שאלה לDX9

תמרע2

New member
שאלה לDX9

היי שמי תמי ואני אמא לאורי בן 3.8 חוד' ולתינוקי בן 7 חוד'. אני פעילה פה באתי מ YNET לא יודעת אם את זוכרת לא נורא . אני רוצה להתייעץ איתך לגבי הבן שלי לאור מה שכתבת על הבן שלך . אז ככה :אורי בן 3.8 חוד' ויש לו בעיות ריגשיות ואנחנו בריפוי בעיסוק מטופלים אבל הגננת לא יודעת איפה הבעיה החמורה שלו ואני יסביר: אורי לא מוכן לבוא למפגשים זה כרוך בבכי ולא מוכן לשבת דקה בפעילויות אני לא יודעת מאיפה זה נובע והיא ביינתיים לא יודעת לאן להפנות אותי . האם יש לך התנסות כזו עם הבן שלך? ואם תכלי לתת לי כיוון תודה תמי

D X 9

New member
את מתארת סיטואציה מוכרת

בגן הקודם המפגש היה נורא ארוך - כ-40 דקות והרבה פעמים אחריו היה חוג שנמשך עוד כחצי שעה. לפעמים היו פעילויות נוספות בישיבה (חזרות למסיבה, טלויזיה). הילד שלי מתקשה לשבת הרבה זמן והיה לו קשה מאד במפגשים והיה מפריע ומציק לילדים סביבו. היינו באבחונים שכללו מרפאה בעיסוק (יש רפיון בידיים וקיימת בעיית ויסות חושי), פסיכולוגית ילדים ונוירולוג שבינתים לא מצאו כלום והפנו אותנו להדרכה הורית. בהדרכה הורית את מקבלת כליםלהתמודד עם בעיות רגשיות. בינתיים עברנו גן וגם קופה ואנחנו מתחילים אבחון מחדש כדי להעריך מה הקושי שיש לו ואיך לטפל. איפה את עושה לו ריפוי בעיסוק? דרך הקופה? האם אפשר לבקש הערכת פסיכולוג/נוירולוג? אם כן - כדאי ואם לא כדאי לשקול לגשת פרטי ולקבל החזר מהקופה. את גם אמורה למלא שאלון מטעמך ומטעם הגננת. החרטה הגדולה שלי היא שלא הבאתי מישהי פרטית לצפות בו בגן ולהעריך מאיפה הקשיים. חיכינו שיבואו מטעם בריאות הילד ולקח לנו המון זמן להבין שמורחים אותנו ולא ייבואו. מציעה לך לשקול גם את זה. נתתי לך כמה כיוונים לבדוק - אני פה גם במסר לכל שאלה, לצערי יודעת לספר רק מנסיון אישי, אני לא את מקצוע. ולתמוך ולעודד. D

תמרע2

New member
תשובות ותודה לך

תודה רבה לך על האיכפתיות ואני רוצה לחדד כמה דברים: אני הבחנתי בבעיה ועירבנו את הפסיכולוגית ממכון להתפתחות הילד שהיא דרך אגב אמרה שיש לו בעיות בגבולות אך לא מטפלת בו אלא מחפשת כיוון לאיבחון והיא בשיתוף פעולה של הגננת הופנינו לריפוי בעיסוק ששזה דרך הקופה שהבחינה אותו בבעיות מוטוריות וחוסר סבלנות. הפסיכולוגית עקבה אחריו מהצד כמה פעמים בגן ואמרה שסהכ הוא ילד טוב ולא אלים ודווקא חביב לילדים בגן רק שהוא לא מוצא את עצמו ויש לו עולם משלו. זה הבעיה איתו הוא יותר מדיי אוהב טלויזיה ואני מגבילה אותו ויש על זה מלחמות בבית וכשהוא רואה הוא מהופנת . רציתי לדעת ממך מה זה ויסות חושי?ואיך אני פונה לנורולוג? אגה הופנתי השבוע ע"י הגננת שלו לקלינאית תקשורת אני מחכה לתור תודה רבה לך תמי

D X 9

New member
ויסות חושי

זה בעצם בעיה באחד או יותר מהחושים - מגע, שמיעה וכד'. יש בעיות של תת ויסות - לא מרגישים מספיק, ולכן יש צורך למשל במגע חזק - גם לקבל וגם לגעת בחזקה, או בשמיעה או בטעמים וכד', ולהיפך - יש כאלו שכל מגע מציק או מכאיב להם, בתפר בגרביים יציק, פתקים בחולצה וכד'. מצרפת לך חומר כתוב. האבחון נעשה ע"י מרפאה בעיסוק. כשאצלנו חשבו שיש בעיה בגבולות הופנינו לעו"ס מטעם הקופה להדרכה הורית - תבררי במכון ההתפתחות האם קיים. ובעיקר - אם מרגיש לך שפספסו משהו או אבחנו לא נכון - תחפשי גורם שיאבחן שוב. אל תוותרי.

