שאלה ל Sensei על שריון

brunoflexe

New member
שאלה ל Sensei על שריון

שלום. כפי שהבנתי, השיטה שאתה מלמד הנה אומנות לחימה שנועדה ללחימה בשדה הקרב היפאני, וכתוצאה מכך קיימות בה טכניקות ביד חשופה וכלי נשק שנועדו לשדה הקרב. השאלה שלי היא לגבי התייחסות השיטה לשיריון (שריון יפאני), אשר אני מתאר לעצמי שהיה גורם חשוב בשדה הקרב. האם ישנו תרגול של טכניקות בשיריון ? האם ישנם שינויים בטכניקות המבוצעות ע"י מתאמן בשיריון לעומת מתאמן בבגדים "רגילים" ? האם ישנם שינויים או התייחסויות לטכניקות ביד חשופה וכלי נשק המבוצעות מול יריב בשיריון ? תודה, ברונו.

tessen

New member
יד ריקה / ללא נשק

העבודה בידיים ריקות בקאזה אראשי ריו, מחולקת לשניים אטמיג'וטסו ואייקיג'וג'וטסו. אבל בעבודה הן משתלבות לאחד. עבודת היד הריקה פותחה מתוך אומנוית הנשק, ללחימה מטווח קרוב ומטרתה עבודה מול יריב אחד או מספר יריבים חמושים או לא. אטמיג'וטסו שהוא החלק הכולל חבטות יד ורגל, לא מוקד על חיזוק הנשקים העיקריים של הגוף על מנת לשבור חפצים שונים, במקום העבודה היא התמקדות של החבטה בקווים חלשים בגוף keiraku. ההתמקדות על קווים ולאו דווקא נקודות ספציפיות, באה בגלל הקושי לפגיעה מדוייקת בקרב ועל אחת כמה וכמה ביריב לובש שריון שחלק מהקווים הללו חשופים אצלו. אייקיג'וגוטסו כולל נעילות בריחים הטלות וריתוקים לשימוש מול מספר יריבים או יריב אחד. שוב הטכניקות זהות מול יד ריקה או חמושה בכל כלי שהוא. ההבדל היחיד הוא טווח התנועה שגדל בעבוד מול נשק. המהלך העבודה בדוג'ו האימון נעשה בבגדי אימון חליפת ג'ודו והאקמה, אין לבוש אחר פרט לזה ולא מתרגלים עבודה בשריון. לגבי העבודה בשדה קרב לאו דווקא העובדה שהיריב לובש שריון היא השיקול המרכזי, אלא: - היכולת לשפוט מרחק נכון, על מנת להימנע מפגיעה. - ידע אנטומי לביצוע טכניקות נעילה חניקה וכו' - היכולת להתמודד עם יריב אחד או מספר יריבים חמושים או לא. - קורדינציה של תנועות הגוף לביצוע טכניקות. - פיתוח מודעות אינסטינקטיבית להפעלת תגובות נגד להתקפה. - פיתוח תזמון נכול לביצוע טכניקה - חסכון בתנועה מיותרת ויעילות אכזרית בטכניקות.

keiraku=מרידיאן, לא?

אם אני זוכר נכון, כך נקרא הטא-שיאצו ביפנית: קיירקו שיאצו, כלומר שיאצו למרידיאנים. מענין שאתה מתייחס ל-קיירקו כאל "קוים חלשים" בגוף, זו הגדרה דומה מאוד לצורה בה אני (שבא משיאצו וטאי-צ'י) מתייחס למרידיאנים בהם אני מטפל. מישהו יכול להרחיב על המונח היפני? מה ההגדרה המילונית ל"קיירקו"?

brunoflexe

New member
תודה על התשובה, פלוס ...

לגבי אטמיג'וטסו - בעבודה מול יריב משוריין האם תנסה לחבוט בקווים החלשים בגוף ? הרי עצם משמעות השיריון שקווים כאלה בגוף, במיוחד בפלג הגוף העליון + זרועות + ידיים, מוגנים ? איך ניתן להשיג השפעה דרך השיריון, במיוחד אם הדגש הוא לא על "חיזוק הנשקים העיקריים של הגוף" ? האם יריב משוריין לא ישאיר אותך מוגבל רק לטכניקות אייקיג'וג'וטסו ? האם המשמעות של היות היריב משוריין היא לקצר טווח יותר מאשר היית מקצר טווח מול יריב "רך" ? (אני מדבר כרגע ללא התחשבות בנושא של כלי הנשק בידיו של היריב) מדוע אימונים מול וגם בתוך שיריון לא נמצאים בשיטה ? זה נראה כחסר מוזר לשיטה לאימון לוחמים לשדה קרב, כיוון שגם אם אין שינויים משמעותיים בעבודה מול יריב משוריין (ולכן השאלות שלי בתחילת ההודעה) הרי תנועה בתוך שיריון היא ללא ספק שונה ?

