שאלה ל-Gnomebubble:

GnomeBubble

New member
לא - באוניברסיטה העברית

אני גם לא לומד לימודי מזרח אסיה אם לומר את האמת.

GnomeBubble

New member
אכן

בעברית יש לנו את פרופ' בן-עמי שילוני, אבל עוד לא יצא לי ללמוד אצלו. אני שוקל לקחת את השיעור שלו בשנה הבאה, בתקווה שהוא עדיין ילמד.

MetalSinagouge

New member
אני רוצה לקרואאת הספר שלו (של עמי)

ניסיתי בהתחלה לקרוא את יפן המודרנית, אבל הלכתי לאיבוד עם מושגים כמו אדו, וגם חיכיתי להתקדם לתרבות, נראה לי שכדאי להתחיל מיפן המסורתית. אני גם מקווה אולי ללמוד פעם אצל יעקב רז, הכתיבה שלו היא כמו אלף שירי האיקו שהמוח המערבי המפגר שלי לא מבין
הוא גם סמכות על זן בודהיזם לפי מה שהבנתי. jonbaum, הספר על היאקוזה ענק לדעתי. כמעט לא יאמן איזה דברים קרו ככה שהוא השתחל בצמרת המאפיה הזו.

jonbaum

New member
בהחלט מסכים

שהוא עשה מחקר מאוד מעניין, ובאמת מדהים איך הוא התגלגל לשם. הוא גם מרצה מאוד מעניין, במיוחד כשהוא מדבר על היאקוזה. הביקורת היחידה שהיתה לי תמיד היא שלדעתי הוא קצת נסחף בהתלהבות שלו מכל העניין - תמיד היה לי הרושם שהוא שכח שהם למעשה פושעים. גם מצחיק אותי העניין הזה של אקדמאים - עושים איזה מחקר בשנות העשרים שלהם, ואותו המחקר מחזיק אותם עד לפנסיה.

MetalSinagouge

New member
יצא לך לקרוא את הספר "סמוראי בוגי" של

פיטר טאסקר? איכשהו אפילו שהם פושעים, התמונה שהצטיירה לי ראש (ואני מניח שזה מה שהוא ניסה להעביר) היא תמונה של אנשים בעלי כבוד ואומץ. אחד הדרים שנאמרו שם על ידם זה שהם הולכים בשמש כדי שהאזרחים שומרי החוק יוכלו ללכת בצל.

GnomeBubble

New member
אני אישית חושב

זה ניסיון למצוא צידוק מוסרי כלשהו למה שהם עושים. בסופו של דבר, אפילו אם הם אמיצים ובעלי כבוד, הם עדיין פושעים. הם יכלו להדגים את הכבוד והאומץ שלהם בתור צוות חילוץ ועדיין להנות מהאקשן, אם הם היו רוצים, אבל הם בחרו בדרך הפשע.

MetalSinagouge

New member
צודק.

יש לנו נטייה להתחבר לאנדרדוג (וזו התמונה שמתקבלת מהספר). שמתי לב למשהו נורא מעניין, שהתרבות היפנית החשבת על ידי זרים לתרבות מאוד טקסית מבחוץ, אבל יש בה הרבה מאוד סטיות מעניינות, למשל הכת אום-שינריקיו שביצעה פיגוע ברכבת התחתית, או סרטי הנטאי חולניים, וגם התופעה הזו של ילדים שמסתגרים שנים בחדרם ומשחקים משחקי וידאו, וגם מעריצים מטורפים של אנימנגה שלא פעם שלחו יד בחייהם של אחרים. יש אולי איזה ספר על זה בתכנון אצל יעקב רז או מישהו דומה? :)

GnomeBubble

New member
אצלי יש, יום אחד ../images/Emo6.gif

ה-subcultures היפניות זה משהו שאני מת לחקור יום אחד, אבל כרגע אני בכלל לא לומד אנתרופולוגיה

MetalSinagouge

New member
כן אה...

גם מעניין איך הדת משתלבת להם בחיים. הבנתי שתלמידי בית ספר אפילו מניחים פתקים לאלים במקדש, אבל האמונה שלהם היא לא קיצונית כמו שהמערב, לצערו, מכיר אמונה ממוצעת. חשבתי לקרוא איזה ספר של הארוקי מוראקאמי, הבנתי שמגדירים אותו כפיליפ ק. דיק היפני. בנתיים ניסיתי לקרוא את הפיל הנעלם, אבל מהספר (ספרייה) נדף ריח דוחה של סיגריות, זה קצת פגם בהמשך.

jonbaum

New member
הוא היה פעם בירושלים בפרה היסטוריה.

כשאני למדתי שם (בין השנים 1989 ל-1992) הוא היה פרופסור בחוג בירושלים, ואני אפילו עשיתי אצלו סמינר בשם "תת תרבויות ביפן". וכן,כן, גם אז הוא התפרנס על המחקר שהוא עשה על היאקוזה. וכבר אז שילוני ידע את הקורסים שלו בעל פה (מרוב שהעביר אותם כל כך הרבה שנים), וכך העביר את ההרצאות שלו ב"תולדות יפן המודרנית" בלי דפים. אני בטוח שלא התשנה שום דבר מאז. לפי החישובים שלי, שילוני היה צריך לפרוש כבר מזמן. מעניין בן כמה הוא.

GnomeBubble

New member
אני חושב שרשמית הוא כבר פרש

זאת אומרת, הוא פרופסור אמריטוס. אבל כנראה שהוא עדיין מלמד את הקורסים - על מסורת לא מוותרים.

jonbaum

New member
אכן מסורת

אני עשיתי אצלו את הקורס של "יפן המסורתית" בשנה א', ואז לצערי כשהייתי בשנה ב' הוא היה בשבתון ולכן את "יפן המודרנית" נאלצתי לעבור אצל אהוד הררי, שפשוט היה סיוט מארץ הסיוטים.

tals56

New member
נצל"ש - מה ההבדל בין...

מה ההבדל בין 思う ל想う? (לשניהם אותה קריאה ואותו פירוש לפי מה שאני יודע) אז מה ההבדל?

Nisenhouse

New member
אחד פשוט יותר מהשני

ולפי WAKAN, המילה 思う פופולארית יותר...

tals56

New member
אוקיי ועוד משהו...

מה ההבדל בין SonenJump Graphic Novel ל ShonenJump Manga? שהגראפיק נובל הולך לפי האנימה או משהו כזה?

למעלה