שאלה לשחקנים...

Peter F

New member
שאלה לשחקנים...

כבר כחצי שנה אני משחק, והחלטתי לקנות מקל. איזה מקל תוכלו להמליץ לי, כך שהוא יתאים למכות חלשות ו"בינוניות" והמחיר יהיה בתווך של 300-500 ש''ח תודה למי שיגיב.

9ball master

New member
תשובה

אין קשר לעוצמת המכה וסוג המקל. מה אתה משחק? סנוקר או פול, ישנם הבדלים רציניים בין המקלות המיועדים למשחקים השונים. בטווח המחירים הנ"ל אין הרבה אופציות ורובן לדעתי לא שוות את הקנייה. עדיף שתמשיך לחסוך קצת ותקנה מקל איכותי.

למה כמה עולה PERADON?

יש להם דגמים בשש מאות שקל באנגליה יש כאלה גם בשלוש מאות שקל תלוי ממי קונים. דבר שני המקל קשור לסוג המשחק אגב לתשומת ליבך מקל עם ראש 9 מ"מ מקל בהרבה על הספינים, מאשר במקלות עם ראש גדול יותר שמפצים עם עוצמה. אגב יש לכם קישור לאתר ישראלי שמוכר פרדון ????? או מקלות אחרים לסנוקר?והמלצות מיוחדות לסנוקר.... נתקלתי במקל מיוחד של אוסליבן שיש לו מערכת RRS מישהו יכול להסביר מה בדיוק היא נותנת? תודה

9ball master

New member
תבדוק לפני שאתה קופץ סתם...

600 ₪ באנגליה זה לא 600 ₪ בארץ.... מה לגבי עלות משלוח ומיסים? (שלא לדבר שזה מעבר לתקציב שהוזכר) מקל ב 300 ₪ הוא לא איכותי גם אם הוא נמכר באנגליה.... לטעמי מקל סנוקר איכותי יתחיל באזור ה £150 ויהיה hand spliced ולא machine spliced אם ידידנו מחפש מקל פול אז האפשרויות הרבה יותר רחבות... אבל שוב לא פחות מ $200 כך בחשבון שאלו מחירים שלפני עלויות יבוא. ברור שיש הבדל בין המקלות למשחקים השונים, זה מה שאמרתי ועדיין ממתין לתשובה לאיזה משחק ידידנו מחפש מקל. מה הקשר לעוצמה ולפיצוי על סיבובים? עשית סמטוחה שלמה.... העוצמה באה מהשחקן ומהסטרוק ולא מהמקל.... הכדור לא "יודע" איזה סוג של מקל פגע בו, הכדור יגיב בהתאם למהירות ולזוית של המקל בזמן הפגיעה ובהתאם לנקודת הפגיעה של המקל בכדור הלבן. לא יודע מה זה "מערכת RRS", זה בא גם עם ABS, כריות אויר, חלונות חשמל והגה כח ???? אולי תצרף לנו קישור למקל המדובר ונוכל לעזור יותר. עקרונית, מקל של אוסליבן.... מיוצר בסין ע"י חברה בשם BCE, מדובר במקלות מאד לא איכותיים.....

G8G8

New member
מקלות

יצא לי לבדוק בכמה חנויות את המקלות של רוני אוסליבן וג'ימי וואייט (השניים הכי חזקים בתחום הזה). והמקלות פשוט באיכות גרועה!!! אני משאר שלוקחים את המקלות הכי פחות איכותיים שיש ודופקים להם חתימה בשם של רוני או ג'ימי (אפילו איכות ההדפסה של החתימה על המקל גרועה). אם מישהו קונה מקל רק בגלל ששחקן כלשהו חתום עליו אז הוא לא מבין בגרוש. אני אישית לא ממליץ על המקלות האלו. מזה RRS? לא הבנתי, אוליי כוונתך ל-Really Simple Syndication חחח סתם. לגבי גודל הטיפ והשפעתו על הסיבוב \ עצמה. הבנתי את ההיגיון של זה שכתב את התיאוריה הזאתי, אבל הכל תלוי בשחקן. מה שכן, יכול להיות שלשחקנים מתחילים בעלי טכניקה נמוכה טיפ גדול יותר יתן להם הרגשת ביטחון גבוהה יותר למכות בעוצמות גבוהות. אני אישית מעדיף טיפ של 9 מ"מ כי השליטה בלבן יותר נוחה עבורי.

