שאלה ל NEKO,

שאלה ל NEKO,

בטרם בורותך תראה בעליל המוכן אתה לצטט את הגמרא במס' סנהדרין המוכיחה שטקס ברית המילה השתנה במהלך השנים? אני לא מצאתי גמרא כזו ולשם הבטחון גם שאלתי מומחי גמרא נוספים (רק למקרה שפספסתי משהו) וגם הם אמרו לי שאין גמרא כזו. ד"א לו ידעת את משמעות המילה NEKO בערבית היית משנה את הכינוי, אבל יכול להיות שמשום כך בחרת בו מה שנקרא "צחוק הגורל".

s u p e r mind

New member
בקשר ל-neko

ביפנית אם אני לא טועה זה חתול שמסמל מזל. ואם תעיין בכרטיס האישי שלו; תשים לב שהוא משתתף בפורום יפנית למתחילים...

s u p e r mind

New member
אבל במחשבה שנייה...

יכול להיות שזה קשור לאיזו אמנות לחימה יפנית.

פיפסון

New member
רוח

I have only a small flickering light to guide me in the darkness of a thick forest. Up comes a theologian and blows it out.

גיבוב של שטויות ושקרים הבאת בקישור

לעומת זאת אתה יכול לקרוא את מה שנכתב להלן: "ולזה מאיר את עינינו רבינו זכותו יגן עלינו, כי מציאות הערלה החיצונית תעיד על בחינת הרע הפנימית, שהגוף הוא נרתיק לנשמה, וצורת תדמיתו מבחוץ יודיע על תבניתו מבפנים, ולכך בשעת בריאת אדם הראשון, היתה שלימה בריאתו לפי קדושת נשמתו, שנוצר מהול ונקי מכל ערלה, אבל לאחר חטאו וטומאת נפשו, באותה העת נמשכה ערלתו, וכמו שאיתא בגמ' (סנהדרין לח:) ר' יצחק אמר, אדם הראשון מושך בערלתו הי',"

neko

New member
"גיבוב של שטויות ושקרים" - תוכיח.

בניגוד אליך, דברי מבוססים. אתה סתם מספר מעשיות שאין בהן יותר אמת מאשר סיפורי הסבתא על השוטר שיבוא אם לא תגמור את הדייסה.

neko

New member
ואם כבר, אני חייב להפנות את תשומת

לב העולם לשטויותיך מהשרשור הנ"ל, ששברו שיאי טיפשות: לגבי "תורות גזע" - יש להרוג את כל מי שמאמין בתורת גזע כלשהי. נקודה. - גזען!!! כן, אני מסכים, מי שמאמין בתורת גזע הוא גזען. יש לעורלה מספר תפקידים - תן אחד, בית המלוכה הבריטי סובר שבריא יותר ללא ערלה והדבר בדוק ע"י רופאים. לפרוץ בצחוק עכשיו או אח"כ? ממתי המצאה זו? (רמז: סביך היו קרובים מאד לברית המילה שלהם בזמן זה)... אותיר לך את הזכות לגלות מתי תוקנה הטעות. שקר וכזב, שום גיד ושום שריר באזור - תוכיח, תאי האיבר המתמלאים דם בזמן זיקפה מתפקדים כשריר בשעת מאמץ. "כשריר בשעת מאמץ" - אפשר גם להגיד שהוא מתמלא כקנקן תה בעת מילויו בתה. זה לא אומר שיש לך תה ארל-גרי באיברי המין. לא, אתה מקבל נק' זכות על מצווה כשאתה חותך לאדם אחר, ללא הסכמתו, איברים. - בחיתוך זה שאני מבצע לאדם אחר אני מוכיח על הסכמתי למפרע לביצוע אותו טקס שבוצע בי בהיותי בן 8 ימים. בדיוק כמו שהנאו-נאצי מוכיח את הסכמתו להרג היהודים שאביו ביצע. האם כלל אינך שם לב להשלכות טענותיך? כל מה שההורים עושים הוא נכון? שקר וכזב, אלוהים מעולם לא ציווה על חיתוך איברים, - מי אמר לך שלא? אותו אחד שאמר לי שהוא לא ציווה על רצח יהודים (רמז: אףאחד לא הוכיח שכן).

המממ

אני חושבת שאתה עושה הנחות מופרזות יותר מידי. ברית מילה הוכח במדע שהוא טוב ועוזר אז אל תאמר דברים אחרים ואל תקשר את זה לרצח עם. רוב החלטות שהורייך עושים בגיל הזה אינם נוגדות את דעתך האישית!!!! וכי למה זה? כי תינוק בן יומו לא יכול לגבש לעצמו דעה אישית והדעות ונקיטת עמדה מתגבשות מאוחר יותר בחשיבה הפסיכולוגית!!! אז תרד מהעץ שעליו טיפסת יקירי!!!

neko

New member
המממ גם לך.

