שאלה לשינויניקים

שאלה לשינויניקים

בהנחה שהליכוד והעבודה יזכו פחות או יותר באותו מספר מנדטים ולגוש הימין יהיה יתרון קל(לפי הסקר האחרון) ובהנחה ושני המפלגות יסכימו לקבל את מצעה החילוני של שינוי את מי לדעתכם צריך טומי לפיד להמליץ לנשיא שירכיב את הכנסת? או בצורה יותר פשוטה-את מי אתם מעדיפים בתור ראש ממשלה שרון או מצנע? דעתי האישית היא שרון

אני חושב

שמה שרונן הציע- נכון. צריך לקיים מו"מ ולראות מי המועמד שמציע תכנית שקרובה יותר למצע של שינוי. זה נראה כמו שרון, אבל זה בכלל לא בטוח. שיזיעו... אני באופן אישי הייתי מעדיף את מצנע, בגלל שאני יותר שמאלי בדיעותיי ובגלל שממשלה בראשותו תאפשר לצרף את מרצ (ולא את ליברמן ואיתם, שאני לא סובל), אבל אני מסכים שלא זה מה שצריך לקבוע.

../images/Emo41.gif שאלה מבעסת לחלוטין

לבחור בין נבלה לטריפה... מצד אחד אני אומר שרון כבר הוכיח שהוא גרוע בוא ניתן למיצנע צ´אנס להוכיח שהוא גרוע מצד שני לסוג הנזקים של שרון כבר התרגלנו, לך תדע מה יעשה מיצנע. בקיצור - אין לי תשובה...

ronen1981

New member
לדעתי האישית טומי לפיד.

אם נגיע למצב של שוויון בין הגושים רק טומי. מכל מקרה אם הברירות הם בין שרון למצנע אז בהנחה ושרון יצליח להוכיח כי לא קשור לפרשיה האחרונה ישירות (אחרת יצטרח להתפטר כשם שרבין בעבר התפטר .) אז ברור שאני מעדיף שרון. מצנע לא רוצה להיבחר באמת וההצהרות שלו הם כאילו שאם חלילה יקרה הבלתי יאומן וימצע עצמו ראש ממשלה הוא לא ידע איך לאכול אותם והוא יהיה אסון. שרון עדיף על מצנע מכל פרפקטיבה בלבד שתיהיה שינוי ענקית שתחשל אותו בהשקפת עולמה.

ronen1981

New member
עוד רעיון.

ששינוי תריץ סקר בין חברי התנועה שיחליטו במי לתמוך. או כשם שאמרתי בעבר מי שיהיה נאמן יותר לשינוי. אני מוכן לאכל את מצנע אם יחזור בו מהנסיגה החד צדדית תחת אש ויתחיב על גדר הפרדה ושמירה על גושי התתנחלויות הגדולות לאורך הקו הירוק. וכן אם כמו שרון יפעל להבנה רחבה איזורית של אזור מפורז מנשק גרעיני. (אני נוטה להאמין שמצנע שהוכנס לפוליטיקה עלידי רבין לא מחזיק בדעות שמצהיר עליהם ובאמת מחזיק בדעות הקרובות יותר למה שהיתי רוצה,אבל שוב אם שרון יהיה ראש ממשלה החקיקה בנושא דת ומדינה וחוקה יהיה לה יותר תוקף ותחושה של הסכמה רחבה כאשר איש המחנה הלאומי הוא ראש הממשלה.)

skyhawlk

New member
את עצמו.

אני הייתי מעדיף שאדם ללא דופי ויושרה מקצועית ירכיב את הממשל. תסביר לי בבקשה למה לדעתך שרון, שאצלו רב הנסתר על הגלוי, ואם כבר גלוי אז תמיד בהקשר של אי יושר ועבודה בניגוד לכללים בממשל דמוקראטי, צריך להרכיב את הממשל?

בואו נהיה מציאותיים

מי ירצה את שינוי בממשלה במקום החרדים אם נתיימר להרכיב אותה? קצת צניעות ואורך רוח לא יזיקו לנו. צריך להתייחס אל ה- 13 של ש"ס כאל 17, ואל ה- 17 של שינוי כאל 13. המציאות עוד עלולה לטפוח על פנינו עם איזה ספין תקשורתי של שרון או של מצנע.

skyhawlk

New member
ולכן אני הייתי מרכז את המאבק

דוקא בליכוד ולא בש"ס. הרי מפלגת שחיתות תמיד תרצה לידה משת"פ. שורש כל הרע מגיע דוקא מהליכוד וש"ס משתפת פעולה כדי לקבל איזה עצם פה ושם (בסוף הם יוצאים דוקא עם נתח מרכזי משום מה). צריך לעקור את הרע מהשורש.

לדעתי זה מה שעושים

המאבק שלנו הוא בליכוד ובעבודה שבוגדות בבוחריהן. ש"ס דווקא מייצגת אותם נאמנה. ברור לכל שציבור הבוחרים שלנו לא מגיע מש"ס. אבל לפני שקופצים מעל לפופיק, צריך להיות מספיק גדולים כדי להיכנס לממשלה בכלל.

אתה צריך להפריד בין שני המאבקים

מאבק אחד הוא על המצביעים - וכאן כמובן המאבק הוא נגד הליכוד העבודה מרצ ומפלגות אחרות ולא עם שס מכיוון שאני לא מאמין שיש אנשים שמתלבטים בין הצבעה לשינוי לבין הצבעה לשס. במאבק הזה צריך להבליט את המגרעות של המפלגות האחרות לעומת היתרונות של שינוי. המאבק השני הוא אידאלוגי והוא, בין היתר, כנגד האידאולוגיה של שס ושל יהדות התורה. ככל שהמאבק הראשון שהזכרתי יצליח יותר וככל שלשינוי יהיו יותר מנדטים, כך לאחר הבחירות אפשר יהיה לנצח גם במאבק האידאולוגי.

אוי כמה שאתה צודק

שהרי הסקרים לוקחים בחשבון רק מצביעים חיים ואילו בבחירות עצמן מתרחש תמיד הנס הכפול של תחיית המתים שמצביעים משום מה רק למפלגות חרדיות

מה עושים בקשר לזה?

זאת בעיה ידועה, כבר כמה מערכות בחירות. למה לא מטפלים בזה? אנשים נפטרו והדבר לא עודכן במשרד הפנים? מדוע לא מציבים משקיפים בקלפיות במגזר החרדי?

Cody1984

New member
ממשלת אחדות

לפי דעתי מכיוון ששינו את שיטת הבחירות יכול להיות כמו ב1984 שנתיים ושנתיים. אבל דעתי האישית היא מצנע משתי סיבות 1:אני שמאלני 2:שרון הוכיח בשנתיים האחרונות כמה הוא לא מתאים לכיסא שעליו הוא יושב. 3:טומי צריך להיות ראש הממשלה

הדמוקרטיה תעשה את שלה.

בימים כתיקונם, הייתי מעדיף את מצנע, כאשר שינוי מחשקת אותו מימין, מאשר את שרון אשר יחושק משמאל. כיום במצבו של הליכוד ושל שרון אישית, אני מעדיף באופן חד משמעי את מצנע. יש להעניש את הליכוד ואת שרון על השחיתות. ולתת את השלטון למצנע. עם מצנע, אפשר יהיה להגשים את עקרונותיה של שינוי בנושאי דת ומדינה, שכן שינוי והעבודה די קרובים בעמדותיהם בנושא.

למעלה