שאלה ל"עתיקי" הפורום

shellyland

New member
שאלה ל"עתיקי" הפורום

אלה שזוכרים את ירושלים לפני שהיה בגין, ואפילו לפני שהיה כביש מס' 1, כשליד שער שכם היו באסטות של סחלב ואבטיחים, כשבבית אגרון היה קולנוע (שהיה פתוח ביום שישי בלילה!), כשכיכר הבייגל-מאכער לא היתה מבנה מגאלומני של ראש העיר, כשבי"ס ליפתא היה עדיין בליפתא ו"הפאבים" היה רחוב אחד קטן במעלה כיכר החתולות... למה אתם הכי מתגעגעים?

זו שאלה לדור הביניים יקירתי

העתיקים באמת זוכרים את הסרטים בתורכית באדיסון, ואת פסטיבל סרטי גיממס בונג בקולנוע תל אור, זוכרים את מוכר התמרהינדי ברחוב יפו באיזור בו נמצאת חנות סטימצקי היום, ו.. כן הם זוכרים עדין את חומת העיר העתיקה שהפרידה. ואת ההצצות החטופות באשנבי הירי לראות אם גרים שם אנשים עם קרניים. יש כאן משהו מהדור הזה? עתיקי ירושלים שרשרו.

יש תמורה לאגרה

צריך לעשות טעות כדי לדעת שהחתימות האלה שוות משהו. תודה מוזרה. ואשאל אותך שוב Y?

המוזרה

New member
ה-Y הפך ל-NO ../images/Emo7.gif

ואל תגידי מילה על הוואי !

טוב למרות

שאת יודעת שהוצאת לי את המילים מהמקלדת. אני יכולה לא להגיד אבל לשלוח תמונה.

המוזרה

New member
עוטה מבט חולמני

(שלא תקראי לי "עתיקה" הא????) לטיולים ארוכים בסמטאות העיר העתיקה, אחרי שהברזנו מבית ספר בשביל זה .. התמקחות עם הרוכלים על איזה שארוול מרופט או כאפיה, כוס תה ב- Tea house אבטיח ביום שישי אחרי חצות, שמה בסככות, עם חתיכת גבינה בולגרית ללכת לסרט עם דניאל (אל תשאלו) בבית אגרון ליריד חוצות היוצר שם מול שער יפו לשבוע הספר לדיסקוטק "האמבטיה" לצעידה ההמונית לכותל בערב יום כיפור - כל העיר היתה שם בטח עוד יעלו לי דברים..

רגע רגע

אצלנו הבריזו מבית הספר כדי ללכת לבריכה (בריכת ירושלים איך לא), ולכותל מה? גם את היית שם? בכלל הכותל זו היתה צעדה שבועית. כל היפות של מוצאי שבת נצפו בהדר האבועגילה שלהן בצהרי שבת קודם, צועדות בסך לכיון כותל המזרח.

Snakebite

New member
לבסטות של האביטיחים בלילה..

ממש בהתחלת העיר העתיקה, הוצבו מדי קיץ בסטות ענקיות של אבטיחים והיו מקרינים שם סרטים כל הלילה, ובתור תושב שכונת מורשה לשעבר, היינו הולכים כל ערב ועושים חיים (מה גם שבעלי הבסטות היו תושבי השכונה)... אני זוכר גם שהייתי אומר לאבא שלי "בוא נלך לבייגלה", והיינו הולכים 10 דקות עד לחנות המגניבה הזאת עם הריח של סוף הדרך, בדיוק איפה שנמצאת המזרקה בכיכר מול פנינת דן... את ליפתא אני זוכר מכל יום שישי בקיץ שהיינו הולכים עם אבא להנות מהמעיין הקריר, היינו שמים אבטיח ביציאה של המים מתוך המערה ותוך שעה הוא היה קר כמו שצריך... אחחח...נוסטלגיה... אין אין אין כמו ירושלים! שיהיה יום עצמאות שמייייח!

ויקי123

New member
מצטערת להפריע לנוסטלגיה...

אבל המשפט שלך "על האש וכמה שיותר" צרם לי... בבקשה אל תגזימו עם המנגלים וכאלה. קודם כל, אני לא אתחיל עם הדעות הצמחוניות שלי ושנית כל, די חם ככה שזה לא הכי בטיחותי...

רוסטו

New member
מי שרוצה שיאכל ומי שרוצה שלא יאכל

מה זה עסק של אביך? (הגשש החיוור בנושא אחר לגמרי). ובשורה התחתונה- עם ישראל אהב אוהב ויאהב בשר. 8 טון בשר יאכלו בחג הזה והיום עמדתי שעה בתור בשביל שתי חבילות קבבים. כל הכבוד לך שאת צתמחונית וזו זכותך המלאה אך זו גם זכותינו לאכול בשר כאוות נפשינו ללא הערות סרקסטיות. זו מוסרת החג ולדעתי זו מסורת מאד יפה ומאד ישראלית והלוואי וננפנף עוד הרבה הרבה ימי עצמאות.

shellyland

New member
רוסטו, אתה עושה על-האש

ולא אצלי על המרפסת?!?!?! רשום לעצמך 3 נקודות מינוס.

רוסטו

New member
למה מאיפה אני אמור לדעת

איזה אסאדו מתבשל אצלך על המרפסת?

רוסטו

New member
ברור- דרום אמריקאית או לא?

אגב, כדרום אמריקאית- ה"מינגול" עם הנפנופים והגחלים- המצאה ישראלית או לא?

shellyland

New member
מפיתום ישראלית?

דודי בריו מנפנפים ומגחלים מתי שרק אפשר על הגג ליד הבריכה, רק שהם קוראים לזה שורשקו (אסאדו זה לא מהתפוצה שלנו) ולא מנגל. אני חושבת שלעשות את זה בכל חיק טבע אפשרי, גם הוא הוא לא ממש חיק ולא ממש טבע, במקום בחצר האחורית - זו המצאה ישראלית.

Snakebite

New member
איך שיניתם נושא ככה פתאום..

אני לא אכנס לקטע של הבשר, אבל מה קורה עם "חיה ותן לחיות"? שכחנו לרגע? ולא אמשיך בנושא... הייתי באילת סופש עצמאות, היה סופני! קשה לחזור לעבודה, אבל זה מה יש. שיהיה לכולכם שבוע מהנה ומוצלח!

למעלה