח תחשבי שאני משוגע) זה עוד חתול. זה יוריד קצת את הלחץ מהאינטראקציה של החתול עם הילד ויוסיף לו חברה שבה ההיררכיה שלו ברורה. כמובן שלהכניס חתול נוסף הביתה זה לא דבר של מה בכך, אבל זה יכול לעזור מאד. אפשרות נוספת היא בתקופה הקרובה לגזור לחתול ציפורניים או לשים Soft Paws. בדרך זו גם אם החתול יסמן שהוא לא מרוצה מהקרבה של הילד, לא יהיו נזקים. חוץ מזה מה שיעזור הכי הרבה זה הזמן, ובהתחלה תצטרכי לשמור על הילד אבל תוך זמן קצר החתול שלך יבין את מקומו בהיררכיה. אפשר להזמין הביתה מישהו שמתעסק בהתנהגות חתולים לאבחון ונסיון לפתרון הבעיה - אם את מעוניינת פני אלי במסר או במייל בהצלחה

למעלה