שאלה לשמאליים - איטרים

אליקום

New member
מה?

הגליל והגלילון יש להם דורך דו כיווני. הנשק מותאם גם לשמאליים וגם לימניים. בניגוד לm-16 או לפלטופ שנתמך על יד שמאל ואז הירי והכיוון הוא דרך יד ימין.

usr

New member
באומנויות הלחימה כמעט ואין בעיה

אני כמוך מה שנקרא , שמאלי לייט , מצחצח שיניים בימין משחק טניס בימין וגוזר בימין(אולי בגלל מבנה המספריים). באומנויות הלחימה אין לי בעיה בכלל בגלל שאני שמאלי. כמו שאמרת רוב הכלים והמערכות בנויות לימניים, ביחוד בצבא ששם יש הרבה מערכות נשק וראיה שהנדסת האנוש שלהם תוכננה רק לימניים. אכן , כשאני רואה מישהו שמאלי אני מרגיש כעין שותפות גורל .

Beowolf

New member
לא "אולי בגלל מבנה המספריים" ..

מספריים רגילות נועדו לימניים.

crane

New member
באומנויות לחימה סיניות רבות התרגול

הוא א-סימטרי (אני סבור שיש לכך גם נימוקים אנרגטיים). אם הסימטריה כה חשובה לך, אתה צריך לשמוח על כך שבחרת באומנות יפנית (כמו שניצן אמר פעם, כל היפנים סובלים מהפרעה אוססיבית-כפייתית). ועל עצמי- אני כותב בשמאל אך הצד החזק שלי הוא ימין, כך שאני נהנה משני העולמות
.

amir_aikido

New member
דווקא בכלי-להב יפניים

בכלי-להב יפניים התירגול הוא א-סימטרי לחלוטין, ואין שום ויתורים לשמאליים (אגב, הטענה היא שיש פחות שמאליים ביפן, סטטיסטית). אחיזת החרב מותאמת לימניים בלבד
והאחיזה ההפוכה איננה קיימת בכלל. אמיר

_alon_

New member
מבין אותך חלקית

בתור שמאלי יש דברים שמעצבנים כמו מעט כיסאות לשמאלים באוניברסיטה, שולחנות צפופים שיוצרים התנגחות מרפקים עם זה שלשמאלי ואפילו לראות מישהו כותב ביד ימין נראה לי
. אני מתאמן בקראטה ואצלנו מתאמנים בצורה זהה בצד שמאל וימין כך שבתרגול אין בעיה. אין לי תחושת שותפות עם אחי השמאלים כי אני לא עושה הפרדה בינם לבין הימניים. (למרות שאנחנו ההשמאלים יותר מוכשרים
)

isaacl

New member
הכשרון של השמאליים

הסיפור מעט מורכב. אני לא זוכר מספרים, אבל אכן יש מספר גבוה בהרבה של בעלי מנת משכל גבוהה אצל האיטרים משל הימניים, ואותו מספר גם אצל מפגרים. אבל תורגם לעברית ספר שנקרא "תסמונת האיטר" (סטנלי קורן). לדעת קורן איטרות היא פגם מוחי שאיננו גנטי והנגרם מטראומות במהלך הלידה. לפגם מוחי יש מעלות ויש חסרונות. החיסרון המטריד ביותר הוא שאורך החיים של איטרים קצר יותר לדעתו. אני מבין שעמדה זו נשללה, והדעה המקובלת היא שההתפלגות לימניים ולאיטרים היא כן גנטית. על כל פנים, דומני שברור שלקשיים הטכניים הזניחים כביכול, השפעה עמוקה הרבה יותר, ולדעתי גם השפעה חברתית. אמנויות לחימה יפניות אכן נוטות לאיזון, אבל רק לכאורה. בפולחן היפני קיימת עדיפות לצד שמאל משום שהתרבות היפנית מעדיפה את הצד האפל, המכוסה, על הצד הגלוי והמודע. האלים יושבים לשמאלו של האל, ולכן הקידות בפולחן השינטו הן ימינה, לפני האלים היושבים לצידו הימני של אלם, ובשיאצו עובדים על צד שמאל לפני צד ימין. בקידה מניחים את יד שמאל לפני צד ימין אך דבר זה נעשה מטעמים פרקטיים - החרב קשורה משמאל הגוף כדי שיתאפשר לשלוף אותה ביד ימין. העדפת צד שמאל כצד בלתי מודע אינה פועלת את פעולתה אצלנו השמאליים. אצלנו צד שמאל הוא הצד המודע.