אני חושבת שאתה עושה הנחות מופרזות יותר מידי. משעשע, לפני מספר שעות בלבד מישהו אחר כתב לי שאני עוסק יותר מדי בביסוס ההגדרות וההכנה לפני שאני מוכן לדון בנושא. ברית מילה הוכח במדע שהוא טוב ועוזר עניתי על כך בהודעה: סבך היה קרוב לברית המילה שלו כאשר המדע הגיע למסקנה שהמילה בריאה, מכיוון שהיא מונעת בין היתר שלשול ועיוורון. השערתי לשומר החומות את הזכות והעונג לברר לבדו מתי ההמלצה הנ"ל בוטלה. כיום כל ארגוני הרפואה הגדולים ממליצים שלא למול. אז אל תאמר דברים אחרים ואל תקשר את זה לרצח עם. לא קישרתי דבר. השתמשתי ב"מבחן הנאצי" השימושי שהגיתי: אם אדם אחר מעלה טענה, שיכולה לשמש נאצי להצדקת דרכו, היא אינה טענה ראויה לשימוש. הסיבה שבחרתי בשיטה זו, היא בגלל רגישות הנושא, וההסכמה הקולקטיבית בקרב כל אדם שעלול למצוא עצמו בפורום זה לכך שהתזה הנאצית לא מוסרית ולא נכונה. טיעון "ההורים שלי עשו אז גם אני אעשה" הוא טיעון מאפשר-נאציזם, ולכן לא קביל בעיני. כנ"ל טיעון "כי זו אמונתי". רוב החלטות שהורייך עושים בגיל הזה אינם נוגדות את דעתך האישית!!!! וכי למה זה? כי תינוק בן יומו לא יכול לגבש לעצמו דעה אישית והדעות ונקיטת עמדה מתגבשות מאוחר יותר בחשיבה הפסיכולוגית!!! אז מכאן נובע שהיית שמחה לו היו מחליטים למול אותך? אומרים שזה מאד בריא... (לא, אני לא צוחק, אכן אומרים שזה בריא). אז תרד מהעץ שעליו טיפסת יקירי!!! כואב לשמוע את האמת מוטחת עליך מרחוק למעלה על עץ גבוה של ידע?

עדיין לא הבאת את הגמ' בסנהדרין

המשמשת מקור לדבריך!!! חנוך בן-עמי (שם רשעים ירקב) אינו בר סמכא ביהדות אלא בדברי נאצה וכפירה!

neko

New member
1. הבאתי לפני כשעתיים (לזמן כתיבת

הודעתך). 2. ד"ר חנוך בן-ימי, בשבילך, זכאי לדבר על יתרונות וחסרונות של ניתוחים, כרופא וחוקר. לך אין את הזבות לסתרו (למעט אם תציג תעודת הסמכה לכירורגיה, אורולוגיה או תחום קרוב אחר). חוצפן.

לך אין את הזבות לסתרו - שוב טעית?!

למד לאיית נכון אין ל ד"ר בן- ימי חנוך (חסר החינוך והפרא אדם) אשר ברוב חוצפתו הגדולה הואיל להציג את עצמו כמי שמבין ביהדות - חדל אישים זה אינו אלא בור ביהדות וכופר בעיקר. יש לי הסטוריה שלמה המוכיחה שהסרת הערלה אינו ניתוח מסובך או מסוכן והוא יכול להיעשות באמצעים פחות משוכללים וסטריליים ממה שעושים אותו היום. יהדות שלמה של אלפי דורות על מאות ומיליוני אנשים אשר נשאו בגאון את יהדותם יוכיחו שאין רע בקיום מצווה זו. חלקם בל תשכח היו אבותיך ואבות אבותיך. עדיין לא הבאת את המקור בסנהדרין, זו פעולה פשוטה מאד - ציין דף ועמוד אני כבר אצטט לך את הקטע הרלוונטי בתגובה.

neko

New member
גם את הסרת הדגדגן ניתן לעשות כבר

אלפי שנים. כנ"ל סירוס, שהיה מאוד נפוץ לבעלי תפקידים בחברות מסויימות עד לפני כמאה שנים בלבד! למיטב זכרוני, מסובר בסנהדרין ל"ב או ל"ח. בכל מקרה, המקור מובא לך בשרשור אליו קישרתי בפעם הראשונה ששאלת, כולל הסברים.

bambi98

New member
לשני המקורות שציינת יש קשר לענייננו

אבל לא מוזכר בהם שינוי במאפיינים של ברית המילה. באחד מתואר שהאדם הראשון - מושך בערלתו היה - זו שדבקה בו אחר החטא. ובשני מתואר כי שיטת ההודעה על קיום טקס זה היה באמצעות רעש הריחיים. אנא ממך היה רציני!

neko

New member
מה לעשות, איני זוכר. מצאתי את

החלק במקרה כשחיפשתי "פריעה" בGOOGLE. זה לא שכתוב שם שהפריעה הוכנסה, אך כתוב שם שיש לעשותה. לא כתוב שם, למשל שצריך לעשות ברית מילה או שאסור לרצוח. מכאן אני מסיק שמדובר במשהו חדש. בנוסף, מקורות חוץ-יהודיים מאשרים זאת, ראה שוב בשרשור הנ"ל.

neko

New member
נ.ב: כשיהיו לך חצי משנות הלימוד של

ד"ר חנוך בן-ימי, תוכל לקרוא לו חסר חינוך. גם אז, זה עדיין יהווה לשון הרע. הלא שמעת כי כל המלבין פני חברו כאילו שפך דמו?

פיפסון

New member
בורות או טיפשות

I am against religion because it teaches us to be satisfied with not understanding the world.

למעלה