tessen

New member
אני מחזיר אותך

לתמונה שצרפתי, שים לב יש הבדל בין שריון יפני למערבי. לא כל האברים הרגישים מוגנים כך למשל את בית השחי של היריב, אפשר להגיע אליו בטאי סאבקי מוצלח ואז לבעוט לאיזור למשל. לגבי קיצור הטווח, השאיפה היא לקצר טווח ללא שום קשר להיות היריב נושא שריון או לא. שוב יש הבדל אם עוסקים בנשק או בידיים ריקות אז הטווחים משתנים. למה לנסות להשיג השפעה דרך השריון, זה נשמע כמו קצת ללכת עם הראש בקיר לא?. למה לתקוף ישר אם ניתן להגיע מהצד ולהפתיע. אין חסר בכך אנחנו עובדים ללא שריון, רק משום העקרון שהתנועה מתבצעת באותה הצורה לא משנה מה לובש היריב או אני לצורך העניין. פרט לכך ששרון עולה לא מעט כסף, אם לי היה אחד הייתי מעדיף לשמור עליו בתיבת תצוגה מאשר להזיק לו בחבטות כי הרי כמו כל דבר גם לו יש גורם בלאי. לגבי תנועה בתוך שריון, מעולם לא לבשתי שריון (פרט לאפוד) נכון שהתנועה יותר מסורבלת, אבל שוב שים לב להבדל בין שריון יפני למערבי שלדעתי נראה שהתנועה בו זורמת יותר. הטכניקות בהם משתמשים מול יריב משוריין תלויות במה יש לך ביד אם היא ריקה או אתה חמוש.

brunoflexe

New member
ועוד קצת שאלות ...

האם תוכל לפרט קצת על המיומנויות המנטליות הנרכשות במהלך הלימודים ? האם תוכל לפרט על הדרישות המנטליות (מבחנים ?) הנדרשות במעבר בין חמש הדרגות של השיטה ?

tessen

New member
קשה לומר

לגבי דרישות מנטליות, אני חושב שדי סיכמתי זאת בתגובה להודעה אחרת בפורום. המנטליות של הרוג או תהרג, כמובן שהדרך אליה היא ארוכה. אם להצביע על תכונה מנטלית או תכונה אופי שעוברת כעיקרון, אפשר לומר עקשנות היא די מרכזית. להתעקש להתמיד לא משנה מהם התנאים או המצב הגופני. לגבי המעבר ברמות, כל מבחן שעוברים מתארך ונהיה קשה יותר ואחד המבחנים הוא לא להשבר ולהמשיך הלאה. חפש בארכיון הודעה שלי לגבי ההצלחה של אריאל המקורי להגיע לחגורה חומה, יש שם תמונה שלו ששווה אלף מילים אחרי הבחינה.

Sensei

New member
Hello

Tessen has done a very good job responding to your questions. I would like to give two examples. 1) Do Tsuki-Chest thrust.A strike or cut initially making contact with the sternum in a downward action,it is meant to bounce into the throat,SLIDING UNDERNEATH THE NECKPROTECTOR.(NODAWA) 2)Shiho Nage--Four corner throw.In its original form,performed by GRABBING THE SHOULDER PIECE TO THE JAPANESE ARMOR AND RIPPING THE ARMOR BACKWARDS,THROWING THE OPPONENT DOWN. In general the Armor has areas which are considered weak since they are the places where the different sections of the armor are held together.Our Atemi waza techniques are delivered to these areas.​

brunoflexe

New member
ועוד שאלה אחרונה (אני מקווה)

האם בשיטה, כשיטה שאמורה להכין לשדה הקרב, יש התייחסות לקשתות ? גם בשימוש בקשתות וגם מה עושים כשאתה מטרה לקשתים ?

Sensei

New member
The Strategy of

War against an Army is studied at Menkyo level and Menkyo Kaiden level.Archery and its place on the battle field is studied at those levels. Archery itself is not studied before these levels in our Ryu,however I can not be certain about the Menkyo Kaiden levels.The curriculum is not made public and not exposed even on to the lower levels of rank.​

brunoflexe

New member
בשאלה שלי התכוונתי

ללוחם בודד שאמור להתמודד מול מצב שבו יורים עליו בקשת ולא לאסטרטגיה ברמת צבאות. האם יש התייחסות לגבי איך מתמודדים במצב שבו יורים עליך ?

Sensei

New member
YES

We have certain Techniques-or reactions to such an incident.We also have in our Katas reactions to Men on horseback ,and reactions to different situations that might arise. I am curious,why are you so interested in the Battle elements of our Ryu.Are you doing Historical Research in such matters?​

brunoflexe

New member
ולגבי הקשתות ...

אתה יכול לספר קצת (מה שלא מסווג, כמובן) על העקרונות של התגובה של לוחם כאשר יורים עליו בקשת ? ואני כמובן אשמח לדעת גם על התגובה מול לוחם רכוב. הסיבות לשאלותי: א. כמי שמתאמן במרכז הישראלי לטאי צי, עקרונות הלימוד ולכן התגובה למצבים שונים בתכלית השינוי מהשיטה שלך. השינויים, כנראה, נובעים החל מהדרך השונה והמטרות השונות עבורן פותחו השיטות השונות וכלה במנטליות השונה באופן קיצוני (יפאני / סיני). ב. אני מתכוון לעשות מחקר היסטורי (פרטי) על שיטות לחימה יפאניות והיסטוריה יפאנית, וה RYU שלכם, שמקפיד על שמירת המסורת מדור לדור, מתאים מאוד לעניין.

Sensei

New member
I will

be glad to discuss with you face to face these issues. Perhaps at the Orchot Lochomim seminar or at the Ken Jutsu Seminar on the 19th of Dec. Shimon​

brunoflexe

New member
לצערי, לא אוכל להיות בסמינר

אבל אם אתם עדיין עורכים אימונים בפארק הירקון בימי שישי אוכל להגיע לשם ?

brunoflexe

New member
מצאתי את ההודעות לגבי הסמינר ב 19

ואשמח לצפות בו. ואולי כדאי לייצר שירשור חדש כתזכורת לסמינר ?

למעלה