שאלה לרקדנים

sevilla

New member
rythem of 12

there is some rythems of flamenco that are based on 12 it can be a solea, alegrias, bulerias and some more who are based on the solea.

L a d Y R e D

New member
שאלה לרקדנים../images/Emo79.gif

הפסדתי בסטודיו שלי שיעור, ובו לימדו ריקוד בקצב 12. הגעתי שיעור לאחר מכן, ולא הבנתי כלום
כל כך התביישתי אפילו לשאול... האם ישנו ריקוד קבוע (בסיסי/ עממי) למקצב הזה? או שזו סביר להניח כריאוכגרפיה ספציפית לסטודיו שלנו ואצטרך להיעזר בבנות מהסטודיו כדי לצבור את הפערים?

bailaora

New member
12

בפלמנקו ישנם כמה PALOS במקצב של 12 המפורסמים ביותר הם: BULERIA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 הדגשים באים במספרים 3,7,8,10,12 ALEGRIA הדגשים ב-3,6,8,10,12 SOLEA כמו באלגריה SOLEA POR BULERIA אפשר להדגיש כמו בבולריה או באלגריה. קודם כל אני מציעה לך לקנות דיסק שמפרט מהו כל שיר,CAMARON DE LA ISLA TOMATITO JOSE MERECE או כל אומן אחר, אם יש עוד שאלות אשמח לענות

G T K

New member
אממ.. ככה...

כעקרון ישנם מקצבים קבועים שבנויים בקומפס של 12, כמו האלגרייס, בולריה, סולאה... אך הכוראוגרפיה היא עניין בפני עצמו, ולא לכל סטודיו יש את אותם הכוראוגרפיות. אני חושבת שזה דווקא רעיון טוב לבקש ממישהי מהסטודיו שתעזור לך.

flamenca

New member
ה- 12 הוא בכל הפלמנקו!!!

זה פשוט עניין של איך מחלקים את ההדגשים - אכן, סוליאה אלגריאס ובולריאס הם עם הדגשות ב- 3,6,8,10,12 אבל גם משפחת הפנדנגו וגם הרבה מחולות עממיים )כמו הסביליאנאס( הם עם קומפאס 12 כאשר יש דגש כל 3 ספירות - כלומר ב- 3,6,9,12. פשוט מטעמי נוחות יותר קל לספור 1,2,3,1,2,3,1,2,3 וכו'. אותו דבר לגבי הטנגוס, טיינטוס, טנגיליו ופרוקה - הקומפס הוא 12 עם הדגשה כל 4 ספירות, ז"א ב- 4,8,12. גם הסגיריאס הוא ב- 12, עם הדגשות כמו בסוליאה, רק שמתחילים לספור מ- 7, ואז זה בדיוק אותו הדבר כמו הספירה הנוחה של ואחת ושתים ושלוש, אחת שתיים שלוש אחת שתיים שלוש = הדגשות ב- 8,10,12,3,6 וזה הבדל חשוב לעומת מרבית המוזיקה בעולם המבוססת על קומפס של 8.

palmera

New member
לגבי טנגוס וטינטוס

אם אני לא טועה אז הטנגוס והטינטוס (ונדמה לי גם הפרוקה) הוא דוקא על מקצב של 8. כלומר משפט מוסיקלי נבנה מ- 2X4 או 4X4. האם לא כך?

La Vela

New member
נכון ! בסוף הכל 12

לפחות בריקוד ראיתי מורים ורקדנים וגם אני למעשה, שמכניסים אותם צעדים במקצבים שונים אך עם דגשים שונים במקצת. בשעורים בספרד הרבה פעמים המורים כשהם בונים כוריאוגרפיה אתה שומע אותם אומרים את המונח ESTA CUADRADO כאשר הצעד יושב בדיוק על המבנה של הקומפס

G T K

New member
בקשר לקומפס של הסיגריאס...

אני לא בטוחה לגמרי במה שאני אומרת ולכן תקנו אותי אם אני טועה... את הקומפס של הסיגריאס רקדנים סופרים ב-5, ובד"כ מי שסופרים ב-12 הם נגני הגיטרה.. לא?

Urimel

New member
התחושה והאמת

אנחנו מנסים לתת הסברים מדויקים לדבר שהוא אולי ההיפך הגמור ממדויק. או.קיי.: כשסופרים את הסיגריאס גם בריקוד, בנגינה או בשירה - נוהגים לספור ב-5 (1 2 3 morcilla morcilla - אגב, זו דוגמא לצורת ספירה מסורתית) - הסיבה לכך נעוצה בכך שלסיגריאס תחושה איטית בזמן שהספירה שלו בעצם מאוד מהירה - ספירת 12 הביטים תשנה את התחושה הזו.

La Vela

New member
רק עניין של טרמינולוגיה

מתמטית זה יוצא אותו דבר בסביליה ברוב המקרים שאני נתקלתי בהם נוהגים לספור שם לפי 5. אני באופן אישי התרגלתי ל-5 כי זה נוח כשאתה רוצה לבנות כרקדן תנועה וביחוד תנועה שיש לה זרימה והיא לא חדה. אבל במקרים שאני מנסה לנתח צעד או מנסה להמציא צעד ולהפיק צליל חדש אז לפעמים הספירה לפי 12 היא נוחה. אולי לגיטריסטים זה באמת יותר נוח עם ה 12 ממש טובעים בעולם של מספרים. זה הקטע שאני הכי פחות אוהבת בפלמנקו חשוב גם להרגיש את זה בפנים. אני מנסה לזמזם את הקומפס כמו מנטרה ללא מספרים ואם הצעד או התנועה יושבים בדיוק אז זה כבר ממש בפנים.

Urimel

New member
The 12th Flamenco

Hi LadyRed, your question is a very tricky one, because the basis of almost all Flamenco compas is the 12 count - and this is absolutly seperated from choreography. O.k., so what is important to know is, at least in my opnion, is that there is a great difference between the various 12 counts. Take for example the Fandangos de Huelva which is a 4 times 3 (12) compas which accents on the 1 count of each 3 - this is totally different story then the whole Soleares family which also have 12 counts. As to choreography - this is dependent on your own creative sense in combination with the count of your compas. I hope it was of any help, from a flamenco gitarrero!

למעלה