שאלה ל-panayotiss...

שרון 85

New member
שאלה ל-panayotiss...

אני פונה אליך כי עזרת לי מאוד פעם קודמת, וזה באותו הקשר. קניתי מוצר מאיביי והמוכר אמר לי אחרי הקניה שמחיר המשלוח לארץ הוא יקר יותר ממה שהוצהר וביקש שאשלים לו את ההפרש, בעצתך שלחתי לו הודעה ואמרתי לו שאני לא מוכנה לשלם את ההפרש. המוכר אמר בסדר. מאז כבר שלחתי לו 3 הודעות, וביקשתי את המספר מעקב של המשלוח, והוא מתעלם ממני ולא עונה. וראיתי שהוא כן נכנס לאיביי כי הוא השאיר כמה פידבקים בימים האחרונים. מה אני יכולה לעשות? (מספר מעקב חשוב לי כי בחודש האחרון 2 מוצרים שנשלחו אליי לא הגיעו בכלל וקיבלתי עליהם החזר, ולא היה לי מספר מעקב לעקוב אחריהם כי הם נשלחו דרך FIRST CLASS..המוצר הזה נשלח דרך PRIORITY.) תודה מראש!

panayotiss

New member
בתור קונה את לא צריכה להיות מודאגת

כי איביי בראש ובראשונה שמה בדרגת חשיבות גבוהה את הקונים שלה. אם המוכר לא מתייחס אליך זה כי "דפקת" אותו אז אין כל כך מה להתפלא. לעניינך, אל תהיי חוטרדת מכך שאין מספר מעקב, הוא צריך להיות מוטרד מזה. כשהפריט יגיע תדעי מכך, אם לא יגיע תפתחי דיספיוט בנוהל הרגיל.

שרון 85

New member
אני מבינה את מה שאתה אומר..לא ברור לי מה זאת

ההתעלמות הזאת מצד המוכר. לא נראה לי לעניין... ואם כבר קיים מספר מעקב מה הבעיה לשלוח לי אותו? אני אחכה בכל אופן.. תודה על התשובה.

panayotiss

New member
תשמעי, הוא מבואס מכל העסקה הלא רווחית הזו

וככה הוא מתמודד עם זה, הוא כנראה לא מעוניין יותר לתת שירות במחיר ההפסדי הזה אז הוא עבר הלאה. נראה לי שגם פידבק לא תקבלי ממנו (סתם הערכה מהשרוול שלי). תמשיכי כרגיל כמו כל רכישה בלי מספר מעקב. הפתק מהדואר יגיע.

ozitex

New member
ירון צודק

אם כי התנהלות כזו של מוכר לא מעידה על שירותיות וממילא גם לא על מקצועיות. מוכר אמור לדעת שגם לקוח שלא מרוצה עשוי להפוך ללקוח מ א ד מרוצה אם הוא מקבל הקשבה והיענות לשאלותיו. חשוב לדעת, בתור מוכרים ראייה לטווח ארוך חשובה הרבה יותר מהרווח המיידי של כמה דולרים פה או שם. גם קונה שביטל את קנייתו יחזור לחנות שבה קיבל יחס מעל ומעבד כי יחס כזה פשוט נחרט בזכרון. חוויית קניה כזו, גם אם אל מסתיימת ברכישה, היא הרבה יורת חזקה מקניה של מוצר שמרוצים ממנו.

שרון 85

New member
נכון מאוד. ואם לא ההתעלמות הזו באמת הייתי

לקוחה מרוצה למרות העניין של המשלוח. אגב פידבק הוא כבר השאיר לי לפני כמה ימים..

ozitex

New member
הלקח העיקרי

למוכרים והעניין הזה חוזר על עצמו כמו תקליט שבור אבל הוא עובדה... מוכר חייב להיות בתקשורת כמה שיותר הדוקה וטובה עם הקונים שלו, גם אם אין לו חדשות טובות בשבילם. כשעושים את זה, נמנעים הרבה מצבים לא נעימים שסופם בדרך כלל עגמת נפש לשני הצדדים ונזק בצורת פידבק שלילי מצידו של הקונה, מה שאחרי כן הרבה יותר קשה לתקן.

שרון 85

New member
מה באמת לגבי הפידבק שאני צריכה להשאיר למוכר

אם וכאשר המוצר יגיע?..

ozitex

New member
שיקול שלך

אם החוויה שלך היתה שלילית לגמריי- אז תשאירי פידבק בהתאם להרגשתך. אם יש מקום ל"הנחות" עבור המוכר בכל שנענה באיזה אופן לבקשותייך, היתה תקשורת או משהו שיכול לרכך את המכה, אולי נייטרלי. ואולי אם הכל יקבל תפנית חיובית ותבואי על סיפוקך, אולי יש מצב לחיובי. להחלטתך.

שרון 85

New member
עדכון! המוכר סוף סוף ענה לפני דקה.והתנצל,שלח

מספר מעקב אבל המספר שגוי...נראה לי שחסרה ספרה או משהו... לפחות הוא ענה אבל

pvzed

New member
מה המספר מעקב?

אולי הוא סתם נתן מספר מעקב......

שרון 85

New member
הוא שלח עכשיו מספר מתוקן..גם אני חשבתי לרגע

שאולי הוא סתם שלח מספר. בסוף הוא בסדר.