שאלה לתומכי מרצ

yeshgvul1

New member
שאלה לתומכי מרצ

כולנו מסכימים שיש פקודות בלתי חוקיות שאסור לציית להן. שאלתי: האם לדעתכם (כאמור , זה מיועד לתומכי מרץ כאן) הפקודה לחיילים לכלוא מאות אלפי תושבים בחברון בבתיהם לזמן ממושך למען חגיגות המתנחלים בחברון היא פקודה שצריך לציית לה או לא? תודה

גדגי

New member
שאלה לתומכי מרצ

אני לא עו"ד אך לדעתי, אי-ציוט לפקודה בצבא מעשה חמור שיש להשתמש בו באופן יוצא מן הכלל, כאשר הוא מתיחס על פי מצפון החייל בפגיעה מיותרת באזרח תמים וחף מפשע, וכאשר אין סכנה לחייל או לחבריו או לאזרחים אחרים . אותו חיל צריך לדעת שהוא יצטרך לתת דין וחשבון להחלטתו במשפט צבאי.

צ ד ק

New member
יש בג במחשב שלך ושל חבריך

אם אתה בכלל שואל שאלה כזו.

yeshgvul

New member
SMILE, DRYICE מישהו ?????

אנא חרפו נפשכם והשיבו מבלי להיבהל מהפחדת הקומיסר גדגי :) שאלתי שאלה ספציפית. אינני מנסה לגרור אתכם שוב לדיון הכולל על סרבנות.

smile2life

New member
השחור לא תמיד גרוע מהלבן

ניצבתי בפני השאלה הזו פעמים רבות, בתקופת שירותי הצבאי. אני מתבייש להגיד שלפעמים, בלהט הקרב או תוך כדי התלהבות אתה מבצע גם פודות לא חוקיות (וביצעתי), כאשר הראציונאל שלך אומר "זו פקודה בלתי חוקית בעליל. פקודה שחובה עליך לסרב לה"). החיים הם יותר משחור לבן. אמונות יכולות להשתנות ולהתאים עצמן למציאות. סרבנות שטחים לעולם לא עמדה בפניי כאופציה אך גם לא תפסתי את הילדים הקטנים שזרקו עליי אבנים בביתוניא כאוייב והתעסקתי בלכידת חמושים עד שנפצעתי, במאי 94´. ולשאלתך - מאחר ואני רואה עצמי אדם חושב ומאחר ובדרך כלל בתפקידים צבאיי לא מצפים ממך "להגדיל ראש" ולחשוב בעצמך, אלא למלא אחר פקודות בצורה אוטומטית. אני בהחלט חושב שיש מקום, במקרים מסויימים להפעיל שיקול דעת אבל חשוב לזכור כי צה"ל הוא הצבא של כולנו ואין לפעול בצורה שתפגע בצה"ל כצבא העם. אדם שמסרב פקודה חייב להיות מוכן לשאת בתוצאה (סנקציות חברתיות מצד חבריו ליחידה ו\או משפטיות מצד צה"ל)

yeshgvul1

New member
אני מכבד את ההתלבטות, אבל אני

בכל זאת סבור שהשאלה היתה מספיק ממוקדת והיו בה הנתונים הדרושים כדי שאדם יוכל להשיב בכן או לא. במקרה הזה, גם לא מדובר בלהט הקרב אלא במשהו מתוכנן מראש שנמשך שבוע.

דובי123

New member
אני בטוח שלא מלאת פקודה בלתי חוקית

בעליל! ומדוע? כי פקודה כזו איננה תלויה בהשקפות של ימין שמאל אני מניח כי מה שעמדת בפניו לא היה פקודה בלתי חוקית אלא המצפון שלך מענין שאני המושמץ כאן כימני קיצוני כן הרהרתי לא פעם ואני מדבר על תקופה לפני אוסלו נו... בפלוגה הושמצתי כשמאלן קיצוני ואילו כאן אני מושמץ כימני קיצוני

smile2life

New member
ציף ציף מעל הרציף

זיהוי פקודה בלתי חוקית בעליל ופקודה בלתי חוקית אינו קשור בהשקפות פוליטיות אלא בחינוך כציוני, באהבת אדם (שקיימת גם בימין) באמונה היהודית ובעצם קיומי כבן אנוש.

דובי123

New member
לא אכפת לך שנחגוג את זה עם חיוך או

שניים

yeshgvul1

New member
דובי,קלטתי אותך ואתה לא ימני קיצוני

לפחות לדעתי... אתה רואה בערבים בני אדם שווים, לא תומך בטרנספר או בפגיעה גורפת בחפים מפשע. יש לי איתך הרבה חילוקי דעות, אבל הם אחרים. אני בניגוד אליך סבור שהשקפה של שמאל וימין יכולה לקבוע לגבי ציות לפקודה.

