שאלה לPEACE2002 - מאחר ואתה

Moledet972

New member
שאלה לPEACE2002 - מאחר ואתה

לא פוליטיקאי משופשף ואינך חבר בכיר בשום מפלגה שהיא(או שכן?), הנה שאלותיי אליך: א. מתי קם העם הפלשתיני? ב. מי הם חבריי העם הפלשתיני? ג. מה מייחדת את הפלשתינים? ד. האם ישנו עם ירדני? אני מקווה שתענה ברצינות.

kranves

New member
על מנת להקפיץ דרושים 10 תווים

או אייקון.(
) הקפצתי בשבילך....

Peace2002

New member
אני תמיד עונה ברצינות

אלא אם כן שואלים אותי "למה אתה תומך בהשמדת ישראל?" ו"עד מתי תתמוך בטרור?". שאלותייך סבירות. אני אענה לך כך. לכל מיעוט אתני אשר סובל מקיפוח, כיבוש או אפליה זכאי להגדרה עצמית על אדמתו. כמו שלארמנים מגיעה הזכות להגדרה עצמית, כך גם לכורדים וכך גם לפלסטינים. אני טוען שהפלסטינים הם אכן עם, ואתה ומפלגתך מסכימים איתי. ולכן, מגיעה להם הזכות להגדרה עצמית על אדמתם. הגדה המערבית, שם שוכנות ג´נין, רמאללה, שכם - כולן ערים פלסטיניות - היא אדמת העם הפלסטיני. כך גם רצועת עזה, שם נמצאת העיר עזה. מי הם חברי העם הפלסטיני? חברי העם הפלסטיני הם כל אלה אשר רואים את עצמם כפלסטינים. ישנו גם עם ירדני אשר שוכן בירדן. יתכן כי הפלסטינים רואים את עצמם כירדנים, ואם הם ירצו לעבור לירדן, שיעשו חיים. אבל התנועה הלאומית פלסטינית הייתה קיימת הרבה לפני הכיבוש הישראלי, ואף לפני קום מדינת ישראל. בשבוע הבא אוכל לכתוב לך כמה ספרים אשר מדברים על הנושא, אם אתה מעוניין. איני זוכר את שמות הספרים אך הם נמצאים בספריה בבית הספר שלי, וביום ראשון אוכל לרשום את שמותיהם ואת שמות מחבריהם.

Moledet972

New member
לא ענית על שאלותי המהותית.

- מתי העם הזה קם? בנוסף, אנסח שאלה נוספת - מי הם האנשים אשר, לדעתך, יש להם את הזכות על יש"ע(כלומר, הרי לא כל אדם שמגדיר את עצמו כ"פלשתיני" הוא בעל זכות על האדמה)? - בקשר "לתנועה הלאומית הפלשתינית" - התנועה רצתה בסיפוח מחוז פלשתינה ל"סוריה הגדולה". הפתח´, ארגון הפחדנים(שכונה כך בצדק אף ע"י נשיאי סוריה) של ערפאת וקרלוס, היה הארגון לשחרור פלשתין(שאחר כך ביילין וחבורתו הפכו אותו ל"ארגון לשחרור פלשתיני"), כלומר שחרור חבל הארץ ולא שחרור "העם", שהומצא, כפי שהעידו בתחילה(עד שהושתקו כשהתררה השפעת ה"בדיחה"), כדי להביא תמיכה של ארגוני "זכויות אדם". - איזה קשר יש בין ערביי רצועת עזה(תושבי רפיח, דיר אל-בלאח, ח´אן יוניס וכו´) לבין תושבי רצועת ההר המרכזית(גנים, תל-כרמים, שכם, רם-אל, חברון, בית לחם וכו´)? הרי הקשר הוא רופף ביותר, לא כן?

Peace2002

New member
טוב

1. עם לא קם, הוא מתהווה. הזהות הפלסטינית התחילה להתהוות למיטב ידיעתי בסוף המאה ה19, תחילת המאה ה20, והיא עדיין מתהווה כיום. 2. לפלסטינים אשר גרים ביש"ע יש זכות על המקום. עכשיו תגיד לי שגם המתנחלים גרים שם, אבל אנשים אשר הקיום שלהם על אדמה מסויימת מצריך שליטה צבאית על עם אחר, אין להם זכות להיות שם. 3. תנועת השחרור מטרתה לשחרר את הארץ ובכך לשחרר את העם מידי הכובש הישראלי. אני בכלליות לא בטוח שהבנתי את כוונותיך עד הסוף. 4. אני לא חושב שהקשר רופף כלל וכלל. לפני מלחמת 67 הקשר אכן היה מאוד רופף, אבל לאחר המלחמה, כאשר התחיל הכיבוש, הקשר הלך והתחזק מכיוון שתושבי שני האזורים חולקים את העול ושניהם סובלים ממנו.

