שאלה ל-Balthasar Bjornkvist.

IDNTFS

New member
שאלה ל-Balthasar Bjornkvist.

אתמול קראתי שוב את הביוגראפיה של "נכי נאצה" שחזרה לאינטרנט לא מזמן, ויש לי שאלה על "סרטן השד". בביוגראפיה כתוב שהיה קשר של אהבה-שנאה בין "נכי נאצה" ל"סרטן השד" - בהתחלה התלהבות מהגילוי שיש פאנק-רוק בחלקים אחרים של הארץ, ואז רציתם "להראות להם מה זה", אח"כ שוב חברים, וכו', וכו'. מה שמעניין אותי זה מה שחשבתם על המוזיקה שלהם באותה התקופה. האלבום/אוסף דמואים בן 14 השירים (זה עם הגירסאות הטובות של "דבק", "ילדות יפות", וכו') שהם הקליטו אי שם בשנות ה-90 הוא בנזונה לדעתי, אבל גם שם יש שירים כמו "מה שאני צריך" שמזכירים יותר רוק ישראלי ישן יותר, ולשיר "קר לה בראש" מתוך "פארוורוטי" גם יש ניחוח דומה. לפי ההופעה החיה שיש לי במחשב, שגם צולמה מתישהו באמצע/תחילת שנות ה-90, אני רואה שיש להם גם לא מעט שירים אחרים כאלה. הבע דעה, בבקשה. כמו כן, תן קצת מידע על ה-sessions האלה: 1. "...we once recorded 3 songs which came out as a "limited edition" tape of 2 copies, one obviously for her and the other got lost." 2. "At the same time a split tape with an Italian band called Muddle was released; it was recorded live in the studio at a rehearsal room in Tel-Aviv and was composed of new versions of old songs as well as of songs that appeared on the Beer City LP." תודה מראש.

Salad Days

New member
הקלטות ישנות של סרטן השד

מישהו משתף בסולסיק? כל מה שמצאתי אי פעם שלהם זה דיסק דיי גרוע עם הרבה אפקטים בגיטרה ובכלל שירים מוזרים שלא נשמעים כמו השירים האלו מהראיון שעשו להם והעלו ל YOUTUBE מלפני ימבה זמן, ששם זה נשמע טוב.

הנה כמה תשובות...