גדגי

New member
למצפון אין מפלגה

א. תודה על הקידום לרמת קומיסר ב. חשבתי שהתשובה שלי ברורה: כל אחד, לפי מצפונו יכול לסרב לפקודה שפוגעת בעיקרונות הבסיסים שלו, לא חשוב אם הוא מרצניק או ליכודניק. לכן השאלה לא הית רלבנטית מדרך התחילה. למה לא לסקור את הדעה של הג´ינ´ים או של הצמחונים בנושא ? ג. דעתי האישית הית שלשרת בשטחים זה לשרת את האופציה הצבאית שהרוב בחר בהצבעה דמוקרטית של ממשלת שרון, וזה לא מונע ממני להתנגד למדיניות הזאת (בכלפי או בהפגנה חוקית). כאשר העם הזה יחזור לשפיותו ויצביע לממשלה שיצווה לפנות את השטחים, אני רוצה לראות את כל החיילים מציתים למפקדיהם.

qweasd1

New member
זה הכל דיבורים סביב השאלה האמיתית:

האם אתה סבור שיש רשות ליהודים להיות בחברון? אם כן -- אז המצב כיום מכתיב את העוצר, אחרת יהיו לוויות למחרת. אם לא -- מה הטעם בשאלה הזו?

yeshgvul1

New member
דוקא לא, אבל גם עליה אשיב

לגבי העוצר הזה, שים לב שהוא הוטל למען חינגת הפולחן של הקוזקים בסוכות, שבוע שלם, ולא סתם עוצר שהוטל מסיבות "בטחוניות". באופן כללי, יהודים יכולים לחיות בחברון , אם לא יתנהגו ככנופייה ויחיו בשוויון עם שכניהם (כלומר, כמו בחיפה, לא כמו אצל לוינגר)

qweasd1

New member
נו ו... ?

אין בחיפה מצב בו יהודי העיר מותקפים כל הזמן כחלק מהמלחמה, ע"י שכניהם הערבים. אתה רוצה לחזור לויכוחי מי התחיל? התכלס הוא, שיש סיבות ביטחוניות (או "ביטחוניות" כפי שאתה מעדיף.. משום מה אתה מתעקש לרמוז שלא איכפת לך מרצח תינוקות יהודים בזרועות אימם, למרות שאני משוכנע שזה לא משמח אותך בכלל). שוב, זה פרט אחד מתמונה כוללת, בה נפתחה נגדנו מלחמה, והשאלה היא האם עלינו לצעוק "אמאלה!" ולברוח לאירופה (אם ירצו שם בכלל 5 מליון יהודים), או לעמוד ולהשיב מלחמה. מי שבורח לאירופה, בל יתפלא אם יגרשו אותו גם משם, באוניות או במאפרות.

yeshgvul1

New member
חיפה???

"מותקפים כל הזמן" ??? תמהני ! משלהבת אכפת לי ועוד איך. אני באמת סבור לגבי חברון שהאשנים שגרים שם כיום לא מסוגלים לחיות עם שכניהם בשוויון, ושצירך לפנות אותם , למען שלומם, שלום שכניהם ושלומנו.

qweasd1

New member
כתבתי "אין בחיפה מצב". איך הבנת מזה

כתבתי "אין בחיפה מצב". איך הבנת מזה ש"מותקפים כל הזמן" ??? תמהני . מוזר שאתה תמיד חושב לפנות את היהודים דווקא, וזה כשאנחנו בזמן מלחמה. זה מרכז הטיעון שלי, ואתה מתחמק ממנו בקביעות מוזרה. זה לא שאנחנו בשוויץ השלווה. תוך כדי מלחמה אתה מציע לסגת ולמסור לאויב שטח בלי שום סיבה מלחמתית. נסיגה זה דבר שקורה אחרי מלחמה. אחרת אתה מפתה אותם להגביר את התוקפנות שלהם כדי להשיג עוד ועוד. על סמך מה אתה מסיק שההנהגה הפלשטינית זנחה את מטרת השמדת ישראל?

yeshgvul1

New member
OK, הבנתי לגבי חיפה. לגבי חברון

סלח לי שכאן אני באמת נחרץ. 400 יהודים קנאים ומשיחיים , רבים מהם אלימים, באמת אינם שקולים ל- 150,000 אזרחים אחרים בעיר הזו, שהקנאים ממררים את חייהם, עוד יותר בהשוואה לערים אחרות שבהן אין יהודים. המתנחלים אינם שקולים לפלסטינים שיושבים בשטחים, מפני שהם התיישבו מטעם שלטון צבאי מפלה שפועל לטובת המיעוט. ישראל התחייבה להחיל את הסעיפים ההומניטריים של אמנת ז´נבה על השטחים, ויישוב אוכלוסייה של הכובש על חשבון המקומיים בודאי מפר אותה. מלבנון יצאנו תחת אש . היינו צריכים להישאר שם?

למעלה