La Gamba

New member
כמה רעיונות למחשבה

כאשר ישראל חולקה לשני עמים ב48´, מי היה אמור לקבל אץת החלק הערבי, הירדנים? לא, הפלסטינים.... עוד רעיון למחשבה, ידוע שרוב השטחים שנכבשו נועדו לשמש כקלף מיקוח כדי להשיג שלום. אך אז בוודאי התכוונו לשלום עם ירדן/מצרים/לבנון/סוריה, האם הם התכוונו להתמקח על השטחים האלה עם שוכניהם? עדיין לא עיכלתי והבנתי לעומק את מה שהבנתי, ואת המשמעיות הנובעות מכך, אז אתם מוזמנים להסיק...

Moledet972

New member
מי שהיו צריכים לקבל את השטח

היו "ערביי הארץ", והייתה אמורה לקום "מדינה ערבית".

לפי התכנית

המקורית היו אמורות לקום 2 מדינות על 2 גדות הירדן מאוחר יותר הבריטים נסוגו מהבטחותיהם וקבעו שיש לחלק את עבר הירדן המערבי לשתי מדינות ואת עבר הירדן המזרחי לתת לערבים. היהודים הסכימו לפשרה הזאת אע"פ שהיא מפלה אותם- אך הערבים פוצצו את העסק. הם לא יכולים להתלונן.

תשובות

1.מתי הוא קם? לא יודע, לא שמעתי על ההכרזה שלו, מתי קם העם המונגולי? הגילוי הראשון של "פלשתינאיות" שאני מכיר הוא הועידה הפלשתינאית הלאומית שהיתה אם אני לא טועה ב1922. 2.אותם אלה שנקראים פלשתינאים, אני מניח, אנחנו מדברים עליהם די הרבה. 3.מה מייחד אותם? אני לא בקיא בהווי, אני בספק אם יש הבדל של ממש בינהם לבין עמים ערבים אחרים, מה מייחד את הרוסים מול האוקראינים? 4.בקשר להגדרתו של עם ירדן, עניין די מסובך, אני לא יודע אם התגבש עם ירדני, ירדן זוהי מדינה מלאכותית שכידוע קמה ב1922 ונתנה למשפחה האשמית כמתנה מהבריטים, והיא השתרעה על שטח שבו היו בדואים ופלשתינאים, ערבים שחיו בפלשתין, כיום אני מניח שחלקם רואים עצמם כירדנים, וחלקם מסיבות אידיולגויות מעדיפים לראות את עצמם כפלשתינאים, המתיחות הפלשתינאית לא מתה בירדן והמשיכה לאיים שם על המשטר עד ספטמבר השחור ואולי עוד מאיימת.

Moledet972

New member
תגובה.

1. בוודאי שאין בידינו מידע מדוייק על מועד הקמתם של עמים. ענבר טען שהעם הפלשתיני נוצר לאחר 1967. בקשר לוועידה הפלשתינאית הלאומית - אני לא חושב שזה היה השם, אך גם אם כן - איש לא קרא לערביי הארץ - פלשתינאים. מה גם, שהייתה התזמורת הפילהרמונית הפלשתינאית וה Palestine Post - שניהם גופים ייהודיים. 2. רק אלו שחיים ביש"ע? או גם אלו שמקורם בארץ ישראל המערבית אך עזבו/גורשו למזרחה? 3. לרוסים ולאוקראינים יש שפה אחרת, ויש אפילו כתב אחר.

Gloria_Nathan

New member
כמה שאלות לmoldet972 ושאר ימנים...

