כן ולא...
1. התוכנה לא יודעת להעתיק באופן אוטומטי את המתכונים מקבצי וורד לבסיס הנתונים (אלא אם בכל קבצי הוורד הוגדרו פסקאות קבועות עם שמות ואזורים במסמך) (מצטער שזה נשמע קצת בסינית...). 2. אבל, את יכולה לפתוח את תוכנת מטעמים 2001 ואת תוכנת וורד במקביל, לסמן את הקטעים הרלוונטים במסמך הוורד עם העכבר, ללחוץ CTRL+C, לעבור לתוכנת המטעמים ולהדביק בשדה הרלוונטי ע``י CTRL+V. לדוגמא: שם מתכון >> לשדה: שם המתכון רכיבים >> לשדה: רכיבים אופן הכנה >> לשדה: אופן הכנה וכו`... ברגע שמנוסים בתהליך, הוא אורך מספר שניות בלבד למתכון (אני יודע שזה לא מעט אם יש מאות מתכונים). המבנה של התוכנה עוצב כך שניתן יהיה להעביר את המתכונים בקלות (יחסית) מתוכנת עיבוד תמלילים את התוכנה. (זו אגב הסיבה שהרכיבים והכמויות (שלהם) נמצאים בעמודה אחת ולא בשתי עמודות (דבר שהיה מאפשר לחשב בקלות את כמויות החומרים ע``פ כמות הסועדים אולם היה מסרבל באופן ניכר את אופן הזנת נתונים). אגב, לגבי חישוב כמויות החומרים ע``פ מספר הסועדים - אני מתכן בעתיד להוסיף לחצן שיבצע את החישוב (למרות שאין כיום הפרדה בין הנתונים). שאלה נוספת שנשאלת בימים האחרונים, היא לגבי ``קישור בסיס נתונים`` (פקודה שמופיעה בתפריט ``שרות``. אז ככה, התוכנה נבנתה כתוכנת ``רשת`` זאת אומרת שמספר משתמשים, יכולים לנהל את המתכונים שלהם באותו בסיס נתונים (דמיינו מצב שבו מתקינים את התוכנה במשרד ולכל אחד מהעובדים יש גישה לתוכנה, כולם מזינים מתכונים לתוכנה וכולם נהנים מהמתכונים - וזאת בגלל שהם כולם מחוברים לאותו בסיס נתונים). כמו כן קישור בסיס נתונים מאפשר להתקין את התוכנה בכונן שונה מכונן ``C``. מצטער, אם ``גלשתי`` קצת מתחום השאלה. אגב, יש עוד הרבה ``צעצועים`` בתוכנה, לא כולם נראים כרגע בתפריטים אבל בעתיד (אני מקווה הקרוב): שיגור אוטומטי של מתכון לפורום, שיגור אוטומטי בדואר אלקטרוני, יבוא אוטומטי של מתכונים מהפורומים השונים, הדפסת תפריט ארוחה (כולל תמונות) ועוד, בנייה אוטומטית של ארוחה ע``פ טעמי המשתתפים השונים (בלי שום, עם הרבה גזר, ללא שומן וכו`). טוב, אני באמת ``נסחף``... וכן הצעות לשיפורים יתקבלו בברכה, הרי בסופו של דבר התוכנה נועדה לשרת אותנו ולא להיפך.