ההופעה הראשונה שראיתי של סרטן השד (אני חושב שזאת היית השניה שלהם בכלל) ב-1992 הפילה אותי ומוסיקלית עשו עליי יותר רושם מקוקו בלוף, שהיו יותר מדי מושפעים ממטאל (סולויים, שירים ארוכים וכו' אבל תמיד היה כיף ליראות אותם עם אבידן, אחד הסולנים הטובים ביותר שהיו בפאנק בישראל...ושכבר התחלתי להנות יותר מהמוסיקה שלהם, הם כבר התחילו לנגן דברים שפחות אהבתי – "ביצים" וכו'). בתור אנשים, סרטן השד היו די נחמדים אלנו, למעשה, הייתה "זרימה" ממש טובה בין עודד ויוני (החברים המקוריים של נכי נאצה שפרשו ב-1994) לבינם. ידידה ממש טובה שלי היית החברה של הבאסיסט שלהם בתקופה (זיו) וכך גם השגנו קצת הקלטות שלהם. אני יודע שהם הקליטו מלא דברים, אבל בשיחות עם אחד מהם, ההוא שאחר כך הפך ל"סקאזי", הוא אמר שהוא בחיים לא ייתן לאף אחד לשמוע את הדמויים. בכל אופן, יצא לי כמה פעמים להסתובב עם אלה שהיו בהרכב המקורי של סרטן השד וכמו שאמרתי, היו אנשים בסדר אבל היה להם קטעים מעצבנים כמו זה שסרבו להזמין אותנו להופיע איתם בירושליים ב-1993 בגלל (ואת זה אני הוצאתי מהידידה הזאת שלי ואחר כך גם מאנשים מקוקו בלוף ואוי ואבוי) שהם חשבו שאנחנו נהיה יותר טובים מהם ופחדו ש"נגנוב להם קהל". גם קוקו בלוף התנהגו לפעמים כמו "רוקסטארס": מי אתה חושב לקח את רוב הכסף מההופעות במקומות כמו ה"רוקסן", שבאו לפעמים 300 איש? אז נכון שקוקו בלוף הביאו את רוב הקהל, אבל אנחנו גם הבאנו הרבה קהל ובגלל שגם היינו הלהקה היחידה שהוציא חומר (הקסטה עם Public Domain ועוד לפני זה הפצנו כל מיני הקלטות) והופענו מעט מאוד יחסית, היה הרבה עניין בנו. אייל פלג ואבי פיטשון יכולים לעיד. אבל תמיד הסתפקנו בכיסוי הוצאות דלק, אם בכלל. אבל הקטע גם שקוקו בלוף היו יותר מעורבים ב"סצינה", עזרו ללהקות אחרות ואפילו היו מעורבים בהפגנות וכו' (במיוחד אבידן אבל גם קוקי) ובכלל, היינו נפגשים די הרבה גם מחוץ להופעות. בגישה שלהם, סרטן השד הזכירו להקות רוק ישראלי מתחילות, שחושבות שהם "הדבר הבאה". לדעתי רצו להיות זקני צפת או משהו בסגנון. הקהל הירושלמי של אז היה הכי מפגר בפאנק, אם כי צריך להזכיר שלרוב לא הגיעה להופעות במרכז – אני חושב שגני תקווה היו סוגרים עליהם. את גני תקווה אהבנו, את ירושלים, ממש לא. אחר כך היו עוד כמה להקות של הקהל של סרטן השד: צפדינה והמהפיכה ואני אולי גם Rabies Caste, שהיה לי את ה"עונג" ליראות בהופעה הראשונה שלהם עם המהפיכה ואושוייס ב-1996.ובחלוף העשור הדברים בירושליים השתפרו מאוד. בכל אופן, מוסיקלית אהבתי כמה תקופות של סרטן השד, זיו תמיד היה אחלה בנאדם, אבל מבחינת התנהגות הם היו, לטעמי לפחות, יותר מדי כמו להקת רוק ישראלית ממוצעת (אז בסדר, חלק הסניפו דבק ושתו הרבה וודקה, ביג דיל). לא פלא שלפחות אחד מהם "הצליח". את הביוגרפיה באתר ההוא כתבנו הרבה לפני ששמעתי על "סקאזי", אז אי אפשר לטעון שהסתייגות שלי נבע מ"פוביה אנטי קאפיטליסטית" או קינאה. בנוגע ל"sessions" של נכי נאצה, אז כך: הקסטה שהוצאנו ב"מהדורה מוגבלת של שתי עותקים" היית בעצם מתנת יום הולדת לקרן קריאל, ידידה טובה שלי שאחר כך אפילו הצטרפה אלינו. העותק שלי אבד, המאסטר אולי אצל איתי (המתופף של נכי נאצה שגר בארה"ב) ועד כמה שאני זוכר, שיר אחד היה על הזכייה של הפועל גליל עליון בכדורסל – אף אחד מאתנו לא אהב כדורסל, אבל היה לנו קטע של "געוות הגליל" שעצבן אנשים במרכז ובגלל שקרן אהדה את הפועל תל אביב, גם קצת ירידה עליהם – ושיר אחד שהתחיל בתור מעין חיקוי Discharge ונמשך בצורה קאוטית. אולי קרן יכולה לתאר את זה טוב יותר, אם יש לה את זה בהישג יד. השירים האלה נכתבו באמצע חזרה קצרה ואף פעם לא נוגנו שוב. בראיה לאחור, המחשבה שעשינו משהו "לייט" אולי גם התאימה בהתחשב שתמיד הדביקו לנו תדמית של אנשים אולטרא רציניים (לא שזה לא היה קצת באשמתנו ולא שזה היה לגמרי שלילי: אם אני נזכר באחוז הטינופות שהסתובבו אז בפאנק ומסתובבים עכשיו, אני דווקא שמח שהייתי בין היותר רציניים). בנוגע לקסטה המשותפת עם Muddle, אז הסיפור הוא שמישהו מארה"ב רצה לוציא משהו שלנו על קסטה. זה היה כמה חודשים לפני הסיבוב הופעות שלנו בארה"ב וקצת לפני שיצאה התקליט וחשבנו שזה יכול להיות טוב שעוד הקלטות שלנו יסתובבו שם. הקלטנו כמה שירים מהסינגל וכמה שירים מהתקליט ואולי גם שיר מהדמו או מהסינגל השני (הקסטה לא אצלי כרגע). הדבר הטוב בקסטה הזאת היא שהשירים מהסינגל נשמעים הרבה יותר טוב. זאת היית טעות לא להקליט שוב את כל הסינגל הראשון, אבל לפחות יש את זה. אין לי מושג כמה עותקים של הספליט הוא הוציא, קשה לי לאמין שיותר מכמה עשרות, אם בכלל. לארץ הגיע רק עותק אחד. את הלהקה מאיטליה הוא מצא, לא היה לנו קשר איתם ואין לי מושג מה נהיה איתם. הם לא היו טובים כמו שאפשר לצפות מלהקות מאיטליה. בכל אופן, יש עוד כמה הקלטות של נכי נאצה (חלק בטייפ 4 ערוצים) ואפילו שירים שאף פעם לא יצאו. מתישהו נוציא את מה ששווה כמו שצריך.