תמרע2

New member
,תודה רבה לך ו

אני מאחלת הצלחה לשנינו עם הילדים שהם האוצרות שלנו ושלא נרים ידיים לעולם . בן כמה המתוק שלך?

D X 9

New member
כמעט 4

מאחלת לשניהם רוגע והנאה בגן. תעדכני. ואל תהססי לשאול עוד, אעזור כמיטב יכלתי

תמרע2

New member
האאא

בגיל של הבן שלי תודה נשמה אני יעדכן וגם את תעדכני תודה רבה רבה איזה כיף לדעת שיש בנות בפורום שאיכפת להם .

mayalonet

New member
רק אני לא מבינה איך בכלל מצופה מילד לשבת כמעט

שעה וחצי בלי הפסקה ו 40 דקות מפגש?? נשמע לי שמשהו לא בסדר אצל הגננת, לא אצל הילד. אצלנו בגן מפגש זה רבע שעה או משהו כזה (רב גילאי) ובחוגים זזים - חוגי התעמלות או בעלי חיים או מדע (כלומר גם אם לא זזים זה ממש מרתק, אז הילד לא מפריע).

D X 9

New member
לא, דסקסנו פה לא מעט על זה

התלבטתי המון אם להוציא באמצע השנה. זה חלק מהבעיה ולא כולה, עובדה שיש ילדים רבים שנהנים במפגשים הארוכים, לא כולם. אצל הילד שלי זה חלק מהבעיה כמו שכתבתי, ומקשה עליו עוד יותר בגלל שיש בעיות נוספות. גם להיות חצי שנה בעונש כמעט נון סטופ לא עוזר....

g a g a g a

New member
אז בשבילי אני רוצה לחדד גם משהו...

אני חושבת שאת יודעת שגם אנחנו מאובחני בעיות ויסות חושי כבר שנה ומשהו... כל הבעיות שדיברת עליהן מוכרות גם אצלנו ונפתרות בינתיים עד כמה שאפשר ע"י תרגילים וטיפול בענין הויסות החושי. כשיש בעיות של היפר וכוחניות הכל משויך לאותו הענין. כל הבעיות הרגשיות והתסכולים, הכל מקושר לשם גם כן.. אם את אומרת שאף בעל מקצוע לא מצא בעיות נוספות כרגע, למה את משוכנעת שיש? אמנם ויסות חושי הוא לא כל כך מוכר ובעייתי לטיפול, אבל אני חושבת שכבר אפשר לומר שהרבה מאד בעיות לא מינוריות בכלל משויכות אליו ועשויות להיחשב בטעות כמשהו אחר. תקני אותי אם אני טועה, נשמע כאילו הבעיה שלכם עד עכשיו היתה בעיקר סביבתית (הגן) וכולי תקווה שמצאתם עכשיו סביבה סובלנית יותר שתשנה את המצב. דרך אגב, אני חושבת שלך אני צריכה להודות על האתר של העזרים שפירסמת פה, הזמנו את הכרית המיוחדת לכסא ויש שינוי עצום לטובה! מ-10- עד 20 ירידות מהכסא בשעת הארוחה הגענו לכמעט כלום
אם מורידים למשל את הכרית לשטיח היא יושבת יותר בשקט בלי כל כך הרבה התרוצצות למשל כשרואה טלויזיה (למשל כרית כזאת למפגש בגן יכולה לעזור)

