שאלה לNewuser

Dafna101

New member
שאלה לNewuser

בקשר להנדברקס. אני לומדת נהיגה על סוברו אימפרזה 2005, כמעט כל עליה קטנה שאני עוצרת בה אני חייבת להשתמש בהנדברקס על מנת להמשיך לנסוע, כלומר לבצע זינוק בעליה. אם לא אשתמש אני אתדרדר אחורה. אצל חברות שלי זה לא היה ככה וחלקן אפילו לא השתמשו בהנדברקס אפילו פעם אחת. רציתי לשאול למה זה ככה אצלי ואצלן שונה והאם זה יכול לפגוע בי בטסט שימוש מרובה בהנדברקס. תודה :)

יש כמה דרכים לבצע זינוק בעליה

ואחת מהן היא בעזרת בלם היד. אין שום סיבה לבצע זינוק בעליה עם בלם יד בכל מצב, אלא רק במצבים מסויימים וחריגים בהם השיפוע בו נמצא הרכב מאוד מאוד גדול והידרדרות של כמה ס"מ אחרים עלולה להפגישך בינך לבין רכב אחר/פח. יש לבקש מהמורה שילמד אותך ויתרגל אותך בביצוע זינוק בעליה ללא בלם יד, באמצעות הקלאץ - זהו המצב הנפוץ יותר שבו משתמשים ביום יום.

lsd600

New member
כבר קיבלת תשובה

בפורום אחר.. למה לשאול שוב?

aviGODFATHER

New member
../images/Emo207.gifבאותו הנושא...

זה הגיוני שהמורה שלי לא לימד אותי לעשות זינוק בעלייה עם בלם יד? ואם אפשר לענות לי - מתי בדיוק הזינוק ה"רגיל" לא מספיק טוב וצריכים להשתמש בבלם היד, ואיך בערך עושים את זה?

lsd600

New member
כן זה הגיוני...

זינוק בעלייה עם בל םיד נועד לעליחות חדות.... לא חובה לדעת אותו,

Krishi

New member
נכון, לא חובה לדעת אותו.

כי עליות חדות יש רק באגדות בספרי פנטזיה. מי שיגיד לך שיש עליות חדות במציאות הוא משקר וצריך לכלוא אותו בבית משוגעים.

lsd600

New member
חחחחחח מה אתה צורח.?

ויש כאן היגיון, לא נוסחא (לשואל). זינוק בעלייה עם בלם יד עושים אותו דבר כמו זינוק רגיל, פשוט מה שבולם את הרכב במקרה אחד הוא בלם היד, ובמקרה אחר, בלם הרגל, להם יש את אותו התפקיד, רק מחליפים שחקנים...

Krishi

New member
כמו שכבר הסבירו פה

זינוק בעליה בלי בלם יד בעליה חדה יכול לגרום להתדרדרות קלה. ולא בכל מצב יש מקום אפילו להתדרדרות הקלה הזאת (למשל עם חונים בעליה כשמאוחה יש קיר, או ברמזור כשמאוחריך יש מכוניות). לכן, בשביל זה צריך להשתמש בזינוק בעליה עם בלם יד שמונע את ההתדרדרות הקטנה לגמרי. אז אלא אם תמצא דרך שבה תוכל ללחוץ על הבלם עד הסוף, להרים את הקלאץ' ולתת גז וכל זה בו זמנית (או לפחות בצורה שתהיה נוחה יותר מהדרך עם בלם היד), אני חושב שהשיטה עם בלם היד די חשובה.

Superdror

New member
ישנם מצבים שזינוק בעליה לא יכול

למנוע את הידרדרות הרכב כי העלייה חדה מידי ונקודת החיכוך לא יוצרת מספיק אחיזה כדי להחזיק את האוטו במקום - והאוטו ידרדר לאחור בזמן שתעביר את רגלך מדוושת הברקס אל הגז. נכון, זה שהאוטו ידרדר 20 ס"מ זה לפעמים לא נורא, אבל לפעמים לא ניתן לאפשר זאת - ולכן משתמשים בזינוק בעליה עם בלם היד. הכיצר ? מושכים את בלם היד למעלה. מתחילים להרים את הקלאץ עד נקודות החיכוך, מוסיפים מעט דלק, ברגע שמרגישים שהאוטו "מושך קדימה" - משחררים את בלם היד ומתחילים בנסיעה רגילה, שחרור הקלאץ, הוספת דלק וכו'. כמובן, נהיגה לא לומדים בהתכתבות, אבל אם יש לך רשיון נהיגה, סביר להניח שתבין את הרעיון הגלום אחרי הטכניקה . סע לתרגל באיזה מקום ריק ממכוניות ואדם.

NewUser4

New member
תשובה

בסה"כ ענו לך כאן על השאלות. יש להוסיף כי השימוש בזינוק בעלייה עם בלם יד מיועד רק למקרים מיוחדים בהם יש בו צורך. אם בכל עלייה קטנה כשאת עוצרת את צריכה להשתמש בבלם יד, זה לא בסדר. המורה שלך אמור לדעת מתי השימוש בבלם יד הכרחי, ומתי אין בו צורך.

למעלה