שאלה מאוד חשובה..

שאלה מאוד חשובה..

האם לאישה שפותחת תיק לגרושים כדאי לפנות לרבנות או לבית הדין ... אין הרבה במשותף.. קצת כסף בבנק (שלי..) ורכב.. (שלו) לדעתי הדסקוס היחיד יהיה המזונות והדיור.. אשמח לתשובות..

קוראת את החתימה שלך

ומנסה להבין... הפכנו מזוג למשפחה אוהבת.. לעניין שאלתך, גשי לעו"ד על מנת שיוכל לבחון את התמונה כולה לעומק ולהמליץ לך על האופן שבו רצוי לך לפעול

t o t a l

New member
שוב חייב להעיר

מה שווה היעוץ כאן אם כל מה שאת עושה זה לשלוח אנשים לעורך דין. בשביל לשלוח אנשים להתיעץ עם עורך דין לא חייבים את הדיפלומה ואת הניסיון שלך. הייתי מצפה שתתני לה קצת מחוכמתך ונסיונך. שתסבירי באילו מקרים עדיפה רבנות ובאילו עדיף בית המשפט ולמי כמובן. וכן.... תמליצי לה להתיעץ. זה חשוב. אבל את כאן לא רק בשביל זה.

תשמע משהו טוטל

מה שווה הייעוץ? - אם אני כעורכת דין אתן לה תשובה חד משמעית לשאלה שלה, מבלי לדעת פרטים רלוונטיים, אז אני אהיה רשלנית, מיכיוון שאני לא רשלנית, אני מייעצת לה לגשת עם החומר הרלוונטי של הסיפור שלה לאיש מקצוע על מנת שיתן לה את דעתו המלומדת היכן במקרה הספציפי שלה יהיה לה עדיף לפתוח את ההליכים. השאלה של רבני או אזרחי היא רחבה מאוד ותלויה בהרבה גורמים.

לא בדיוק

יש שאלות שניתן לענות עליהן כגון כמה אחוז מדור משלם אב עבור ילד/שניים או שלושה (יש עוד דוגמאות אבל לא אכנס לזה) שים לב שברוב התשובות אני ממליצה לפנות לקבלת ייעוץ לאחר בדיקת החומר.

maof

New member
טוףףףףףף נו.........

הרי אתה לא מצפה לתשובה
מעוף

deena

New member
מעוף

מה יקרה אם עו''ד בפורום או בכל מקום אחר, יתן יעוץ לא מבוסס על אסמכתאות כלשהם? סתם ככה בשליף מהשרוול, איז התשובה ככה כללית, שלאו דווקא קשור למקרה הספיציפי אלא באופן כללי לחוק? האדם עלול לטעול ולחשוב שקיבל מידע מדוייק, שמתאים בדיוק אליו, ולפעול לפי זה (או לא לפעול). זה עלול להביא לבעיות משפטיות (כשלון טוטאלי בבית משפט למשל) לתביעה של העו''ד שנתן יעוץ מתרשל, לסתם אובדן רכוש או ילדים או כל דבר אחר, או פשוט עגמת נפש נוראית לאדם שסה''כ שאל שאלה כללית, בלי עובדות כלשהם וחשב שאפשר לתת תשובה כוללנית ומוסמכת. נכון, אפשר לתת בחלק מהמקרים תשובה יותר כללית ומורחבת. בחלק גדול יותר, בלי פרטים (שברוב המקרים הגולשים לא מעוניינים בעצמם למסור על גבי מסך) אי אפשר לתת תשובה עניינית ממש- מלבד- אתה חייב לגשת לעו''ד, להראות לו את כל מה שיש לך ביד, ורק לאחר עיון בחומר, תוכל לקבל תשובה חד משמעית (ולפעמים גם אז לא) מה אתה חייב לעשות. ואת זה אני אומרת, לאו דווקא בהקשר לנקלעת, אלא כי אני עובדת במשרד עו''ד. אף פעם אבל אף פעם, לא נותנים תשובה בשליף- אם אתה עו''ד שיודע מה אתה עושה.(או סתם שאכפת לך מהמקצוע שלך ומהלקוח) זה רשלנות מקצועית, גרידא.

../images/Emo45.gif צודקת ב 100%

ואם הייתי נתקלת בעו"ד שמייעץ לי בלי לדעת פרטים נוספים ומהותיים, הייתי פוסלת אותו על הסף. מבחינתי הוא לא עו"ד מקצועי ויסודי, אלא עו"ד שרואה את המזומנים בחשבון הבנק שלו!!!!

הגישה התובענית

שמעוף נוקט בא, ממילא באה ממקום מאוד לא נקי ואני לא מתרגשת ממנה. תודה על הפרגון

נקלעת יקירתי ישנם ../images/Emo2.gif

הכועסים ישנם מפרגנים וישנם אנשים שלא עונים ומתוכחים עינינית אין זה קשור כלל ועיקר מה חושב או לא חושב מעוף עליך ואין זה המקום לדברים שאינם עיניניים,פשוט מבין את זהירותך וכך צריך גם מעוף להבין ואני מניח שהוא מבין. אז בואו לא נתנצח מעל גבי הפורום על דברים שאינם שייכים . וזו דעתי הלא מלומדה. וסליחה שהגבתי כך מעוף ידידי.

נוגע בך

New member
והרכוש אינו העניין

בטח לא המרכזי. לפחות אצלי 70% מההסכם נסוב בסיס ההורות וחלוקת הזמן ההורי ולכן אני חושב שבכל מקרה ראוי לגבש הסכם מפורט וזאת על מנת למנוע מריבות בעתיד. אנו בחרנו לעשות זאת אצל מגשרת וזה היה קצר ולטעמי חסך הרבה עליות מיותרות. אבל המהות בתשובתי היא הנושא הכספי הוא העיקר

להורים של לירון

החתימה אומרת אחרת!ולכן הייתי חייבת להעיר: האם אתם מודעים לכך שהמשבר הראשון בחיי נישואין מגיע אחרי הלידה? יש דרכים לטיפול וייעוץ,לפני נקיטת צעדים דרסטיים. בכל דרך שתבחרי,הדרך המומלצת ביותר היא דרך גישור.בהצלחה!

כל כך צורם...../images/Emo4.gif

די כואב לקרוא את הניק שלך, ואת החתימה.. עוד חלם שנשבר.. ולעצם העניין, מקובל לחשוב שבית המשפט לעניני משפחה פוסק ל"טובת" האשה. ולכן יש מרוץ מי יעשה את הצעד הראשון, האשה לביהמ"ש לעניני משפחה או הגבר לבית דין רבני. עצתי... תגיעו להסכם משותף בגישור, אשרו אותו בבית המשפט ואז בית דים רבני לגט. ואין???.... אין סיכוי שתישארו ההורים של לירון??

למעלה