שאלה ל astrok ובעצם לכולם:

שאלה ל astrok ובעצם לכולם:

קראתי את רשימת הנושאים שאתה אוסף, ויש לי שתי שאלות לך, וכל אחד אחר שרוצה להוסיף: למה לאסוף בולים מכמה נושאים, ולהוסיף על הרשימה, ולא להתרכז בנושא אחד שמעניין אותך יותר מהכל, וללכת איתו לעומק? איך אתה מחליט לאסוף בולים ממדינה מסויימת דווקא ולא ממדינה אחרת - למשל, למה בחרת בלוקסמבורג דווקא?

astrok

New member
תשובה

שלום לך! בהתחלה לפני כמה שנים אספתי כל העולם, לפני שנתיים וחצי נשארתי עם ישראל, ומאז אני מוסיף. בחרתי דווקא בלוקסמבורג ודויטשלנד משום שאלו היו בולים שיש לאחד ממתכתבי, והוא הציע לי זאת. לגבי חלל- אני פשוט אוהב את הנושא הנסיכה דיאנה- בגלל המעטפה שקניתי בחו"ל. תמיר.

לא השתכנעתי.

איסוף נושאי צריך להראות גם ידע בנושא. להתחיל לאסוף את בולי מדינה מסויימת רק כי למישהו מהחברים יש כמה בולים כאלו או כי הצלחת תהשיג פריט יפה משם באחד מטיוליך נראה לי קצת, איך לומר בעדינות, לא רציני. אני כמובן לא מעביר ביקורת אישית, אלא חושב בקול רם. תמיד חשבתי שאיסוף נושאי עדיף כי יש לך יתרון - אתה מכיר היטב את הנושא, בקיא בפרטים, ויכול לשלב בין הידע הנושאי לידע הבולאי.

astrok

New member
שלום!

קודם כל, האדון אשר מתכתב עמי אינו "חבר" שלי, משום שיש עובדה פעוטה אחת שמפרידה בין היותנו "חברים" - הוא אוסף בולים בערך פי 5 זמן מהזמן שאני על כדור-הארץ, ותעשה חשבון לבד בן כמה הוא, אם הוא התחיל לאסוף בגיל שאני התחלתי... זה לא לא רציני, זה פשוט שגם רבים מחברי ההחלפות שלי (קיבלתי בשלוש השנים האחרונות יותר מ- 150 מכתבים בנושא בולים...) אמרו לי שלאסוף רק מדינה אחת זה לא ה"טופ". אולי בגלל זה חיפשתי עוד תחומי איסוף... דרך אגב, בן כמה בנך נעם? אולי אוכל לשכנע אותו לאסוף... בשביל לשכנע אותי היה צריך רק 10 דקות... תמיר.

איך אתה מצליח להתכתב כל כך הרבה?

אני לא הייתי מצליח לזכור למי עניתי ולמי לא... אני מבין מה אתה אומר, ואל תכעס. לא התכוונתי לזלזל חלילה, אבל בשבילי זה לא היה עובד. לי זה הרבה יותר קל להתמקד בנושא אחד שבו אני ממש מבין טוב, ו"לארוב" לפריטים בודדים שחסרים לי. יותר מנושא אחד היה מבלבל אותי, ולא הייתי מצליח להגיע להשגים באף אחד מהנושאים. ואולי יש עוד דבר: עיקר התוספות שלי לאוסף כיום הם בולים ופריטים אחרים שאני קונה, וכיוון שלצערי אין לי כסף ללא הגבלה (אולי, פעם...) אני נאלץ להחליט מה כן ומה לא. נעם שלי בן 9 (מחר בדיוק יומולדת), וגם הוא נער מחונן, אבל מה לעשות - לא נדבק בחיידק האספנות. כשניפגש אביא גם אותו, ואולי יידבק משהו ממך גם בו.