ועוד אנקדוטה...

ב-1997 הלכנו כמה חבר'ה (אנשים מנכי נאצה, USF ועוד קומץ חברים) ליראות את אושוויס וסרטן השד ב"בית לסין" בת"א. ההופעה של סרטן השד הייתה די טובה, הם כבר עשו מעבר מוחלט לפאנק סטייל פיסטולס. אחר כך עלו אושוויס וידענו שיהיו בעיות: היה להם שיר שהשורה האחרונה היא "מוות ליהודים". בקהל היו כל מני בני זונות, כמו סיקנהד אחד בשם מני ויחידת עלית של מפגרים תחת פיקודו. האנשים האלה כבר קודם עשו בעיות בערבים שאנחנו (אנרכיסטים) עשינו בגדה השמאלית. כאשר אושוויס הכריזו "מוות" לאבותיהם וצאציהם לעתיד, חבורת הזבל עלתה לבימה והתחילה להרביץ. מייד קפצנו גם אנחנו ודי מופתעים, הימניים האלה יימח שמם ראו שאנחנו לא פריירים כמו שחשבו: המני הזה קיבל אגרוף מאח שלי וכיסא בראש והצלחנו להוריד אותם מהבימה. הם קבלו בראש ולא היו מרוצים בכלל. אם מישהו חושב שמה שאני אומר מפוברק, אני מפנה אותו לסרט תעודה שעשו על אושוויס שרואים את כל זה . בכל אופן אבי (המתופף של קוקו בלוף) ארגן מהר הפסקת אש ומעין סולחה. הקטע הוא שפתאום באים אלי אנשים מסרטן השד ושואלים למה הרסנו את ההופעה. הם חשבו שאנחנו עלינו לבמה להרביץ לאושוויס, לא לעזור להם. לא משנה כמה ניסינו להסביר להם מה קרה (ואכשהו גם הנחנו שאחרי כל כך הרבה שנים, הם מבינים איפה אנחנו עומדים מבחינה אידיאולוגית), הם לא הצליחו לקלוט ואפילו כשהם ראו שהחבר'ה מאושוויס מודים לנו, הם פשוט לא הבינו שאנחנו היינו ה"טובים" בסיפור הזה. כמה שבועות אחרי זה ארגננו "פורים פאנק" בגדה השמאלית והזמנו את אושוויס. זה היה באותו היום של הופעות של נקש, אבל הרבה יותר מוקדם. סרטן השד, שהיו צריכים להופיע מאוחר יותר אצל נקש אבל שמעו על ההופעה מלהקת המהפיכה שהופיעו בגדה, באו ובקשו לעלות גם. אמרנו להם שכבר יש יותר מדי להקות, אבל אחרי כמה דקות של זיוני שכל ונדנודים, אמרנו טוב, תעלו אחרונים אם יש זמן אבל כל מה שאתם מקבלים זה כניסה חינם לערב. הם הסכימו, אבל חמש דקות אחרי זה כבר רצו לעשות סאונד ושנביא להם לשתות, חינם כמובן. אמרנו להם שיילכו ויחזרו כשהכל יתחיל. איכשהו הצלחנו להוריד אותם מאתנו ואז יש בעיה נוספת: מני וכמה חברים שלו גם שמעו על ההופעות ורצו "לסגור חשבון" אם אושוויס ואני מניח שגם אתנו. התירוץ שלהם להיכנס עכשיו היה שהם "רוצים ליראות את סרטן השד". למזלנו, סיד (הבאסיסט של אנוס) גם היה שם, לקח את המני ההוא לצד וסידר את הדברים. הם לא נכנסו, נעלמו משם די מהר ולא חזרו לגדה השמאלית יותר. בסוף הערב, סרטן השד נגנו כמה שירים ואחרי שירדו ביקשו כסף. עכשיו אתה מבין על מה אני מדבר?

