בקארמה טובה....
אני אנסה להסביר את עצמי ואת כוונתי בצורה ברורה יותר. 1. מקל של פארדון נחשב איכותי יותר מכל מה שיש לקנות בארץ אך עדיין לא נחשב לאיכותי ביותר. בוא נגיד שמקל שכזה הוא באמת המינימום שהייתי ממליץ עליו, עכשיו 800 ₪ לפני משלוח יגיע לאזור ה 1000 ₪ אחרי עלויות היבוא מה שמעמיד את המקל הזה במחיר כפול מהתקציב שהוצע בהודעה המקורית, כך שבעצם אתה רק מחזק את טענתי שכדאי לחסוך מעט יותר ולקנות מקל איכותי יותר ממה שמוכרים בארץ. 2. ההבדל ביו מתכת לעץ הוא שמיים וארץ, עץ הוא חומר עדין יותר והשימוש במקלות ביליארד/סנוקר הוא "התעללות" בעץ ולכן יש להעביר את העץ תהליכים כימיים שונים על מנת לחזק ולייצב אותו, במקלות זולים שהייצור שלהם מסתכם בהכנסת חתיכת עץ למכונה בצד אחד וקבלת מוצר מוגמר מצדה השני, רבים מהתהליכים הדרושים מתקצרים או מתבטלים לגמרי. אין כזה דבר "עבודת יד" כשזה מגיע לייצור מקלות ביליארד, אם היה אז זה היה המקל הכי גרוע בעולם..... יצרני מקלות איכותיים משתמשים במכונות שונות לייצור המקל אך הפיקוח הוא ידני וחלק מהטאצ'ים הקטנים מתבצעים ביד, מה שנותן מוצר איכותי שמיוצר בתהליכים קפדניים. שלא לדבר על סוג ואיכות החומרים שנותנים הבדל. אני מסכים שבמקרים רבים חלק גדול מהעלות לא קשור לביצועי המקל ומקלות ביליארד הפכו מזמן ליצירות אמנות. אבל עדיין מקל טוב ואיכותי שעובר את כל התהליכים הנחוצים עדיין יעלה יותר מ 500 ₪.... הרבה יותר..... לא מבין גדול בסכינים אבל אני חושב שחרב סמוראית שהוכנה בשיטה המסורתית עם קיפול של המתכת מאות פעמים תהיה איכותית יותר ועמידה יותר מחרב דומה שמיוצרת במכונה ב 10 דקות... מאזדה מייצרים מכוניות בייצור המוני, פרארי נחשבת לעבודת יד, מה יותר איכותי?