שאלה ל כ ו ל ם...

shivalord

New member
שאלה ל כ ו ל ם...

באופן כללי - אני צריך עזרה במציאת מורה... הרקע הכללי הוא כזה... רוב חיי התאמנתי באומנויות שונות.. אך ב 6 שנים האחרונות התמקדתי באחת מסוימת- עד ש המדריך שלי עשה משהו שעליו איני יכל לסלוח... בכל מקרה לא משנה מה זה היה.... הרעיון הוא שאני כבר שלושה חודשים בלי מורה וקבוצה וזה מתחיל ממש להפריע... אני מחפש קבוצה קטנה באיזור המרכז... השיטה עצמה פחות חשובה... כפי שלמדתי.. העיקר המורה... מקווה שתעזרו..... שיווא... אגב.. אם אפשר אז תשובות לאי מייל שהוא - [email protected] תודה :)

היה עוזר אם

הייתה כותב באיזה אזור מדובר , ע"מ שאם יש מי שמסוגל להפנות ולתת לך כתובות ידע לפחות באיזור המדובר . ממני

shivalord

New member
מדובר באיזורים...

הרצלייה, רעננה, כפר-סבא, צהלה, רמת השרון, תל אביב... אגב... אני חושב שלא ציינתי את זה.. אבל אני מעדיף אומנויות לחימה רכות (כן , קראתי את הדיון שלכם על מה זה אומנויות לחימה רכות לעומת קשות) אבל בכל זאת.. נסו להבין...

יש רשימת מורים ב-IOL

אולי מישהו יצליח להרים אותה הנה?
קח שיעור נסיון אצל כל מורה, זה יכול להיות ממש כיף, ותבחר את מה שבראש שלך... אתה יכול גם לעבור בפארק הירקון בימי שישי בצהריים, יש מספר קבוצות של אומנויות לחימה שמתאמנות שם (גם אנחנו...)
אם אתה רוצה לנסות משהו קצת ... יוצא דופן, תנסה את הדוג´ו שאני לומד בו בהזדמנות... אולי ימצא חן בעיניך. אני לומד קאזה אראשי ריו (שיטת רוח הסופה) אצל סנסיי מילרוד (מוקורוקו) וסנסיי גולדברג (אוקואירי). זו שיטת לחימה מתקופת יפן הפיאודלית, שנלמדה על ידי היאמאבושי, לוחמי ההרים. השיטה כוללת את אומנויות הלחימה בידיים ריקות, אייקי-ג´יטסו (המקור של האייקידו) ואטמי-ג´יטסו (מכות ובעיטות, בעיקר לקוים רגישים בגוף) ואת אומנויות הלחימה בכלי נשק, קן-ג´יטסו (לחימה בחרבות ארוכות וקצרות, סכינים) ג´ו-ג´יטסו (לחימה במקלות) אנחנו מתאמנים ברמת גן, בקראוון בבית הספר זומר (שנמצא בשדרות הלמדן, שנמצאים ברחוב הרצל 73) בימי ראשון ורביעי בשעות 21:15-23:00, ובפארק הירקון ליד גשר העץ בימי שישי בסביבות 15:30 עד שעה לפני כניסת שבת. (בעיקר אימוני נשק) אריאל... המרענן הרשמי של פורום אומנויות הלחימה...

shivalord

New member
בא לך לפרט עוד קצת?

יש כמה דברים שהיייתי שמח לדעת... כמו כמות חניכים? גילאים? ועוד שתי שאלות שדי קשה לענות עליהם אבל אני אשאל בכל זאת.. רמת משמעת (כלומר.. לימודים בסגנון הפאשיסטי או בסגנון האנרכיסטי? :) ורמת מגע (עד כמה כואב שם?)

כמובן...

פחדתי שכבר פירטתי יותר מדי
בממוצע יש בסביבות 6-8 חניכים (כולל מתקדמים יחסית) ואחד או שני מורים. רמת משמעת.. נותנים קידה בסיום השיעור, ומכבדים את המורים. אווירה חברית, לא תחרותית. רמת מגע... אישית. כשאתה עובד עם הבן זוג שלך, אתה קובע את רמת המגע. יש כאלה שמעדיפים הטלות חזקות ולהרגיש את הלחץ בשליטות, יש כאלה שמעדיפים עבודה רכה. ויש כאלה שמשנים את דעתם כל שיעור... בכל מקרה, לא חזרתי אף פעם עם סימן כחול או משהו כזה.

והגילאים... מוזרים ../images/Emo4.gif

צעיר המתאמנים נוסף לאחרונה והוא כבן 14-15 להערכתי... אבל הוא רציני... בעקרון המתאמנים הם מבוגרים (יחסית) והגילאים נעים באזור ה-20-30. יש איתנו גם שני "מילואימניקים" שמגיעים מדי פעם ואני מניח שעברו את גיל 45 כבר. אבל האמת, לא בדקתי אף פעם לעומק...

shivalord

New member
שמע.. נשמע טוב...

ממש שאתה מספר זה נשמע מעניין... אני מניח שאני אקפוץ לבקר... אחרי הכל .. בנושא הזה אין כמו מראה עיניים... להודיע לפני שאני בא או סתם להופיע?

איך שבא לך...