amir_aikido

New member
הערת אגב, הקידה אצלנו דווקא הפוכה

בשונה מרוב השיטות, הקידה אצלנו (קורינדו אייקידו) מתחילה דווקא ביד ימין על הקרקע, ויד שמאל מגיע אחריה. ההסבר הוא שזהו איתות לכוונות שלום, ולכן מניחים את יד ימין (שעשויה לשלוף את החרב) על הקרקע ראשונה ואחריה את יד שמאל. אני לא יודע מה המקור לקידה זו, שכן ידוע לי שבהרבה סגנונות קוריו, הקידה היא דווקא הפוכה (שמאל ראשונה) ובאחרות שתי הידיים מגיעות יחדיו (מהן כנראה אימץ הג'ודו את הקידה). אמיר

sasi69

New member
אני שמאלית,ואצלנו ,רוב התרגולים הם

בצד הימיני,אז התרגלתי לעבוד ביד ורגל ימין ולעמוד עמידת מוצא,למשל,כשרגל שמאל לפנים,והרגל האחורית,הימנית היא הבועטת,אך אני חשה כי כל התרגולים שאני מבצעת בגפיים השמאליים שלי,יוצאים טוב וחזק יותר(כמו בעיטות,אגרופים,גמישות ועוד).ברנדורי,אני הופכת עמדת מוצא,כדי לבעוט ולהכות בשמאל. בקשר לכך אני שואלת:מה עדיף,לחזק את הצד הימני(שהוא חלש), או לחזק עוד יותר את הצד השמאלי(שהוא חזק יותר)?

zoti

New member
פשוט תעשי הכל הפוך.

כמובן שמומלץ שתתיעצי עם המאמן שלך קודם כל אבל זה די פשוט לעשות את הכל הפוך ממה שהוא אומר. אם הוא אומר רגל ימין קדימה שימי את שמאל קימה ולהיפך. את תגלי שיהיה לך יתרון ברנדורי.

zappon

New member
אני ממש לא מסכים, צריך שהמכה שלך

עם יד ימין תהייה כמו יד שעם שמאל וכנ"ל בעיטה. למה בכלל שיהיה יתרון? זה טיפשות להתסתמך על הצד החזק שלך והעל הצד החלש של היריב.

asprado

New member
משיהו יכול לעזור לי?

אתם מכירים מועדון שמלמד שאטו קאן בראשל"צ?

Dragon Roar

New member
נכון מאוד.. זה כמו להגיד...

בזמן אימון: "לא נוח לי להתאמן כאן, המיזרון הזה מחליק." מה יקרה אם יתקפו אותך בזמן שיורד גשם? "לא נוח לי ככה" היריב שלך לא ישאל מה נוח לך ומה לא.

Tonjin

New member
לא ממש הבנתי....

"זה טיפשות להתסתמך על הצד החזק שלך והעל הצד החלש של היריב." אז מה צריך לעשות....? מה חכם....?

zappon

New member
למה אתה מצטט אותי? אני יודע מה

רשמתי. כל אחד צריך לדעת מה חכם בשבילו... זה חיסרון אם רק תתאמן למשל על צד ימין שלך,זה חיסרון ענקי כי רוב המכות יהיו משם והם יהיו בהרבה יותר צפויות וגם ככה אתה מצמצם את את יכולת שונות התקיפה שלך עד 50% ותהייה שקוף ותקל מאד על היריב, לדעתי רצוי מאד וזה גם יתרון שהמכות שלך יהיו ברמה גבוהה משני הצדדים פשוט להשקיע קצת יותר בצד החלש.

../images/Emo4.gif ציטוטים בגוף התגובה ואינטרנט

לא הבנתי מה הבעיה שלך. ברצינות, ציטוט חלק מהודעה עוזר למקד תגובה - ברור לאיזה חלק מההודעה המקורית התגובה מתייחסת, לעומת התייחסות כוללנית ולא תמיד ברורת הקשר.

zappon

New member
הבעיה שלי היא מחסור בשינה...דלית

קיבלת את ההערה אזכור לפעם הבאה.

Tonjin

New member
באמת למה אני מצטט אותך...?

אולי עדיף לצטט מקורות אחרים...?
"So in war, the way is to avoid what is strong and to strike at what is weak." - Sun Tzu, the Art of war "When the enemy makes a quick attack, you must attack strongly and calmly, aim for his weak point as he draws near, and strongly defeat him." M. Musashi, the book ov 5 rings "The goal is the application of strength against selected enemy weakness. " -The U.S. Marine Corps book of strategy 'Warfighting'.​
"זה טיפשות להתסתמך על הצד החזק שלך והעל הצד החלש של היריב." -זאפון, פורום תפוז.... האמירה שלך פשוט נראתה לי קצת מוזרה, זה הכל....

למעלה