שאלה ל - wizibusy

L i r a n 5

New member
שאלה ל - wizibusy

לפעמים נדמה שהתלמידים נכנעים לכל עונש שמוטל עליהם על ידי מורה. ברור שזה לגיטימי להשאיר כיתה שעה נוספת בסוף יום אבל ברור גם שאסור להשאיר כיתה 8 שעות נוספות. השאלה שלי, איפה זה כתוב? איפה "החוקים למורה"? למה מורה יכולה להגיד לי "אני יכולה להעיף אותך מהשיעורים שלי" ואני לא יכול להגיד לה "את לא יכולה לעשות לי כך וכך..."? אני רוצה לדעת מה אסור למורים לעשות לי. יומטוב.

jak44

New member
מה מותר

ראשית תבדוק את עצמך ותחשוב מה גרם לכך שהמורה התנהג כך וכך .סתם הוא רצה להעיף אותך מהכיתה ?לפני שתבדוק מה מותר למורים לעשות ,טוב תעשה אם תבדוק את חבריך ואת עצמך ותנסה להיות במקום המורה אטי יעקובסון

Reution

New member
כן לאו דווקא במקרה הזה..

בכל סיטואציה בחיים, כדאי קודם לבדוק מה אני לא עשיתי בסדר ולבקר את עצמך לפני שתבקר אנשים אחרים... זה עוזר

L i r a n 5

New member
זה כבר עניין אחר

אני רק רוצה להבהיר משהו, המקרה שהבאתי כאן לא היה ולא נברא, הוא בסך הכל משמש אותי להבנת השאלה ששאלתי בהודעה הראשית.

L i r a n 5

New member
אני צריך לנחש מה מותר?

לך תדע אולי מותר גם לרצוח תלמיד. תאמין לי אחותי מורה ולפעמים מורים רוצים לזרוק תלמיד מעצבן מאיזה צוק. למה אין גבולות ברורים? אני חוזר לשאלה בנושא - אני צריך לנחש מה מותר?

Reution

New member
אוקי כנראה שלא הבהרתי את עצמי נכון

כשמורה למשל בוחר להעניש תלמיד מסוים, כנראה שהוא עושה זאת מסיבה מוצדקת, ויש לכך סיבה טובה. והדבר לא נעשה סתם. במידה ונראה כי העונש חמור מדי/ לא מוצדק אז יש מקום לא להסכים עם החלטת המורה. אני מקווה שעכשיו אני יותר מובנת..

Reution

New member
שיקול הדעת הבריא

ושל המורים ההגונים בבית הספר.

new user

New member
תגידו, אתם עושים צחוק?

מה זה התשובות האלה?, הבחור שאל שאלה לגיטימית, מה זה "המורה יודע מה הוא עושה"? או "תחשוב קודם מה אתה עושה"? ומה אם המורה יחליט שהוא רוצה לתת לתלמיד מכה קטנה עם הסרגל? או מה אם יחליט שהוא רוצה שתלמיד יקרא מה שהוא כותב ביומן הפרטי שלו או אפילו יוריד את המכנסיים?, המורה הוא לא אלוהים, חשוב שהתלמידים יידעו את זה ויידעו גם למי לפנות אם קורה משהו, אולי ככה הם לא יפנו לאלימות בכל פעם שהם חושבים ש"נשיא המדינה" מתאכזר אליהם.

Reution

New member
כנראה שלא הבנת אותי נכון...

אם המורה בוחר לתת עונש לגיטימי על מעשה של תלמיד, שהוא מעשה לא לגיטימי, אז העיניין לגיטימי ( מקווה שהבנת עם כל ה"לגיטימי") כשמורה בוחר לתת עונש לא לגיטימי, כשהתלמיד לא עשה כלום או כשהעונש לא תואם את המעשה, כלומר, הוא חמור מדי זה לא בסדר. המורים טועים, הם לא אלוהים. אבל לפעמים הם גם לא טועים. כשתלמיד סבור שנעשה לו עוול, הוא רשאי לפניות למחנכת/מנהלת ואפילו להורים כדי להסדיר את העיניין. לא נאמר שהמורה יודע מה הוא עושה. קורה שמורה טועים, זה טבעי. ולפעמים קורה שהם לא, והעונשים שלהם הם סבירים לכן במקרה כזה יש לבדוק קודם מה התלמיד לא עשה בסדר לפני שהוא בא להאשים את המורה. לזה הכוונה "תחשוב קודם מה אתה עושה"...

