שאלה לsection (וליתר...)

chikonino

New member
שאלה לsection (וליתר...)

הגשתי מכתב בקשה לדחיית המילואים שלי ,מסיבות אישיות, שנועדו לחודש דצמבר. במקביל הגשתי בקשה לוולת"ם והדיון יתבצע בעוד כשבועיים. שאלתי היא כזאת: במידה וקצינת הקישור שלי תדחה את הבקשה האם יש טעם בכלל לדיון בוולת"ם או שזהו רק כסת"ח, מאחר שסביר מאוד להניח שנציגת הקישור שלי שתגיע לדיון הנ"ל לא תאפשר לוולת"ם לשנות את ההחלטה שהתקבלה בענייני קודם לכן. במילים אחרות, האם ישנו סיכוי שהוולת"ם תקבל החלטה שונה ממה שיוחלט במשרד הקישור שלי למרות שבדיון הנ"ל תביע אותה נציגה סירוב מוחלט לשחרר אותי? כמו כן רציתי לדעת איך בדיוק מתנהל אותו דיון בוולת"ם?

Section

New member
תשובה

אם הולת"ם היה מתחשב בחוו"ד שאנחנו נותנים לו- הם לא היו מאשרים כמעט אף אחד! כלומר, יש סיכוי שהולת"ם יאשר את הדחיה למרות החוו"ד השלילי ממשרד הקישור. חוץ מזה שאתה תמיד מוזמן לערער על ההחלטה הראשונה. בקשר לאיך מתנהלים הדיונים.. אני לא ממש יודעת. אצלנו אף פעם לא הולכים לדיונים. דרך אגב- גם קרה שאנחנו נתנו חוו"ד חיובי לדחיה וולת"ם לא אשרו. אי אפשר לדעת אצלם...

binon

New member
ולת"מ - צד היחידה

בתור אחד שמיידי פעם יושב בועדות אני יכול להגיד לך שולת"מ לא תמיד מקשיב למה שהיחידה מבקשת. אם היחידה לא שולחת נציג לולת"מ או שולחת תגובה בסגנון "מבקשים לדחות עקב מחסור בכ"א" הועדה לא מתייחסת אליהם ברצינות. כדי שבקשת היחידה לדחות ולתם תתקבל היא צריכה לספק נתונים על משך השירות האחרון של המבקש ולספק הוכחות שהנ"ל מתחמק או לחילופין שבאמת יש להם מצוקת כ"א. מרבית היחידות שולחות תגובה סטנדרטית או סתם איזה קצין שבמקרה יכל להתפנות מהעבודה ביום הדיון כך שדעתם לא ממש נחשבת. במרבית המקרים ולת"מ מקצר את השירות ובמקרים מעטים יותר מבטל את התעסוקה כליל. לפעמים ולת"מ משאיר את ההחלטה על תאריכי השירות החלקי בידי היחידה ולפעמים מכתיבים את תאריכי השירות והיחידה לא יכולה לחרוג מהם. בכל מקרה, אם היחידה נתנה לך תשובה שלילית כדאי ורצוי להגיש ולתם - אין לך מה להפסיד.

למעלה