fuck tapuz 666

New member
איזה חזק

מזכיר לי פעם אחת שהיה את ההופעה של להקה אחת מגרמניה בחיפה ויעני היה שם את הטמבל הזה שדיברתי עליו מקודם לפני כמה שירשורים קיצר אז אחרי ההופעה הלך ברחוב מישו אחד שיעני ראו עליו שהוא "הומוסקסואל" וכאלה ואז הדביל הנ"ל התחיל לנפח אותו במכות חושרמוטה (כולו רוסי הר אדם שיכור יעני לא רואה בעיניים בשיט) וכולו שובר לו תפנים יעני פלוס דם פלוס בעיטות של בוטס לפנים פלוס משקפיים שבורות פלוס הרבה דם פלוס הרבה דם וזה היה קצת רחוק מההופעה ואףחד לא ראה את זה בכלל נראהלי חוצ ממני ידידה שלי וחבר לשי שרצנו לשם יעני ואנחנו ניסינו להחזיק תשמן המזדיין הזה והיא לקחה תהוא לביתחולים יעני וקיצר כמו תמיד אני התחלתי לסבך תצמי ולחפור לשמוק המכוער הזה שהוא זבל ובןזונה וכאלה וכולו כבר בא לפוצץ אותי גם ואז פשוט דפקתי ריצהה יעני והלכתי לאיבוד בחיפה וישנתי מתחת לאיזה בניין מזדיין... קיצר חראא. וסופ רע יעני בניגוד לסיפור שלך יעני אבל זה הזכיר לי את זה בכל זאת למרות שפה זה יותר בכיוון של "מכות חד צדדיות"...

IDNTFS

New member
אני זוכר שקראתי על זה לפני 10 שנים...

במוסף "סופשבוע" של מעריב. עשו כתבה על איזה אחד בשם אלכס ק. (הייתה שם תמונה ענקית שלו, שבה הוא נראה כמו כפיל של הסולן של Grajdanskaya Oborona, עם חולצה אדומה עם סמל ברה"מ, וסנדלים עם גרביים מתחת) שהיה מעורב באיזו סצינת אנדרגראונד של עולים מברה"מ לשעבר. הוא דיבר בין השאר על ההופעה הזאת ואני חשבתי לעצמי "לפני שנה הייתי במקום הזה עם ביה"ס בטיול, לא היה מרשים בכלל, וכל זה קרה שם?!". רק שנים לאחר מכן קישרתי ל-"Ausweis", ואם אני לא טועה, שכשהזכרתי את הכתבה הזאת בפורום הזה בעבר, מישהו ענה לי ש"אלכס ק." הזה זה אלכס מוך מ-"Epidemi A". בקשר ל"סרטן השד" - אני מניח שזה היה ממש לא נעים למארגני הערב בגדה השמאלית להתמודד עם אורח לא קרוי ובעל דרישות מהסוג הזה, אבל שמעתי את הסיפור הזה כבר בעבר, ואני חייב להגיד שכמה שהם לא יצאו חארות, זה החומר שממנו נעשות אגדות מקומיות מלהקות. ומה עם הפעם שהם באו להופיע ב"אינדיגו" בחיפה עם מכונת תופים, וכששאלו אותם מה פשר הדבר, הם ענו ש"המתופף שלנו קבע להיום מכות בירושלים"? מצוין! fuck tapuz 666 - על הטיפוס שאתה מדבר עליו יש גם אינספור סיפורים.

