שאלה ל RoyBo על ה-XPS

ran991

New member
שאלה ל RoyBo על ה-XPS

קודם כל אצטרף לכל המאחלים לך, תתחדש על הXPS המדהים. אז ככה: ברצוני לקנות את ה-XPS 1330 דגם 1750 , אך עדיין לא חשתי אותו , אזור הצפון לא התברך בחנויות שמאפשרות לראות אותו בתצוגה
החשש העיקרי שלי הוא גודל מסך יחסית קטן. השימוש העיקרי שלי במחשב זה סביבות פיתוח לתוכנה, אינטרנט ו- OFFICE, מולטימדיה וניידות אמיתית, וממש אין צורך למשחקים. האם ניתן לעבוד עם מסך 13.3 ללא מאמץ גדול לעיניים (לזמנים קצרים), שכן נייד כזה מיועד למצבים שבהם אתה גם ככה לא בבית/משרד. איזה רזולוציות מסך אפשריות אם אחבר אותו למסך LCD 17 על מנת לעבוד איתו בבית בנוחות? הבנתי שב- NVIDIA 8400 יש עד 1280X800, האם אפשר להגיע ליותר בחיבור VGA אנלוגי חיצוני. המון תודה רן

RoyBO

New member
תשובות

1. 13.3 כמה שזה נשמע קטן, מעולם לא הרגשתי כל כך בנוח עם מסך, אפילו שהוא מבריק. 2. 8400 מוציא רזולוציה Dual-link DVI outputs for digital flat panel display resolutions up to 2560x1600 . אבל לא בדקתי זאת עדיין. 3. המשלוח האחרון של הדגם הזה הגיע ללא קורא טביעות אצבע, אז שים לב. 4. גם אני בכלל לא מייעד את המחשב למשחקים בשלב זה.

ran991

New member
תודה על התגובה המהירה.

אשמח אם תשתף על חויית החיבור למסך חיצוני כשתנסה זאת. אם אפשר לבדוק בחיבור רגיל ולא DVI זה יהיה מצויין בשבילי. ראיתי כבר שמועות על XPS 1530, לטעמי זה יהיה גדול מידי אבל מבטיחים משקל עד 4 ליברות ללא סוללה. ועד שיהיה בארץ - חבל לנו על הזמן ......................... רן

RoyBO

New member
לא שמעתי על XPS 1530

אבל לפי שמו זה נשמע כמו 15.4 אינצ' בכל מקרה במחשב שלי יש יציאת VGA בלבד, ניסיתי לעשות EXTEND למסך חיצוני, זה מאפשר להגדיל את שטח העבודה למסך חיצוני. עכשיו בדקתי עוד שתי אופציות, 1. שיכפול מסך- אתה נשאר עם רזולוציה של 1280 על 800 גם המסך החיצוני- ואם הוא רגיל אז המסך מתכווץ מבחינת רזולוציה. 2. שימוש רק בתצוגת מסך חיצונית, יש לי מסך 19 חיצוני והרזולוציה הייתה מקסימלית 1280 על 1240 או משהו כזה.

RoyBO

New member
אגב

סרטים וסדרות אני רואה במסך 13.3 של הנייד, רואים מדהים משום שהפרק מקודד לרזולוציה שקרובה לזו של המסך, והמסך חד + צבעים מרשימים.

ran991

New member
אכן 1520 אבל עדין יותר.

מה שכן יש לו כ.מסך 8600 עם 256 זיכרון. צפוי לצאת עוד חודש. אבל מי רוצה נייד בגודל של מזוודה כמו מחשבי 15.4 אני אישית מעדיף 14.1 כאופטימלי לניידות ונוחות. תודה על הבדיקות עבור חיבור מסך חיצוני. רן

RoyBO

New member
שמע

גם ל1520 יש דגם עם 8600 GT 256MB DDR2 יש לשניים או שלושה חבריה בפורום אותו.

bar666xp

New member
איזו הגזמה...

