שאלה ל-taro

Roobie

New member
שאלה ל-taro

קראתי כאן מספר שירשורים, והבנתי שאתה מייצג את הסקטור האנטי-ציוני, החרדי. אבל אתה הרי לא בן-אדם דתי, אתה כותב הודעות בשבת. אז מה אתה בעצם?

taro

New member
אני לא מייצג אותם

הם מייצגים את עצמם, אני מסנגר עליהם אם אני חושב שנעשה להם עוול, כשם שאני מסנגר על הצבא אם אני חושב שהוא מושמץ לחינם. עם זאת אני מזדהה איתם, ואני בהליכי חזרה בתשובה.

The-G

New member
לפי מה שהבנתי

אתה גם הומוסקסואל, נכון? העובדה הנ"ל לא תעיק עליך מאד בחזרתך בתשובה? לא פוגע בך שאותו קובץ אנשים שאתה מסנגר עליהם, חושב שאתה דבר "שגוי" (בלשון המעטה)? אם נושא זה דוסקס בעבר, עמכם הסליחה.

דיוק חשוב מאוד!!

לפי הדת והדתיים, הומוסקסואל אינו אדם שגוי!!, אלא אדם שעושה מעשה אסור. (בלי לשפוט אף אחד). אדם שמחליט לחזור בתשובה, עוזב, בקצב שלו, את הדברים האסורים שעשה קודם לכן, בחייו. גם להתחיל לשמור שבת זה קשה, גם להפסיק לאכול לא כשר זה קשה, וגם להתעלם מנטיה זו זה בטח לא קל. ובידי כל אחד הבחירה, בקשר להמשך דרכו, ובקשר למה שהוא רוצה ומצליח לקחת על עצמו, בשלב זה או אחר. מעולם לא שמעתי שאומרים לחוזר בתשובה לעזוב הכל בפתאום. תהליך החזרה בתשובה הוא ארוך וקשה, כשם שקשה המאבק היומיומי של כל אדם, שברצונו להתעלות עוד מעל עצמו (מה שכדאי ואמור להיות אצל כל אחד, ללא הבדלי דת, גזע ומין).

taro

New member
נושא זה לא דוסקס

ודווקא האנשים שאני מעוניין להשתייך עליהם לא חושבים שזה "שגוי". אם הומוסקסואליות נחשבת סטייה, הרי הומוסקסואל נחשב לשוטה הכפר, וככזה המצוות לא חלות עליו. דווקא משום שהן חלות עליו, הרי אפשר להסיק שהומוסקסואליות נחשבת לנטיה טבעית (מה עוד שבדת אין מקום להגדרות כמו "טבעי" או לא). אסורה שפיכת זרע לשווא, אולם זה לא שונה מהטרוסקסואל שחיי המין שלו נגזרים לגורל דומה, עיתים אף קשה יותר (למשל, כל ההפרדה בין גברים ונשים, בעוד שבין שני גברים אין הגבלה). סקס זה לא הכל.

angst

New member
מקצת אנקדוטות

במאמר שפורסם לאחרונה בכתב-העת הדומיננטי בתולדות עם ישראל, "ציון", הוצגו כמה עובדות מעניינות בקשר ליחס של היהדות ל"הומוסקסואליות" (´אהבת גבר´ הוא מונח יותר ראוי, מאחר ו´הומוסקסואליות´ הוא ביטוי שמתייחס היום לזהות מינית בהקשר של תרבות מינית רחבה, שנעדרת בציוויליזציה היהודית לדורותיה) באימפריה העותמאנית במאה ה-17. הסתבר, שהתופעה הייתה רחבה למדי, וברחבי האימפריה דיברו הגויים על "דרדורם המוסרי של הנערים היהודיים" ואפילו ציינו כמה מתכונותיהם הגנטיות הבולטות (יהודים נחשבו כנראה יותר יפים מעותמאנים גויים) כזונות להשכיר בחוצות הערים. אולי צריך שלא-תפתיע העובדה שההתנגדות הרבנית לתופעה הייתה די חיוורת, והסתפקה ב"המלצות" ו"בקשות", ולא ממש בגינוי חריף (אלא כשעוברים על המצוות עצמן). הרמב"ם, אחד מגדולי פוסקי ההלכה, צמצם את האיסור על ´משכב זכר´ למעשה האנאלי (ויש המפרשים - החדירה האנאלית האקטיבית) בלבד. קצת מאוחר יותר אך באותו מקום, ביהדות ספרד המאוחרת, הייתה נפוצה אהבת-הגברים בקהל היהודי, ויש לנו שירי-חשק של רבנים (רבנים!) לנערים (נערים!) נוצריים (נוצריים!). נכון הדבר שתנועות רבות (וטובות) בתפיסה הרעיונית של הדת היהודית נגדו את עצם החשק המיני --- גם ההטרוסקסואלי --- אך כידוע, הרעיונות (=הפרשנות של החוקים) בדת היהודית תופסים מקום משני לחוקים עצמם. השוכב משכב זכר הוא אם כן חוטא כמחלל שבת.