אבל, קח בחשבון שמדובר בשחקנים

מתחילים או בינוניים שעצם המעבר ממקל של מועדון למקל פרטי כבר משדרגת אותם ונותנת להם חשק להתמיד , לשחק ולפנק את המקל מדי פעם באיזה טיפ רך וטוב. מקל סנוקר הוא מוצר פשוט בהוויותו אפשר גם בסכומים של כמה מאות לקבל מקל טוב. כמובן שתמיד אפשר לקנות אחרי זמן מסויים מקל טוב יותר אך זה כבר בעיניי המתבונן.

9ball master

New member
לא רואה את ההגיון

בלהוציא כמה מאות שקלים לזמן קצר ואז שוב להכנס להוצאה כספית. קונים מקל אחד טוב ואיכותי שיחזיק לאורך שנים. לפני כשנה קראתי סקר שבוצע בארה"ב על פי הזמנת אחת מחברות השיווק הגדולות בארה"ב אשר הראה ששחקנים שקנו מקל זול מחליפים מקל בין שנה לשנתיים לאחר הקניה ולעומת זאת שחקנים שקנו מקל יקר יותר ואיכותי יותר (מעל $200) מחליפים מקל כל 10 שנים. בדרך קניית מקל זול נובעת מחוסר הבנה, אך מה ההגיון לקנות מקל זול בידיעה מראש שמדובר במוצר זול ולא איכותי?

אגב רוב השחקנית הטובים מהמרים

כאילו אני מכיר הרבה בארץ שעושים מזה השלמת הכנסה זה גם נותן תריגוש בסנוקר, אז אם הבן אדם הגיע לרמה שהוא עושה מזה קצת כסף הוצאה כספית היא השקעה עסקית חחחחח

9ball master

New member
זאת אחת הבעיות

הכי גדולות של עולם הביליארד בעולם וגם בארץ.... ההימורים האלו רק יוצרים דימוי שלילי, אם אתה מחפש ריגוש את תתחיל להתחרות בתחרויות וליגות. האם שחקן כדורגל מהמר על תוצאות המשחק שלו בשבת? להזכירך מה קרה לשחקני באר שבע.... הימורים בספורט ע"י הספורטאים עצמם זה דבר אסור ופסול
פורום זה אינו תומך בהימורים ואף יוצא נגדו, הודעות עתידיות התומכות בהימורים או המציגות הימורים בספורט הביליארד הצורה חיובית או תומכת ימחקו
תודה

תגדיר איכותי. כיום המקל שברשותי

שעלה 420 שח מרגיש לי מאוד איכותי ונוח , יותר ממקלות שמתומחרים פי 2 . אז למה לקנות מקל יקר אם מה שיש לי מספק אותי כרגע? אני מניח שהוא יכול לספק עוד הרבה אחרים כי אני בדכ בכל מה שקשור לציוד לא נוהג להתפשר. וחוץ מזה, תמיד אפשר למכור מקל כיד שניה אם מרגישים צורך, זה לא כסף שהלך לפח.

9ball master

New member
אם.....

קנית מקל ב 420 ₪ אז כבר התפשרת.....
לא תוכל למכור אותו כיד שניה אם הוא יהיה עקום, נכון? כשתחזיק מקל איכותי ביד אז תבין את ההגדרה לאיכותי לבד.....