L i r a n 5

New member
אתה הוא זה שלא מבין

לגיטימי זה דבר יחסי, יכול להיות שמורה חושב שלהרביץ לי זה לגיטימי, אבל אני חושב שזה ממש לא לגיטימי, אז מה יהיה? זה העונש שיוטל עליי?

new user

New member
חשוב לדעת מה הזכויות שלך.

אני בטוח שלמורה יש את התפיסה שלו למה זה לגיטימי ומה לא וכך גם לתלמיד אבל אף אחד מהם הוא לא זה שמחליט מי צודק, לא המורה ולא התלמיד. לכן, במקרים והדבר לא ברור או לא מוסכם כדאי שיהיו חוקים וכללי התנהגות ברורים ומפורטים כך שיהיו נגישים לכולם כך שאם יש ספק, ואילו הקטן ביותר, יהיה ניתן לבדוק את זה ולדעת בלי ספקות ובלי ניחושים אם הדבר צודק או לא. אני מאמין שזה מה שלירן מבקש לדעת, איפה הוא יכול למצוא את החוקים האלה ואיך ניתן לאכוף אותם במידה והם מופרים.

o0Invisible0o

New member
../images/Emo12.gifלא הבנתם אותם, הם צודקים..

צריכים להיות חוקים ברורים שמגדירים מה מוגזם, מה מותר ומה אסור?
מה שלגיטימי לדעת המורה לא בהכרח לגיטימי לדעת התלמיד. וכשילד קטן אני חושבת שהוא מעריך יותר את המורה מאשר כשהוא בוגר יותר..וגם שיקול הדעת שלא חלש..הוא צריך ללמוד חוקים ברורים מה מותר למורה לעשות לו ומה אסור וצריך לדעת לפתוח את הפה כשמשהו קורה.

Reution

New member
אז מה שאתה אומר ...

זה שצריך ממש תקנון/חוקים שבו יהיה כלול מעשה התלמיד והעונש שראוי שינתן לתלמיד. זה נראה לי "רובוטי" מדי, ומוגזם מדי. למורים לתלמידים ולצוות המורים יש שיקול דעת והם יודעים מה מוגזם ומה לא. ככה שאין לפי דעתי מקום לפקפק בשיקול הדעת של האנשים במערכת החינוך (מורים, תלמידים ואפילו הורים חחח) גם אם נעשה עוול לתלמיד כלשהו, אפשר למחות על זה. בכל זאת, אנחנו במדינה דמוקרטית והחלטת המורה היא לא צו שחייבים לעשות אותו (במידה וההחלטה בצורה ברורה היא החלטה שגויה ולא הוגנת)

o0Invisible0o

New member
כן, כי מחאה מאוד עוזרת פה במדינה..

קודם כל אני בת, בחתימה שלי רשום איילת..
יש סיבה.
לא משנה עכשיו..אממ..תגיד ראית מה הולך במדינה?
מבחינת אלימות וסטאף? משו פה בטוח לא עובד נכון..
ומחאות? שמענו עליהן..כלום לא עוזר כבר..אולי חוקים יעזרו? וכן יש משו..ילד בכיתה א' לא יודע מה מותר ומה אסור למורה..והוא לא בהכרח יספר מה קרה..ולא בהכרח יאמינו לו..באיזשהו מקום..מבנה כללי של חוקים הוא צריך לדעת..לא יודעת.

קורל ר

New member
המורה ממש לא יודע -מה לעשות

גם הוא לא יודע מה מותר ומה אסור- בד"כ עפ התייעצות עמיתים-או משהו בלתי נשלט מהבטן....................

למעלה