וואו !! ממש הפחדת אותו ועוד כמה...

אלפים רבים חובשי כיפות וגם חרדים. יש לך מושג כמה מסתובבים "חופשי" כשבאמתחתם עונשים חמורים לא פחות? אנחנו נחשבים לדור החלש ביותר מבחינה רוחנית, ובהתאם לכך "איכות" המצוות ומעשים הטובים וכיוצ"ב .... עצם העובדה שיהודי עושה תשובה, היא בעלת משמעות, הרבה יותר ממעשיו בעבר או בהווה, כל זמן שהוא דבק בדרכו החדשה ומשיל מעליו בהדרגה אך בביטחה את מעשיו/חטאיו. אסור!! לקפוץ ישר למים העמוקים, יש לעלות בהדרגה ובביטחה. לידיעתך, במקרה ויחלפו בראשך הרהורי תשובה.

The-G

New member
הממ

את/ה מתכוון/ת שכפי שהוא משנה כעת את דתו (אמונתו.. whatever), כך אחרכך הוא יצטרך לשנות את "דרכו" (אופיו המיני)?

המטרה היא שבסוף גם זה יגיע

האם אתה מודע ומוכן לכך טארו? נכון שכעת אינך חוטא חמור מבחינת הדת אלא בגדר "תינוק שנשבה" או משהו בסגנון ולכן ע"פ הדת אינך אמור לקבל מיתה אבל העיקרון שבעשיית מעשה מעין זה מחייב מיתה והדת רואה אנשים כמוך בחומרה רבה לאחר שמבחינתה הם כבר הפסיקו להיות "תינוק שנשבע" ואחראיים למעשיהם... האם אתה מוכן לכך? היית מוכן להתכחש לנטיתך המינית למען הדת?

taro

New member
נטיה מינית, כמו שאמר אנגסט,

לא רלוונטית לגבי. אני לא מתכחש לה ולא מקבל אותה. מותר לאהוב גברים, זה לא נוגד. נכון ששפיכת זרע לשווא אסורה, ועם זה אין לי בעיה (גם מעשה אונן אסור למשל, ואני מבטיח לך שזה קשה להטרוסקסואלים ולהומוסקסואלים הרבה יותר).

taro

New member
כן, וזה לא נשמע לי הפסד גדול

יש דברים יותר חשובים בחיים מלהיות חיה תאוותנית, הומוסקסואלית או הטרוסקסואלית, סליחה על הבוטות.

taro

New member
סתם אנקדוטה שנזכרתי בה

היה זה הרמב"ם, אם אינני טועה, שאמר שכאשר יצרו של אדם גובר עליו, ואין הוא יכול לרוסנו, ילבש שחורים וילך לעיר אחרת ויבצע שם את מעשהו, ורק לא יחלל את שם השם בפרהסיה.

"נועה", צריך להיות...

"היית מוכן להתכחש לנטיתך המינית למען הדת?" צריך להיות (נא לדייק) "היית מוכן להתכחש לנטיתך המינית למען האמת?" התשובה היא כן מה זה "לחזור בתשובה" אם לא לנהוג הפוך ממה שנהגתי עד התשובה? במשך 35 שנה ניטמעו בי מנהגים אסורים בתכלית האיסור, עד שזה הפך לטבע שני, האם בגלל זה אבטל את כוונת התשובה? במשך 35 שנה חוויתי חוויות מסעירות כיד הדמיון, חלקם אימצתי כנוהג קבוע. היום, כשעולים במחשבתי הירהורים על אותן חוויות, אני מבטל אותם מיד, אין ברירה, מן העבר אין לברוח, אך המטרה העיקרית היא לא לחזור על אותם חטאים, או לפחות להשתדל. אגלה לך סוד קטן: אני יכול ללמוד תורה כל חיי ולא להבין מאומה, אך פעולת ההשתדלות תפעל לטובתי ביום הדין, ויחשב לי כאילו למדתי הבנתי ויישמתי את כל הלימוד במשך השנים. אני לא יכול לטעון נגדך על בורות בכל הקשור לדין וחשבון בבית דין של מעלה, כל עוד לא למדת, תבררי מה הוא הדין לכל דבר ועניין. את כל אחד דנים (בדין שמים) לגופו של עניין, מה שנכון לגבייך לא בהכרח נכון לגבי אחרים, אפילו אם מדובר על אותו חטא.