אני יתעלם מחלק מהערות

שמע יש לך קצת גישה תוקפנית שלא ממש לטעמי מבין שיש לך ידע אבל אם תתנסח בגובה העיניים יהיה יותר נחמד ובקארמה טובה. גלשתי באתר אנגלי שכרגע אין לי את הכתובת שלו (כי אני פשוט לא זוכר תחיפוש בגוגל) אבל נכנסתי לאתר מקלות שמוכר פראדון ובורדוקב שאלה מקלות טובים עד כמה שאני יודע.... פארדון הוציאו גם לרוני אוסליבן מקל אגב... וגם לג'ימי ווייט מקל של פראדון באנגליה עולה בסביבות השמונה מאות שקל לפני מיסים ומשלוח. נתקלתי גם במקלות של בורדוקה שזאת גם צריכה להיות חברה בתזונה על איזה מקלות אתה ממליץ, ואני חושב שכל הקטע של עבודת יד עם הטכנולוגיה של היום זה קצת פאסה, אולי זה נחמד בקטע של אומנותי אבל זה לא בהכרח יותר מדויק ממכונה. נגיד בתחום הסכינים שאני קצת יותר מבין בו, השחזת לייזר היא החדה מבין כל סוגי ההשחזות אז נכון שהיה נהוג להכין סכינים בהשחזה ידנית... אבל היום השחזת לייזר מדעית ופרקטית יותר איכותית. מה שגורם לי לחשוב שגם בסנוקר הקטע של מקל עבודת יד הוא היבט פולחני רוחני ופחות היבט של איכות. שתי שאלות נוספות מה אתה מגדיר מקל סנוקר מצויין וע"פ איזה שיקולים? אני מחפש משהו בראש 9 מ"מ יותר מקסימום 9.5 יש המלצות? נתקלתי במקל פראדון בוקסר, ולא הצלחתי למצוא אותו באינטרנט יודע משהו על המקל?

9ball master

New member
בקארמה טובה....

אני אנסה להסביר את עצמי ואת כוונתי בצורה ברורה יותר. 1. מקל של פארדון נחשב איכותי יותר מכל מה שיש לקנות בארץ אך עדיין לא נחשב לאיכותי ביותר. בוא נגיד שמקל שכזה הוא באמת המינימום שהייתי ממליץ עליו, עכשיו 800 ₪ לפני משלוח יגיע לאזור ה 1000 ₪ אחרי עלויות היבוא מה שמעמיד את המקל הזה במחיר כפול מהתקציב שהוצע בהודעה המקורית, כך שבעצם אתה רק מחזק את טענתי שכדאי לחסוך מעט יותר ולקנות מקל איכותי יותר ממה שמוכרים בארץ. 2. ההבדל ביו מתכת לעץ הוא שמיים וארץ, עץ הוא חומר עדין יותר והשימוש במקלות ביליארד/סנוקר הוא "התעללות" בעץ ולכן יש להעביר את העץ תהליכים כימיים שונים על מנת לחזק ולייצב אותו, במקלות זולים שהייצור שלהם מסתכם בהכנסת חתיכת עץ למכונה בצד אחד וקבלת מוצר מוגמר מצדה השני, רבים מהתהליכים הדרושים מתקצרים או מתבטלים לגמרי. אין כזה דבר "עבודת יד" כשזה מגיע לייצור מקלות ביליארד, אם היה אז זה היה המקל הכי גרוע בעולם..... יצרני מקלות איכותיים משתמשים במכונות שונות לייצור המקל אך הפיקוח הוא ידני וחלק מהטאצ'ים הקטנים מתבצעים ביד, מה שנותן מוצר איכותי שמיוצר בתהליכים קפדניים. שלא לדבר על סוג ואיכות החומרים שנותנים הבדל. אני מסכים שבמקרים רבים חלק גדול מהעלות לא קשור לביצועי המקל ומקלות ביליארד הפכו מזמן ליצירות אמנות. אבל עדיין מקל טוב ואיכותי שעובר את כל התהליכים הנחוצים עדיין יעלה יותר מ 500 ₪.... הרבה יותר..... לא מבין גדול בסכינים אבל אני חושב שחרב סמוראית שהוכנה בשיטה המסורתית עם קיפול של המתכת מאות פעמים תהיה איכותית יותר ועמידה יותר מחרב דומה שמיוצרת במכונה ב 10 דקות... מאזדה מייצרים מכוניות בייצור המוני, פרארי נחשבת לעבודת יד, מה יותר איכותי?

למעלה