15.4" הוא מבין הנימכרים ביותר סתם לידע כללי... ואגב הגודל אם אפשר היה מסך 22" במשקל של ה13.3-12 חופשי הייתי חושב על זה בירצינות... משתח עבודה גדול {מסך גדול} מתפרש ישר לפרודוקטיויות. מזוודה? מצידי שיהיה בגודל של בית אבל אני לא מכיר חיה כזו שהמסך גדול והמשקל קטן... 15.4" שוקלים היום כ2.4ק"ג עד 3ק"ג או עד 4ק"ג לא זוכר בדיוק.... ואילו ה14.1 כמה הם שוקלים היום? בין 2ק"ג ל3ק"ג או 3.5ק"ג בקיצור... WOW הפרש של חצי קילו WOW את אילו שרכשים 13.3" ומטה אני כן מבין מדובר על 1.5ק"ג+- עד 2.5ק"ג אם אני זוכר נכון.. כלומר הפרש של 1ק"ג זה כבר כן דבר שלוקחים בחשבון לדעתי האישית... למי שלא מבין למה 1/2ק"ג זה לא ואילו 1ק"ג זה כן.... כנסו למכולת שימו 3 שקיות חלב/סוכר/קמח/WHATEVER כבד? תוציאו אחת יש הבדל מהותי? {לדעתי כן}... תמצאו משהו שיגיע בחבילות של 1/2ק"ג שוב תכניסו לשקית 3ק"ג {6 חבילות} כבד נכון {אותו משקל כמו החלב
} תוציאו חבילה אחת {תורידו 1/2ק"ג} מרגישים את ההבדל ביכלל? אגב אם 3ק"ג קטן עליכם שימו יותר 3-6ק"ג מול 2.5-5.5ק"ג בהתאמה, התחושה תהיה +- אותו הדבר... חצי קילו מעטי מעט מרגישים בהבדל ביכלל, קילו כבר כן.

maor78

New member
מחזק את דברייך

כשהחלטתי שאני רוצה נייד נכנסתי לפורום הזה ולא היה מובן לי העניין שאנשים מנהלים שיחות ממש ארוכות על התלבטויות לקניית נייד בגלל הפרש משקלים של 400 גרם או חצי קילו. כמו שאתה אומר הפרש של קילו זה כבר מובן (למי שאשכרה מסתובב עם המחשב על הגב כל היום) וגם אני לא בטוח שזה היה גורם לי לשלם יותר או/ו לוותר על ביצועיים. שלא נדבר שהפרש של חצי קילו בכלל לא נלקח בחשבון. מה שכן משמעותי הוא הגודל, אני מבין אנשים שלוקחים מסך 13.3 כי הוא יתאים יותר לשולחנות באוניברסיטה מאשר 15.4 מה שאני לא מבין ואפילו גורם לי לגיחוך זה אנשים שמשקל של 400 גרם ממש יכריע אצלהם החלטה איזה מחשב לקנות. כמובן שאם המחשב הוא אותו אחד בדיוק ורק המשקל שונה אז למה לא ללכת על הקל יותר. כשאני הזמנתי את המחשב קצת חששתי מהמשקל שלו (2.9) רק בגלל שאנשים פה בפורום נהלו על העניין הזה שיחות מאוד מקיפות כאילו כל 100 גרם נוספים יוסיפו לי עוד מדור בגיהנום. כשקיבלתי את המחשב והסתובבתי איתו קצת על הגב באמת שלא הבנתי על מה היתה כל המהומה. כל אלה מבינכם שמתלבטים בין כמה דגמים רק בגלל הפרש של חצי קילו פלוס מינוס ואתם לא מיעדים את המחשב למקסימום ניידות תפסיקו להתלבט ולכו על המחשב שיתן יותר ביצועים או/ו יותר זול. זאת דעתי לפחות.

RoyBO

New member
לא בא לי להוציא 200 ש"ח על זה

וגם אני עובד עם LCD 15 ישן שיש לו DSUB בלבד. הבעיה היא עם הטלוויזיה שלי, שאין לי מתאם מHDMI או DSUB ל-S וידיאו. יש חיה כזו?