The-G

New member
The-G

מספר שאלות לי אליך.. קצת סוטה מהנושא, על כך אני מתנצל. איך הרבנים יודעים/ידעו מה יקרה כשהאדם מת (כמובן על פי דעתם)? האם אתה חושב שיש בדמנו נשמה? האם הרבנים הנ"ל ידעו כיצד עובד המוח, בתקופתם? האם אני, אתאיסט גמור, "אשרף בגהנום" כל "חיי" לאחר החיים ה"נוכחיים"? האם חבריי החילונים, אך מאמינים באלוהים, גם ישרפו בגיהנום עקב אי-מסירותם למצוות? האם עובדיה יקבל מקום יותר קרוב לאלוהים ממך? האם יש הבדל בין אמונה בפילים ורודים מעופפים, לבין אמונה לאלוהים (סליחה על הזלזול, אך זו שאלה רצינית לגמרי)? שאלה אחרונה: האם אלוהים יכול להסביר את תופעת החתחוט (לא בטוח לגבי אופן כתיבת המילה..), והאם ישנו איזשהו רבי אשר ניסה להסביר מדוע קיימת תופעה זו? תודה מראש..

The-G

New member
למה רשמתי "The-G" מקודם?! הממ.. :)

הכותרת היתה אמורה ליהיות: הרבה הרבה שאלות

בקצרה...

אף אחד אינו יודע ואינו וכול לדעת חשבון שמים! העובדה שאתה חילוני, לא תוביל אותך ישר לגהינום, רק בורא עולם יודע את האמת עליך בכל זמן נתון. יתכן שבזכות מעשה אחד, תזכה להגיע למקום טוב בגן עדן, אך מה לעשות ונדירים הם המקרים שבו אדם זוכה להגיע ישירות לגן עדן מבלי לעבור דרך גהינום. אגב, גם חילונים גמורים צוברים זכויות, כך קבע בורא עולם, כל מעשה טוב שעושה אדם, בין לשמה או לא לשמה, מזכה אותו, ויעמוד לזכותו בדין שמים.

The-G

New member
אז

במילים אחרות הם ניחשו? חשבו חשבו ולזה הגיעו? מה אם אני עושה יותר "חסדים" מאשר עובדיה? לדוגמא.. התנדבתי במד"א במשך 8 חודשים תמימים, אני פועל יום יום לשנות את דעתם של אנשים כדי להגיע לשלום עולמי וכו´ וכו´ וכו´.. האם עובדיה באמת עשה דבר שיכול להתעלות עלי (סליחה על ההתנשאות)? הרי חינכו אותי לא להאמין באלוהים בדיוק באותה מידה שאותו חינכו לסגוד לאלוהים.. אז זה לא בדיוק אשמתי על כל "חטאי"
.. אז לגבי האמונה בדת - תשרוף את ההורים שלי, למה אותי (ציניות..)? לעומת זאת לגבי מעשי "חסד", אני יכול למצוא הרבה מאד אנשים שעשו בחייהם הרבה מעבר למה שעשה מר עובדיה.. עוד דבר.. מהי אותה "אמת" שיודע הבורא עלי? הוא יודע משהו שאני לא יודע לגבי עצמי? עם כן, כמו מה? מה עם הדלאי למה? הוא אוטומטי נזרק לפח?
הרי לא רק שהוא לא מאמין, הוא גם עובד אלילים. ומה יהיה עם האיש המשובט הראשון?
ומה עם ילוד שעדין בבטן אימו (ואימו עברה הפלה)? גם הוא נידון לחריכה בגהנום בגלל שאמא שלו אבדה את משפחתה בשואה והחליטה לא להאמין באלוהים (מצטער אם אני פוגע במישהו)? דבר אחרון.. ומצטער על אריכות דברי.. האם יוסי שריד ישרף בגהנום "יותר חזק" מפושע שעשה בחיים שלו רק רע? על פי עובדיה, זה נשמע שדי כן..

למעלה