סתם להופיע, רצוי בבגדים שתוכל להתאמן איתם, או ליצור קשר עם המורים קודם: סנסיי שמעון מילרוד: 052-652014 (לא בשבת) סנסיי מנחם גולדברג: 5325162 כעקרון, אני לא אהיה ביום רביעי ושישי הקרובים (טיול), אבל פשוט תגיד למישהו שבאת לשיעור נסיון חינם, וזהו... אם ישאלו אותך מאיפה באת, תגיד שאריאל המקורי שלח אותך... יעשו לך הנחה על החינם ...

amir_aikido

New member
בלי להתחרות באריאל

כיוון שהזמנת הצעות אציע לך לבוא ולבדוק גם את המורה שלי - שלמה דויד. שלמה מלמד קורינדו אייקידו (האמנות שאני לומד), קראטה וג´ודו (שאיני לומד ולכן הידע שלי עליהן מוגבל). הוא מלמד כל אמנות בפני עצמה כאמנות לחימה לכל דבר ובנפרד, אבל, כלומדים אצלו אמנות אחת נהנים גם מהידע על האחרות. הוא מאוד ותיק בענף, באייקידו יש לו דאן 6 ובאמנויות האחרות דרגות דומות. אני יודע שהוא נחשב גם לאנציקלופדיה בג´ודו מבחינת היקף הידע שלו. להערכתי האישית, אחרי שהייתי ביפן, הידע של שלמה בלחימה בידיים ריקות בהחלט מתאים לידע של מורה די בכיר ביפן. קורינדו אייקידו (האמנות האהובה עלי) הוא סגנון נפרד של אייקידו. שמאופיין (ועוד יותר אצל שלמה) בשילוב בין עבודה רכה וזורמת ובין מינימום תנועה ומקסימום יעילות. הלימוד אצלנו נותן התייחסות רבה יחסית לנושא ההגנה העצמית, לעיתים גם על חשבון "רוחניות" והסברים פילוסופיים, למרות שבתקופת אימון ארוכה זוכים למספיק הסברים מכל סוג שהוא, אבל עליך להחליט אם זה הסגנון שלך. סגנון קורינדו כולל עבודה עם כל כלי הנשק (ג´ו : מקל, בו : מוט, המ-בו : מקל קצר, חרב, חרב קצרה, אייאידו, ניטו : שתי חרבות ויש עוד, ראה הוזהרת אני לא הספקתי ללמוד את כולם עד היום ואני מתאמן כבר כ 11 שנים) ובתחום כלי הנשק יש אימוני בסיס, קאטות וקרבות בדיוק כמו באימוני הידיים הריקות. עוד על קורינדו ואייקידו בכלל תוכל למצוא בקישור שצרפתי - מאמר שכתבתי לרשת לפני זמן. הגילאים במועדון נעים מאיזור ה-17 בערך ועד שנות הארבעים המאוחרות, היו אצלנו גם מתאמנים מבוגרים יותר (שעזבו לצערי) וגם צעירים יותר (שהתבגרו בינתיים). לאימון ממוצע מגיעים בערך 12 מתאמנים אך יש גם אימונים רק עם 6וגם אימונים שמגיעים 18. כל האימונים שלנו מעורבבים בין כל הרמות מהשיעור הראשון ועד האחרון, כמובן שמפצלים את הקבוצה לרמות בהתאם לחומר הנלמד והצורך. שאלת על משמעת - מותר לדבר בשקט במהלך האימון כל עוד זה תורם לאימון ונעשה בצורה מנומסת, מותר לאחר, והיחס מאוד חברי ... אנחנו דורשים מחברי המועדון שיהיו בוגרים ובעלי משמעת עצמית ויכבדו את המועדון, המורה והמתאמנים, לאו דוקא בסדר זה. עוד דבר שהוא די חשוב, המועדון מסודר והמקום משמש רק כמועדון לאמנויות לחימה, כך שהמזרן קבוע ויש שירותים, חדרי הלבשה ומקלחות (אבל אין מזגן). פרטים להגיע אם תרצה: מועדון שירוקאן, איילת השחר 3 ת"א,קומה 4, טלפון 5373449. המועדון באיזור התחנה המרכזית החדשה, ומעט מעל מחלף לה-גארדיה של האיילון. האימונים בימים א´, ג´, ה´, משעה 20:30 (אנו נוטים לאחר ברבע שעה לפחות) ועד שעה 22:30 (בדר"כ זה יוצא 23:00). רק בקשה, שלמה יצא לחופשונות בסוף השבוע הנוכחי, כך שיהיה עדיף שתצור קשר בתחילת שבוע הבא (אם אתה בכלל מעוניין). לצערי, אין אצלנו שיעור הדגה חינם בד"כ היות ובשיעורים הראשונים האימון נעשה בהדרכה כמעט אישית והוא שונה מהאימונים אחר-כך. בהתחלה לומדים נפילות, גילגולים, עמידה ותנועה בסיסית וכמעט שלא לומדים טכניקות. בהצלחה בכל אמנות והרבה הנאה אמיר נ.ב. אם תצור קשר, אנא ספר לשלמה שהגעת דרך הרשת ודרכי, אני אשמח לקבל פעם קרדיט

למעלה