בקשר לאלכס...

...אז הוא היה בהופעה ההיא בבית לסין, אבל בקטע של המכות התחרמן בחוץ עם חברה שלו. כשסיפרתי לו מה היה, הוא לא האמין שפיספס. אלכס בנאדם ענק, בן דוד שלו גר בקיבוץ שלי אז הייתי פוגד אותו כמה פעמים בשנה והיינו יושבים אצלי. הוא נתן לי עותקים של הפאנזין שלו (ברוסית) ומלא קסטות של פאנק מברה"מ לשעבר. יום אחד בץ, שגם היה אצלי בביקור, קיבל ממנו סמינר על איך עושים הרויין מטיפות אוזניים - אלכס למד כימיה בטכניון. הסיפור עם מכונת התופים גדול ובקטע של צורך באנשים כאלה, אני מסכים עקרונית, למרות שבזמן אמת יכולים לעצבן אותך אחושרמוטה. אבל גם כך הם לא מתקרבים לאגדות כמו זיו יחיאל (המתופף הראשון של קוקו בלוף). בתקופה מסויימת, אפילו התגעגענו להופעות האלה ב-1992 ו-1993, כשהרגשת שהכל יכול לקרות, כשההבנת של "פאנק" אצל רבים לא הייתה כל כך חד מימדית וממוסחרת. אבל היו גם מלא אפסים אלימים ולהקות גרועות, לצד כמה טובות.

fuck tapuz 666

New member
כה גם שמעתי מנדב

על פעם אחת שהוא דווקא יצא גבר שהיה לידו פיגוע ואז הוא נקרע מצחוק חושרמוטה ואז דקרו אותו חח

aint got a nick

New member
גועל נפש

כבר הרבה מאוד זמן לא קבלתי חשק כל כך חזק להקיא ממשהו שקראתי

חכה...

חכה, עוד לא הגעתי לקטע שאני מגלה מה ה"מרכיב הסודי" של רוטב הצ'ימיצ'ורי המפורסם שלי.

למה מה...

...קרה, לטבעונים אסור להתחבר לארגנטינאיות שלהם? תגיד, איך זה אצלכם, גם אוכלים צ'ימיצ'וררררי?

itaikuskus

New member
בקטנה לגמרי

אני אישית לא התחברתי לזה. למרות שיש הברקות לפעמים...

AntifaJerusalem

New member
בפרדס חנה זה עדיין הולך חזק

בונא, לא חלמתי שזה ארגנטינאי. בעצם... השף היה ארגנטינאי, ממוצא לבנוני. עכשיו אני מבין איך גם הצ'ימיצ'ורי וגם החומוס היו ל-ע-נ-י-י-ן. מדובר במסעדת פיקא פרדס חנה, אשכרה העבודה הראשונה שלי.

The Dim Locator

New member
אוסוויס

אני חושב שראיתי קטע קטן מהמכות האלה. היה לפני שנה בערך פרק בתוכנית של דב אלפון בערוץ 2, לא זוכר איך קוראים לתוכנית. חלק מהפרק היה על אנט הסולן של אוסוויס והראו קטע מהופעה שהם עושים את "מוות" (ומצוייר לו פטיש ומגל בצבע שחור על הקרקפת) ואז באמת בשורה של "מוות ליהודים" שומעים איזה ערס בקהל צועק משהו כמו "מוות ליהודים?! מה זה?!" ואז קופצים לבמה ויש מכות... זה היה משעשע.

למעלה