שאלה ל-taro

בסיפור קצר

היה חסיד גדול, סליחה שאני לא זוכרת מי/מה/איפה, ושאני לא מדייקת בדברים, אך העיקר הרעיון הכללי. אם מישהו מכיר את המקור, אשמח לקבל דיוקים. אותו אדם אמר, שהוא מקווה להגיע לגהנום, כי הוא רוצה להזדכך ולהתעלות, מכיוון שהוא "מתבייש" להיכנס לגן עדן במצב רוחני כמו שלו. נקודה להבהרה: זה היה אדם שהיה אפשר ללמוד ממנו הרבה. ורק דברים חיוביים. איננו יכולים לדעת מה יהיה בגן עדן, וכל הסיפורים על "שריפה", הם דימויים בלבד, שרק מי שהיה בעולם הבא, יכול לספר לנו את מידת "קליעותם". ולמה להיתפס לרב עובדיה? לאף אחד בעולם הזה, אין את הסמכות "להבטיח" גהינום. ידוע הסיפור (בקצרה:) על בן דורדיא, שכל חייו חטא, ויום אחד, שהיה יום מיתתו, בכה על כל חטאיו וביקש תשובה, ומתוך הבכי האדיר- יצאה נשמתו. יצאה אז בת קול ואמרה עליו, שיש הקונה עולמו בשעה אחת. עולמו- גן עדן. "שוב יום אחד לפני מיתתך...", אם רק היינו יודעים מתי נמות.

"בוער" לך אה? ../images/Emo13.gif

אני לא מומחה (ראה את התנצלותי בעניין זמני כתיבת ספר התורה) אך אנסה לענות לך על פי הבנתי... 1.הרבנים (אתה מתכוון למישהו מסויים?) לא צריכים לנחש, הכל ברור וידוע. לא לגבי אחד ואחד באופן אישי, אלא על פי העונשים המוגדרים מראש, בדיוק כפי שישנו בחוק התייחסות לעבירה ועונשה, וזאת מבלי להביא בחשבון התחשבות בעבריין, מפני שהוא כרגע נמצא "על הנייר". רק השופט מאפשר גמישות, וזאת לאחר שהביא בחשבון נסיבות מקילות, כמובן אם יש כאלה. אף רב, גם הגדול ביותר, לא יכול לקבוע מה יהיה גורלו של אדם מסויים, מפני שאינו יודע נסתרות (מעשיו של האדם במשך חייו), לכן, ההתייחסות היא לחטא והעונש הצפוי, ולא מעבר לכך. 2.לגבי מעמדך בעולם הבא מול מעמדו של הרב עובדיה, על פניו, זה די ברור מי עומד לפני מי. דע! לימוד תורה, כנגד כל המצוות כולן. עד כאן! קטונתי מלהכניס את הרב עובדיה למשוואה הנ"ל. 3.לגבי "אשמתך", בטענה שאתה בגדר "תינוק שנשבה" לא פוטרת אותך מכלום! ברגע שהגעת לבגרות (13 שנה ויום), ונחשפת לידיעה שאתה יהודי, ושיש בורא לעולם, אתה כיהודי, מחוייב כלפיו הרבה יותר מכל אומה אחרת. ומאותו הרגע שקיבלת את הידיעה הנ"ל, אתה תהיה מחוייב בכל דבר ועניין הכפוף לדיני והלכות שולחן ערוך. שולחן ערוך = המדריך ליהודי איך ומה צריך לעשות ולהתנהג כלפי בוראו ולא פחות כלפי זולתו. 4.לגבי מה בורא עולם יודע עליך, כמי שברא אותך, וכמי שזן ומפרנס אותך, ודואג לבריאותך, בכל יום ויום, ובכל רגע ורגע, הוא גם יודע מה אתה חושב בכל רגע ורגע, והכל "נרשם". 5.לגבי הדאלי למה, כמי ששיך לאומה אחרת, הוא מצווה ב"שבע מצוות בני נוח" והעיקרית שבהן לא שונה מהציווי ביחס ליהודי, והיא, קבלת הבורא כמי שברא את העולם הזה, הוא ולא אחר, ואין מלבדו! 6.לגבי שיבוט האדם הראשון בהיסטוריה, עדיין לא נוצר אדם כתוצאה משיבוט! מה שכן נעשה הוא יצירת מספר תאים שהתפתחו עצמאית, כתוצאה מהפריה של ביצית ע"י שימוש ב-DNA מאדם אחר. איני זוכר במדויק באיזה שלב יורדת הנשמה לעובר, ומאותו שלב הוא בגדר "אדם" על פי התורה. אחרי 40 יום או אחרי שלושה חודשים. ומדוע אני מציין זאת? מפני שנשמה לא יורדת סתם כך, אלא אם נכפה עליה (היא לעולם לא יורדת מרצון), מאחר והאדם בהגדרתו הוא "ילוד איש ואישה", ויצירת אדם בדרך שנוגדת את כוונת הבורא, אני נאלץ להניח שמצב כזה לא יקרה, כלומר, לא יצליחו ליצור שיבוט מלא של אדם! אדם לא יכול לחיות ללא נשמה, הנשמה היא היא זו שמחיה אותו. 7.לגבי תינוק בבטן אימו שביצעה הפלה, כל אדם כל עוד לא חייב במצוות (גברים עד גיל 13 ויום נשים עד גיל 12 ויום) לא יתן את הדין בשום מקרה גם אם הילד רצח בכוונה תחילה! 8.לגבי יוסי שריד (אישית אני מקווה שהוא יתמתן עם הזמן), על פניו, עושה רושם שהוא לא "יעשה חיים" שם למעלה. אלא אם כן, יעשה תשובה אמיתית, ולא ישוב לסורו, אז מובטח לו מקום הרבה יותר מכובד מכל אדם אחר מ"השורה". על זה נאמר: "במקום שבעלי תשובה עומדים, אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד" אפשר שיתקנו אותי בחוסר דיוק קל, סייגתי את עצמי כבר בראשית תגובתי.