ועוד משהו אחד:../images/Emo39.gif

אני אוהב את המחשבה שהאוסף שלי הוא מה שאני לבדי החלטתי לאסוף, בלי השפעה של אף אחד אחר. בהתחלה אמרו לי שזה לא רציני, ושצריך לאסוף בולאות קלאסית - שרק כך אמצא פריטים יקרים באמת, ששוה להשקיע בהם גם מהצד הכספי, ושבולאות נושאית זה רק לילדים, ועוד הרבה שטויות. אבל מה שבאמת היה חשוב לי הוא שהאוסף יהיה בנושא שבאמת מדליק אותי, ולא אף אחד אחר. ועולם הכלבים קרוב לליבי, ולכן זה הנושא שבו בחרתי. זו גם הסיבה שהעליתי את השאלה מלכתחילה, כי מעניין אותי לשמוע איך אחרים חושבים. אני לא חושב שיש נכון או לא נכון - כל אחד מחליט לעצמו, וזו ההחלטה היחידה שנכונה.

samuel b

New member
ומה עם תמונות של האוסף?

תראה מידי פעם זה מעניין בערך כמו שאני לאחרונה היתאהבתי בעופות מים ואני כמה בולים שאני מפנטז ואני ישיג אותם

astrok

New member
שלום!

ראשית, כתבת באחת ההודעות בפורומים שיש לך גם בן בשם בועז, בן כמה הוא? שנית, אני אוהב מאוד מאוד להתכתב, ויש לי 7-9 מתכתבים (5 קבועים כבר שנה) שאיתם אני מחליף מכתבים, ומה לעשות, אני מוציא כ- 50 ש"ח בחודש רק על בולים למכתבים. אבל גם לי אין כסף ללא הגבלה... לפי גילו, אני מבין שהוא עולה ל- ד', אבל אני מצטער אם אני טועה, כי לפי גילי (יליד תחילת ינואר), יכולתי בקלות לעלות כעת ל- ח' ולא ל- ז'. לכן, כדאי לך להדביקו מהר בחיידק, כי בגילי ומעלה (עד אחרי צבא...) אין הרבה שמתחילים לאסוף... נשתמע, תמיר. נ.ב. - גם אני מתכתב עם גלעד (אבא של יובל). נכון הוא אדם נחמד?

ymgil

New member
תמיר, תודה על המחמאה

רק שלפני מספר שבועות לא חשבת כך ??? אני חיי לציין שאני "מוריד את הכובע" בפניך על הידע הרב שלך בתחום. וכמובן על דבקותך באוסף... כל הכבוד.

וגם של בעז, כמובן.

נכון - בעז עולה לכתה ב', והוא יליד 24 בדצמבר. נעם עולה ל- ד', ויום הולדתו התשיעי מחר - 16 ביולי. אני חושב שאבא של יובל נחמד מאוד, ויובל עצמה נחמדה גם כן. היא שלחה לבעז מכתב עם ציורים של סירות, כי הוא אוסף בולי אניות, והוא כתב לה מכתב ושלח לה בולים של חיות - נחמד היה לראות איך הקטנים האלו מתעסקים בתכתובות ואיסוף בולים. ממש נחת להורים...

אף פעם לא הייתי חזק בחשבון...

אבל - אם התחלת לאסוף בגיל 6 וחצי, ואתה בן שלוש עשרה, אז חמש פעמים שלוש עשרה זה ששים וחמש, ועוד שש וחצי - כמעט שבעים ושתים. ומכיוון שכתבת "לפחות", עיגלתי לו... העיקר שיזכה לימים ארוכים וטובים!

astrok

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo77.gifשלום לכם אריק, נעם, ובועז

שלום! קיבלתי היום את המכתב ממך... הוא היה נהדר (ובמיוחד המעטפה...) ההודעה שהשארת לי במשיבון נמחקה בזמן ששמעתי אותה עם הורי, בגלל שהסוללה נגמרה. תוכל לכתוב לי במסר מה שאמרת שם? אני מקווה שתביא אלינו גם את בועז, ואת השכנוע של נעם תשאיר לי... שני בני הדודים שלי בגילו ושיכנעתי אותם לאסוף.. אה - יום הולדת שמח לנועם! שוב תודה! תמיר.

JAMES DEAN

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo65.gif../images/Emo77.gif ל-נועם ../images/Emo24.gif

שיהיה לך מזל טוב עד 120 שנה. ממני ומכל פורום אוספים ואספנות. שתגשים את כל חלומותיך ושיהיה לך רק טוב.

ymgil

New member
ברכות לנועם

גם אני, וביתי יובל, מצטרפים לברכות והאיחולים ליום ההולדת !! שתיהיה מאושר, שמח ו.....תאסוף בולים ...

למעלה