שאלה ל-lekner

eXLion

New member
שאלה ל-lekner

ראיתי שבנושא של קבלת רשיון מעשי/מוסמך כתבת משהו על "זרם חזק", לא ברור לי הנושא הזה. במידה ועוזר חשמלאי עובד תחת מעסיק, העוזר חשמלאי יתפקד במקרים רבים כפועל זאת אומרת העוזר חשמלאי לא יודע בדיוק מה קורה שם. אבקש פירוט בנושא זה

lekner

New member
האמת גם אני לא אך כאשר אתה

שולח את הטפסים הרבה פעמים הם מחזירים ודורשים ניסיון "בזרם חזק" פשוט מאוד בהמלצה שתקבל מ המנהל שירשום עבד ב זרם חזק מצחיק אבל ככה זה וזה עובד מניסיון אישי

רשר

Well-known member
מנהל
הכוונה ב"זרם חזק" 10-80A למוסמך

פחות מ10A = אלקטרוניקה, הנסיון בענף זה של החשמל לא מענין את בן-בסט לצורך רשיון מוסמך, מעל ל 40A אסור לו לתכנן (עדיין "מעשי") אלא רק לעבוד בפיקוח בעל רשיון מתאים, את זה צריך להביא לידי ביטוי במכתב כחלק מהנסיון שרכש המועמד לדרגה.

lekner

New member
אתה צודק רשר הרי לא

יתכן תכנון גבוה יותר אך המצחיק הוא שכאשר שלחתי את הניירות עבור הראשי רשמתי תכנון וניסיון בתעשיה והכל פלוס שרטוטים של מערכת 250 ואישור שתכננתי אותה ושביצעתי אותה ע"י בודק חשמל (למרות שתכננתי הרבה יותר מ 250 לא היה טעם לשלוח) ושלחתי כל מה שהוא רוצה לדמיין .אישורים של מ"ג ,הנדסאי ,ומה לא. נחש איזו תשובה קיבלתי? תשובה" בנוסף לאישורים יש להמציא אישור על עבודה בזרם חזק" אתה יודע מה עשיתי? נחש? שלחתי את אותם הטפסים והוספתי שורה "כולל ניסיון בזרם חזק" ואופס קיבלתי את הרישיון מה? הם לא רואים את התוכניות? לא יודעים לקרוא? זה לא מובן לי ואני לא היחיד שזה קרה לו וזה בדוק לכן המלצתי להוסיף את השורה הזאת.

רשר

Well-known member
מנהל
כבודו במקומו - כתוב כך שיהיה מרוצה

בן-בסט אינו נביא או מנחש במילים - לכן צריך לכתוב אתם בפרוש. לפעמים מי מעוזריו קורא ומבקש תיקון עוד לפני שהוא ראה אישית את הבקשה. כך צריך לשמור על איכות בעלי הרשיון

למעלה