שאלה לשחקני המעוף

מצב
הנושא נעול.
שאלה לשחקני המעוף

שאלה לשחקני המעוף
שלום רב לשחקני המעוף בסוף כל חודש יש פקיעה נכון בחודש שעבר המסחר לפני הפקיעה (בבוקר לפני שנפתח הבורסה) גרם למעוף לטפס מעל ל1000 ולאחר מכן ירד ל 926 אם אני לא טועה. מישהו יכול להסביר את התופעה .למה זה קורא והאם אפשר לדעת יום לפני לאיזה כיוון המעוף יקפוץ ולאיזה כיוון תודה מראש

קרלטון

New member
אם אפשר היה לדעת יום לפני

שאלה לשחקני המעוף
שלום רב לשחקני המעוף בסוף כל חודש יש פקיעה נכון בחודש שעבר המסחר לפני הפקיעה (בבוקר לפני שנפתח הבורסה) גרם למעוף לטפס מעל ל1000 ולאחר מכן ירד ל 926 אם אני לא טועה. מישהו יכול להסביר את התופעה .למה זה קורא והאם אפשר לדעת יום לפני לאיזה כיוון המעוף יקפוץ ולאיזה כיוון תודה מראש
אם אפשר היה לדעת יום לפני
באיזה שער המעוף יסגור, מה לדעתך היה קורה?

אם היה אפשר לדעת את הכיוון...

לא באיזה שער
לא באיזה שער אלה את הכיוון בגדול עולה יורד
היית יכול במקרה של עליה לקנות קולים ולמכור פוטים ובמקרה של ירידה להפך... בסופו של דבר שום דרך לניבוי הכיוון בזמן הפקיעה לא תהיה מדוייקת יותר מאשר התחזית האסטרולוגית של עיתוני סוף השבוע :)

ומה גורם לתנודות ביום הפקיעה?

היית יכול במקרה של עליה לקנות קולים ולמכור פוטים ובמקרה של ירידה להפך... בסופו של דבר שום דרך לניבוי הכיוון בזמן הפקיעה לא תהיה מדוייקת יותר מאשר התחזית האסטרולוגית של עיתוני סוף השבוע :)

התנודות ביום הפקיעה מתרחשות ע"י

שחקנים גדולים בשוק שקונים / מוכרים את נכס הבסיס (מניות ת"א 25) על מנת לנסות להתאים את המדד לפקיעה אופטימלית של האופציות שנמצאות ברשותם / האופציות שהם כתבו מכיוון שמתרכזים אינטרסים שונים של גופים שונים לאיזור זמן הפקיעה, הבורסה מתנדנדת כמו שיכור אחרי ערב בפאב אירי

זה אומר..........

שחקנים גדולים בשוק שקונים / מוכרים את נכס הבסיס (מניות ת"א 25) על מנת לנסות להתאים את המדד לפקיעה אופטימלית של האופציות שנמצאות ברשותם / האופציות שהם כתבו מכיוון שמתרכזים אינטרסים שונים של גופים שונים לאיזור זמן הפקיעה, הבורסה מתנדנדת כמו שיכור אחרי ערב בפאב אירי
זה אומר..........
קודם כל תודה לפי מה שהבנתי ממך הם מוכרים וקונים כדי לשחק עם המעוף אז יכול להיות מצב שאני יקנה מניה או ימכור מניה בסכום לא אמיתי למשל 50 אחוז הפסד או רווח

לצערך אין מתנות בחינם...

זה אומר..........
קודם כל תודה לפי מה שהבנתי ממך הם מוכרים וקונים כדי לשחק עם המעוף אז יכול להיות מצב שאני יקנה מניה או ימכור מניה בסכום לא אמיתי למשל 50 אחוז הפסד או רווח
לצערך אין מתנות בחינם...
מכיוון שהמדד לפקיעה נקבע בזמן המסחר התיאוריתי

פשוט מאד הרי יש

פשוט מאד הרי יש
כותבי קולים ויש כותבי פוטים כותביהפוטים מעדיפים שהשוק יעלה כי כך הם ישלמו פחות או בכלל לא ישלמו (תלוי באיזה פוזיציה הם) כותבי הקולים יעדיפו שהשוק ירד כי כך הם ישלמו פחות או בכלל לא יצטרכו לשלם (תלוי באיזה פוזציה הם) ולכן יש מלחמה עכשו תחשוב בהגיון אם יש יותר מוכרי קולים לאן השוק ילך ואם יש יותר מוכרי פוטים לאן השוק יילך

מצב
הנושא נעול.
למעלה