שאלה לרעיה ולכולם,

ora1m13

New member
שאלה לרעיה ולכולם,

ערב טוב ושבת שלום לכולכם. יש לי שאלה בנוגע לנאמר כאן ע"י רעיה בקשר לעלי עצים המשמשים לחיפוי האדמה והופכים בחורף לקומפוסט. תמיד חשבתי שכדאי להרחיק עלים שנקטמו/נשרו מהצמחים כדי למנוע ריקבון. האם טעיתי? והאם כדאי לחפש מעתה עלים ופסולת צמחים לצורך זה? תודה

itu1

New member
לשאלתך

אם תכתוב בחלונית החיפוש את המילה קומפוסט תקבל את כל ההתיחסויות בפורום לאפשרות שימוש בעלים פסולת צמחית גזם שאריות כיסוח הדשא וכדומה לצורך יצור קומפוסט לטיוב הקרקע שבגינה או כתוספת לתערובת קרקע לעציצים בברכה אריה

raya

Well-known member
שלום אורה! אמנם כבר ענו לך, ואין לי לחדש. אני בהחלט מחזיקה בדיעה שעלים/גזם דשא ןכל חומר אורגני אחר הם בעלי תועלת רבה לגינה. אבל השאלה שלי היא יותר לגבי הקרוקוסמיה. האם מהזרעים נבט משהו? הפקעת ששלחתי הוציאה עלים? בינתיים גיליתי שלא עשיתי עבודה מושלמת ויש לי כמה שתילים של קרוקוסמיה. לתשוהת לב המעונינים לקראת השנה הבאה. שבת שלום רעיה

ora1m13

New member
היי רעיה

הפקעות משום מה לא הניבו עדיין עלים- מקווה שיניבו בהמשך. בקשר לקומפוסט, חידשתם לי, ואנסה ליישם. תודה רבה על הכל אורה

raya

Well-known member
קרוקוסמיה.. זה צמח הגדל מפקעת. הפרחים בצבע כתום. מתרבה בצורה פראית למדי. מצורף קישור לתמונות של הצמח. רעיה

portman2

New member
לא חושב

בכלל לא גם צמחים צריכים פיתחי אירוור ולכן אנו מרחיקים שאריות מיותרות חוץ מזה שהריקבון של אותם עלים יוצרים ומושכים זחלים למינהים וכ"ד .לא מומלץ .ובנוסף זה לא אסטטי בכלל והורס את תשלובת הגינה

למעלה