taro

New member
התנדבות

לפי היהדות, כל מצוות העשה נתונות ונמצאות כבר, ולפיכך להתנדבות אין ערך. כמובן שאם אתה מתבקש לעזור, הרי שאתה מחוייב, למשל, במקריי חיים ומוות. אבל אם התנדבת מיוזמתך, אין בכך כדי להעלות או להוריד משהו לפי היהדות. בקשר לגהנום, רק האל יכול להחליט, וזה יהיר מצד אדם לענות לך מי ילך לגהנום ועל מי, ומי לא ולמה. בכל מקרה, אמונה באל לא אמורה לנבוע מפחד האל, אלא מאהבתו.

לאו דווקא

כל מעשה טוב הוא מעשה טוב, ולפיכך, יש לו חשיבות רבה. אולי זה לא נקרא בתורה התנדבות, אך אין זה סותר. (אמנם אתה מחויב לעזור במקרים של חיים ומות, אך יש הבדל אם החיים והמות האלה עומדים מטר לידך, או שאתה הולך לקראתם מראש). ואין פה שום קשר לגן עדן או גהינום. אם אתם מאמינים באלוקים, תנו לו להחליט את זה, ובמקום לבזבז משאבים בלהתערב בכך, כדאי ללכת לעשות עוד מעשה טוב. (ללא כל כוונה להטיף, זה סתם בשביל הרעיון). ועל כל השאר- מסכימה איתך.

taro

New member
כל מצוות העשה נתונות

יש 613 מצוות כזכור, לא 614. לפיכך, כל מעשה שנעשה למרות שאיננו נכלל במצוות העשה, לא מעלה מערכו של האדם.

לתרי"ג = 613 = יש היבט אחר. מומלץ

לקרוא באתר את עיבוד 613 "המצוות" הללו. טארו - ווכחנות לשמה לא תעזור לך כלום. עובדות הן עובדות, ואמונות הן אמונות, ואין בין השניים שום קשר חוץ מהאדם המאמין באמונות, ושאיננו מתייחס לעובדות.

taro

New member
עיבוד? לזה אתה קורא עיבוד?

זה נקרא איסוף! הרי לא ראיתי פרשנות יהודית אחת לתרי"ג המצוות, אלא רק פרשנויות קראיות, שאתם יכולים להמשיך ולתקוף מבוקר עד ערב, אבל אין כך דבר עם היהדות; ראיתי את הטיעון המגוחך כאילו על האדם לקיים פחות מ-613 מצוות (כיוון שאין בית מקדש), מה שמראה על תפיסה לא יהודית לגבי המצוות, מה שלגיטימי לחלוטין, אבל שוב, אתם תוקפים רק את הדעות של עצמכם. אתם נהנים להמציא פרשנויות ותקוף אותן? ובקשר לעובדות - ומהן העובדות אוהד? אתה יודע מה העובדות? מה הקשר בכלל? היהדות מגדירה במפורש מה נחשב למעלות טובות ומה על האדם לעשות. מה הקשר לדבריך?

taro

New member
רק מיתה מאלוהים

ומיתה זהה לזו שהייתי זוכה לה לו הייתי הטרוסקסואל פעיל שמקיים יחסי מין עם אמצעי הגנה.

Dorfl

New member
TARO

רגע, אל זה לא ידעתי ובהתחלה חשבתי שזו הם סתם משמיצים אותך - TARO, אתה הומוסקסואל?

taro

New member
הנושא הזה מתחיל להיות צהוב מדי

כן, ואם זו הולכת להיות שיחת הרגע-גיליתי-שאתה-גיי, אני חושב שאני מוותר.

למעלה