D X 9

New member
איך אני שמחה לשמוע שהכרית עזרה

לגבי שאר מה שכתבת - אין ספק שהמסגרת שם הייתה בעייתית והוותה חלק נכבד מהבעיתיות. אין ספק גם שצריך ריפוי בעיסוק - אחיזת עפרון שלו חלשה מאד. בעיית ויסות חושי עלתה בכל מפגש עם רופא אבל טרם נעשה אבחון מסודר, יש לו גם בעיית עור שמוסיפה לקושי. אנחנו חושבים, אבל לא בטוחים שמעבר לזה יש בעיה נוספת שפסיכולוגית ונוירולוגית אבחנו לא נכון, אני ממש לא מסכימה עם האבחנה שהוא מפונק וחסר גבולות. זה לא נכון! אני חושבת שיש גורם שמביא לחוסר שקט פנימי, ויש אמפולסיביות שגורמת לאלימות ושהוא מרגיש דברים בעוצמות חזקות מא-ד. כשהוא שמח - הוא שמח מאד וקופץ וקשה להרגיע, כשהוא כועס הוא בוכה נורא או אלים מאד. השילוב של כל אלו + חוסר הטיפול שקיבלנו עד כה בצורה מסודרת מביאים אותי לרצות לבדוק לעומק. לשמחתי סופסוף הגענו למקום שמקשיבים לנו ונתחיל אבחון מהיר ומסודר. אני מאמינה שגם בגן החדש יצוצו קשיים, מן הסתם ייקח לו קצת זמן להרגיש בטוח להפגין את היכולות שלו
, ואני רוצה לנצל את שינוי האוירה והאבחונים שלפנינו כדי להתחיל לטפל וישא"ק. והלוווווווואי שבסוף זה היתסם בגן דפוק. הלוואי

g a g a g a

New member
לפחות מנסיוננו...

לסביבה יש חלק ע-צום בשיפור המצב. גם אצל הילדובי יש בעיות נוספות כמו היפוטוניה וגמישיות יתר, אבל החלק של ההיפראקטיביות כרגע נובע ברובו מענין הויסות החושי. למרות שיש לי חשדות כלשהם, לא מחוסרי בסיס, שיכול להיות שמדובר ב ADHD עוד מוקדם לומר. למשל סיטואציה של מפגש בוקר בגן - לעיתים רחוקות היא יושבת בשקט לכל אורך המפגש. אצלם מקבלים את זה בהבנה (אחרי הכל מדובר בבני 4) ונותנים לה לרוץ מסביב למעגל כל עוד היא לא מפריעה ולא מדברת. הם יודעים כי אמרנו להם, שבמצבים כאלה היא צריכה גירוי חזק יותר והיא יכולה לבוא למשל לגננת שבזמן המפגש תתן לה חיבוק חזק או מגע עמוק אחר כמו מסג' כתפיים למשל, וזה מרגיע. הם יודעים שחלק מהענין הוא דיבור בלתי פוסק שמטרתו להגביר את רמת הגירוי. אז אם ירצו להשקיט אותה לא יצעקו עליה פשוט שתהיה בשקט כי זה לא יעזור במקום זה יגבירו את רמת הגירוי באמצעים אחרים כמו נדנוד או קפיצות וכן הלאה... אני ממליצה בחום, ללכת לאבחון שמרפאה בעיסוק שמתמחה בויסות חושי אם עוד לא הלכתם רשימת העצות למצבים בעייתיים בסוף האבחון שווה זהב...

D X 9

New member
נעשה גם את זה

מתיש, פשוט מתיש. חוזרת מהנוירולוג לא מאד אופטימית, עלו באויר כמה אבחנות לא פשוטות, יחליט הפסיכיאטר. אנסה להרחיב מחר

D X 9

New member
הנוירולוג אגב הסביר בנוגע לויסות חושי

שזו הפרעה שלא הוגדרה לגמרי, האבחנה היא על סמך תיאור הורים וגננת ולא קיימת בספר האבחנות הפסיכיאטריות (התמכרויות למשל כן, נכנסו לאחרונה)

sharonwe

New member
בחלק מהמקרים...

ויסות חושי הוא סימן מוקדם להפרעות קשב וריכוז, והרבה פעמים - לאו דוקא אקוטי.

את חושבת ש

הוא סימן מקדים? או שיותר נכון להגיד שאם הוא לא מטופל נכון הוא הופך להפרעת קשב וריכוז?

sharonwe

New member
תשובות:

א. אני לא חושבת כלום, מכיוון שאני לא אשת מקצוע ומשום שמעולם לא פגשתי את הילד/ה שלך. זה יהיה מאוד יומרני מצידי לאבחן אותו/ה, אבל אני כן יכולה לאמר לך שבחלק מהמקרים זה אכן סממן ש"מבשר" ADHD או ADD. ב. הפרעת קשב וריכוז תופיע בין אם "תטפלי" ובין אם לא "תטפלי" בבעיה של הויסות החושי. ADD/ADHD הן תופעות מולדות וניתן ללמוד איך להתמודד איתן, אבל לא לרפא אותן.

אני גם אשמח לדעת על איזו כרית מדובר

לגדול שלי אין בעיה של ויסות חושי (הינו באבחון, אמרו שאין אבל לדעתי פיספסו משהו. אנחנו לקראת אבחון אחר עכשיו לקראת כיתה א') אבל הוא כל הזמן נע בכסא, יושב וקם , "קוצים בטוסיק". אולי זה יעזור גם לנו? תודה

למעלה