Shirasch

New member
אפשר הסבר מה הכוונה בדגם 1750 ?

אני גם הולכת להזמין את המחשב המדובר ביום ראשון או שני. בחרתי את הדגם החזק ביותר , זה שמגיע עם הארדיסק 160 ג'יגה וכרטיס מסך 8400. לא הבנתי מה ההבדל בין הדגמים שמצויינים פה ? עשיתי חיפוש והבנתי שזה קשור למסך או משהו לא ? ראיתי ש ROYBO ציין משהו עם מסך LED. בדקתי ב 4 חנויות שונות באינטרנט ואף אחד לא הזכיר בפירוט המחשב את המילה LED , בכולם מפרט המחשב היה זהה (במיוחד בקטגוריית המסך). אני מייעדת את המחשב ללימודים אבל רוצה לחבר אותו למסך גדול (כנראה 19 או 20.1 אינץ') בבית , האם המחשב יוכל לעשות זאת בלי שום בעייה והאם הרזולוציה של הכרטיס מסך מתאימה לזה ? תודה לכולם.

RoyBO

New member
בדגם שלי

יש מסך לד+ מעבד T7500 בשאר הדגמים זה מסך רגיל עם T7300 מעבד המסך זה גימיק טוב, ואם אין צורך במעבד קצת יותר חזק אז מספיק ללכת על הגרסה מתחת לזו שלי. המקט שלי זה - XP-RC03-1750

bar666xp

New member
תאורת הLED לא רק גימיק...

תאורת הLED צורכת פחות חשמל כדי להפיק את אותו חוזק/בהירות האור. אז יוצא בהיר/מואר יותר בעד אותה צריכת חשמל או אותה תאורה ויותר זמן סוללה. שמע רוי אם או בלי כוונה בהחלת רכשת את אחד המחשבים שמציעים כיום כמעט הכל בחבילה אחת... מעבד חזק מעוד! {גם אם זה T7300} כ.מסך עם אני זוכר נכון את הדגם שלך הוא הNVIDIA החזק יותר? אז על אחת כמה וכמה אבל אפילו עם X3100 זה לא רע ביכלל... {לא ממש למשחקים אבל יתן מענה סביל לרוב תוכנות הגרפיקה}. משקל אאל"ט באיזור ה2ק"ג נכון? מסך 13.3" קצת יותר גדול מה 12.1" אבל לפעמים זה הרבה לעין תלוי במשתמש. לסיכום אני בדעה שDELL שיחקו אותה בענק עם הXPS 1330.

RoyBO

New member
בהחלט מחשב TOP OF THE LINE

רק החום הוא דבר מציק לפעמים.

ran991

New member
דגם 1750 ומסך LED

לפי מה שראיתי באתרי מכירות, דגם 1750 מצוייד ב: - סוללה 9 תאים, מחזיק יותר זמן, מגביה את המחשב וגם מכער אותו קצת (נראה לי שלא כזה נורא, אבל יש יתרון כפי שרועי סיפר - מאפשר זרימת אויר לקירור המחשב, יתרון לא קטן במחשב כזה קטן, דחוס ומהיר - שמתחמם לא מעט) - מסך LED מסך בטכנולוגייה חדשה יותר, אומרים שיותר בהיר ונוח לעיניים. המסך גם דק יותר ממסך רגיל, לפי מה שקראתי באתרים שונים, במחשב עם מסך LED יש מצלמת אינטרנט 0.3 מגה פיקסל ולא ה-2 כפי שמצויין באתרי המכירות בארץ.(ROYBO בטח יכול לאשר זאת), רזולוציית מסך וחיבור למסך חיצוני, שימי לב לתגובה שקיבלתי כאן מרועי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1372&msgid=106895655 סקירה ב-YNET על ה-1330 http://www.ynet.co.il/articles/0,11382,L-3454334,00.html רן

למעלה