א. מתי קם העם הישראלי? ב. מי הם חברי העם הישראלי? ג. מה מיחד את הישראלים? ד. העם ישנו עם אמריקאי? או במילים אחרות: אתה לא יכול לשאול שאלות כמו מתי קם עם או מי הם חברי העם על כל עם שהוא, במיוחד על העם הישראלי שהוא בעצמו בתהליכי התהוות (יש הבדל בין יהודי וישראלי!). והקשר היחיד בין פלסטין וירדן הוא שהשטח שבו נמצאת פלסטין היה פעם בשלטון ירדני ובעצם תהליך השלום עם ירדן היה יחסית מהיר וקל בגלל שהסכמנו להשאיר את "הבעיה הפלסטינאית" בשטחנו.

Moledet972

New member
תשובות.

א. העם הישראלי(העברי) קם לפני כ-4000 שנים. מתוך העם הישראלי חיים כיום בישראל בעיקר בני שבט יהודה(וכל בני שבט שמעון ושארית פליטת בנימין) ועוד שאריות משאר השבטים. ב. שפה, דת, הסטוריה ארוכת שנים. - תושבי ישראל כיום אינם בני עם אחד! פלשתינה היה במקור שם אחר לפרובינקייה יודאה. הבריטים קבעו באופן שרירותי יחסית, שפלשתינה היא ירדן+ישראל(ללא הגולן) של היום. בין יהודה ושומרון(רצועת ההר המזרחית המרכזית) וחוף עזה(מישור החוף הדרומי) אין שום קשר גאוגרפי או דמיון גאוגרפי. שני אזורים נפרדים, שבהחלט לא ניתן לקרוא להם "פלשתין", למרות שיהודה ושומרון הם חלק מהותי מפרובנקייה יודיאה ההסטורית.

EverMan

New member
ככה.

א.העם הישראלי התפזר לפני 2000 שנה , ולא היה כמקשה אחת מאז אלא באופן דתי. ב.שפה אימצנו - לא הייתה לנו לפני כן. דת - גם הפלשתינאים יש להם יחס מיוחד לדת ולא כמו כל שאר הערבים. הסטוריה - גם להם יש שונה ומיוחדת.

.המוסד

New member
איזה חרטא

העם היהודי נשאר עם למרות שהתפזר, כמו שמשפחה נשארת משפחה למרות שמתפזרת לכל עבר שפה עברית הייתה אך רדומה, ואילו לערבים הפלסטינים אין כל קרבה, דת, היסטוריה, או מה שזה לא יהיה מלבד שנאת ישראל

EverMan

New member
סלח לי , העם היהודי

לא היה קיים 2000 שנה. לא בשום משום בעולם. הוא נשאר קרוב אחד לשני מסיבות דתיות ורדיפות , אבל הוא לא נשאר יחד כלל. השפה העברית לא הייתה רדומה , היא הייתה לא קיימת מלבד בתפילות. לפלשתינאים יש קירבה. הדת שלהם שונה מאלו של האחרים. ההיסטוריה שלהם משותפת מאז 48. וגם הישראלים/יהודים קמו סביב שנאת מצרים.

.המוסד

New member
העם היהודי היה קיים ועוד איך

זה שלא היה יחד, לא אומר דבר עובדה שלא הסכים להתנצר, עובדה שלא הסכים להתאסלם למרות שמוחמד קבע את ירושלים כמקום אליו מתפללים ואת יום הכיפורים בו צמים עובדה שלמרות האמנסיפציה לא נעלם השפה העברית הייתה רדומה, והארץ העברית הייתה ריקה לפלסטינים אין כל קרבה, לא אתנית, לא דתית(מה זה השליפה הזאת?) ולא היסטורית לאומית, כי גם לי ולאחמד מכפר קאסם יש "היסטוריה משותפת מאז", אבל הוא דווקא נחשב לפלסטיני, איך? הישראלים כמו סביב אמונה מיוחדת באל אחד, ולא סביב שנאת מצרים, וכה נאמר בתנ"ך, "לא תשנא מצרי, כי גר היית בארצו" אכלת אותה...

EverMan

New member
זה שהוא לא התנצר לא מעיד על לאום

אלא על דת. מה הקשר ? הארץ מעולם לא הייתה ריקה. גם לכם יש היסטוריה משותפת. מה ההבדל ? שאחמד מבדיל את עצמו ממך בדת שלו , בשפה שלו , בתרבות שלו , בהיסטוריה שלו שאתה כבשת אותו. והסיבה שהוא לא באותו עם כמוך - זה כי אתה מגעיל אותו עם הכיבוש שלך. הישראלים לא קמו סביב אמונת האל , אלא סביב יציאת העם מהשעבוד במצרים.

למעלה