שאלה ל 'כבדים'

• פותח הנושא lir67
  • פורסם בתאריך

lir67

New member
שאלה ל 'כבדים'

שאלה למי שטס על מטוסים כבדים טיסות בינלאומיות נניח אתה ממלא תוכנית טיסה מנתבג לפריז איך אתה יודע שעד שתגיע לשם יהיה עדיין פיקוח בפריז הרי פקחים עולים ויורדים בצורה חופשית כאשר טסים טיסה של הרבה שעות האם אתם מטיסים את משך הזמן האמיתי או שמקצרים מנקודה לנקודה בslew או משהו דומה תודה מראש לירון

אבירן171

New member
פריז היא לא יעד רחוק....

בכל מקרה, קרה לי מקרה מציאותי אמיתי כזה עם אלעל.. טסנו לפאריז והצרפתים לא פתחו את אורלי כי פותחים אותו ב05:30 ואנחנו הגענו ב05:00 (לפחות כך הסביר לי הקברניט).. ארץ מן התחת.. שכן עשינו סיבובים כמו "הליכה סביב" רק שעשינו אותם במשך 30 דקות.. ממש לא נעים... ועוד צרפת נחשבת ליעד התירותי מספר-1 בעולם... בסימולטור אני טס על הכבדים (כמעט תמיד על B744 אבל כשאני רוצה לעשות טיסה קשה אז אני לוקח B777 מבן גוריון לLAX) וליעדים רחוקים.. לדעתי, פה אכן מתאים המשפט של המורים, "אל תביאו אותם למצב שהם יצטרכו להעניש אותכם".. כנ"ל פה, אל תגיע למצב שבו אתה יודע שהם מתחלפים.. ואם קרה כך.. פנה לנמל תעופה חלופי.. בברכה, אבירן..

אבירן171

New member
תוספת קלה בקשר לSLEW

אני מפעיל את זה רק כאשר קורא לי מצב שנלחץ כפתור E ואז אחד המספרים (1-4) ואז צריך לסדר הכל מחדש.. בטיסות ארוכות, או שאני אכן טס אותם במלוא השעות כדי להרגיש, או פשוט מקצר על ידי שינויים בMap... בברכה ,אבירן..

master drums

New member
אם אני זוכר נכון,האופציה הזאת גורמת

לבעיות ב-FMC..אבל שווה לנסות..

כל אופציה והבעיות שלה

למשל, הזזה במפה לא גורמת לבעיות במחשב טיסה, אבל המטוס לא שורף את הדלק שאמור היה לשרוף. גם אם יש בעיות FMC, מי שיודע מה הוא עושה מסדר את זה תוך דקה. הרצת זמן לא הולכת טוב עם אוטומציה של תוספים מתקדמים.

LLEM

New member
אין קשר לחילוף פקחים

שדה התעופה שארל דה גול נפתח לנחיתות ב- 05:20 זמן מקומי בגלל מגבלות רעש. כל חברת תעופה יודעת זאת וצריכה לתכנן את טיסותיה בהתאם לזמן הנחיתה הזה. גם בבן גוריון יש מגבלות רעש, אז לדעתי הכינוי "ארץ מן התחת" תופס גם לגבי ישראל (או שאתה מעוניין עכשיו לשנות את הניסוח?). המקרה של אל-על הוא טיפה יותר מסובך: הטיסה היא טיסת לילה ולכן היא צריכה להמריא לא מאוחר מ- 01:40 זמן מקומי נתב"ג (שעת הפסקת המראות לסילונים). אם היא תמריא מוקדם יותר, המטוס יאלץ לבצע המתנות מעל פריז, ולכן היא ממריאה כמה שיותר קרוב לזמן הסגירה. קורה לא פעם שרוחות הסילון במהלך הטיסה לא משפיעות במידה רבה על מהירות הטיסה, וכך למרות ההמראה המאוחרת המטוס מגיע לפני הפתיחה של השדה. במקרים כאלה מתכננים את הטיסה במהירות נמוכה. אז איפה הבעיה? לפעמים זמן הטיסה הוא כל כך קצר, כך שאפילו מהירות נמוכה לא עוזרת, ובמקרה כזה מוסיפים לטיסה דלק להמתנה. זהו דין כל טיסת לילה של אל-על לשארל דה גול. דרך אגב, אם עשיתם המתנות באוויר עד לפתיחת השדה, זה אומר שלא הפסדתם כלום, מאחר שהזמן המינימאלי של הטיסה הזו (כולל המתנות) הוא 4 שעות ו- 40 דקות בכל מקרה.

S o l l y

New member
וזה קיים כמובן בהרבה שדות גדולים בעולם...

בלי קשר ל"כמות התיירות" ואיזה יעד תיירותי מדהים כל אחד מהשדות האלו...

לא בהכרח יודעים.

ישנם יעדים פופולאריים לפיקוח (שדות ראשיים). ישנן שעות פופולאריות לפיקוח (בד"כ שעות הערב, בעיקר בימי ראשון בערב, היום החופשי עבור הנוצרים). לפי זה אתה מקווה שיהיה לך פיקוח פעיל. אם לא, אז לא. חבל, אבל לא נורא. מבחינתי האישית, טיסת SLEW או הרצת שעות הורסים לי את ההנאה שבטיסה ארוכה. חלק מהכיף שלי הוא לסיים טיסה ולדעת שעשיתי אותה במלואה. אם אני לא מחפש טיסה ארוכה בהרבה זמן, אני פשוט לא עושה כזאת טיסה אלא הולך על משהו קצר יותר. ברשת אסור להריץ זמנים, ואם בכל זאת המשתמש רוצה, עליו להתנתק, להריץ את הזמן, ולהתחבר חזרה לרשת. בהצלחה.

חלילה,

מחר, כמו היום (היום, כמו אתמול?), חופש לכבוד הבגרות במדעי המחשב ביום חמישי. ואתה?

אבירן171

New member
גם ידידה טובה שלי עושה את הבגרות הזו..

הבגרות הכי קרובה שלי היא ב21 והיא באנגלית... אני מתחיל את הלימודים בשעה 9:00 ומסיבה שלא ברורה לי אני עדיין ער..
בברכה, אבירן.. נ.ב: בהצלחה בבגרות..

almogi

New member
נכון חלקית

ב VATSIM, באישור הפקח, מותר להאיץ זמן לעד 4X. במקרה כזה הפקח יבקש ממך לחזור ל 1X כשתתקרב ל hand over. במקרה זה אין צורך להתנתק. מובן שהפקח רשאי לסרב לאשר 4X.

ba738

New member
בדיקת פקחים

היי לירון, אני ממליץ לך להוריד את אחת מ-2 התוכנות האלו: VROUTE או SERVINFO ושם תוכל להתעדכן גם שבוע מראש על זמני פיקוח במקום מסוים (שם הפקח, תאריך+שעה, עמדה, זמן כולל משוער). ככה אם נגיד הפיקוח עולה ב-20:00 ואתה רוצה לצאת לשם ולתפוס את הפיקוח זמן קח איזה 4 וחצי שעות אחורה ותצא, כשתגיע לשם הפיקוח יחכה לך ;) לגבי "הרצת טיסה", ממליץ לך לטוס הכל 1 ל-1, זה הכי מציאותי והכי כיף, אפילו כשתטוס מעל 7 שעות. לא חייבים להיות דבוקים למחשב כל שניה. בהצלחה !!

למעלה