שאלה לרמי

aviva89

New member
שאלה לרמי

האם תוכנית האימונים שלי טובה??? אני וחברי הולכים כל בוקר לים רצים בערך 3.5-4 ק"מ בים לאחר מכן נחים קצת ואז עושים מתח 5 חזרות 5סטים לאחר מכן נחים קצת ואז עושים שכיבות שמיכה 10 חזרות של שכיבות שמיכה אם מכיאת כף 4 סטים לאחר מכן בטן 30 חזרות של 3 סטים אני בן 16.5 חוץ משאלתי האם התוכנית טובה יש לי עוד שאלה -האם ריצה מרובה 4 ק"מ יכולה לפגוע בפיתוח מסת שריר או שהיא רק תורמת?? נ.ב יש לי משקולות בבית ולפני שהתחלתי את התוכנית עבדתי איתם כך שאני בכושר (גם בלי שום קשר) זהו מצפה לרעיונות

loveforever

New member
האם אפשר לענות על השאלה???

גם אני רוצה לדעת האם האימון הזה טוב.... תודה.

sowhatt

New member
תשובות לדעתי

קודם כל מה המטרה שלך, לא הבנתי..... ניפוח שרירים? חיזוק שרירים? סיבולת? במיוחד להשתפר בשכיבות שמיכה? תציב קודם כל מטרה. אם המטרה שלך היא ניפוח התוכנית לא מתאימה. אם המטרה שלך היא לשפר סיבולת לב ריאה וריצה אז זה בסדר. רק במקום לעשות קודם ריצה, תעשה לפני מתח וכל השאר... אם אתה יכול יותר מ5 מתח, עדיף לעשות לדוגמא 3 סטים של 8 מתח. כנ"ל לגבי שכיבות שמיכה [ולדעתי בכלל לא צריך את מחיאות הכף, סתם בזבוז אנרגיה..], תעשה 3 סטים של שכיבות שמיכה. כמה שאתה יכול. אם אתה יכול לעשות יותר מ15 שכיבות שמיכה [לדוגמא איזה 40-50] תעשה 3 או 4 סטים עד לכישלון בכל סט. אם אתה רוצה לחזק יותר את החזה תעשה שכיבות שמיכה עם ידיים רחבות ומרפקים החוצה. אם אתה רוצה לחזק יותר יד אחורית [תלת ראשי] תעשה שכיבות שמיכה עם ידיים די צמודות אחת לשנייה שמרפקים פונים אחורה. הריצה של 4 ק"מ [ובכלל פעילות אירובית] שורפת קצת ממסת השריר... אז תיקח את זה בחשבון.... , הריצה לא תורמת לפיתוח מסת השריר [ניפוח התכוונת?] אלא לסיבולת לב ריאה [וסיבולת רגליים אני חושב]. בעיקרון אמרתי לך פשוט איך לבצע את התוכנית. הכל תלוי במטרה, אם המטרה שלך היא חיזוק/סיבולת אז זה עוד איכשהו בסדר. אם המטרה ניפוח, התוכנית לא טובה. אגב, אם יש לך משקולות בבית, הייתי ממליץ לך להתאמן בבית עם משקולות ורק אח"כ לרוץ, הרבה יותר אפקטיבי, מה שגם עם משקולות יש התנגדות מספיקה בשביל ניפוח. [ולא רק בשביל ניפוח]

aviva89

New member
תודה ואם המטרה שלי היא ניפוח אז..

מה אתם ממליצים לעשות???

sowhatt

New member
אוה

בשביל ניפוח אתה יודע מה צריך להיות העיקרון? בתוכנית ניפוח יש לבצע בכל סט 8-15 חזרות עם התנגדות [יחסית גדולה], ומנוחה בין סט לסט כ45-90 שניות. תלוי באופי התרגיל. עפ"י רמי מומלץ לקבוצת שרירים גדולה [חזה, גב, רגליים] - 9 סטים. לקבוצת שרירים קטנה [יד אחורית/קדמית, כתפיים, בטן] - 6 סטים. אתה פשוט צריך תוכנית של ניפוח שתעבוד על השרירים השונים. אם אין לך מנוי לחדר כושר או מאמן כושר לשאול אותו, תשאיר בפורום הודעה לרמי שבה יהיה את הנתונים שלך, מה אתה בדיוק רוצה, מה עומד ברשותך [משקולות? מה המשקל שלהן? ספה? מתח ? וכו´ וכו´] והוא יעזור לך.... נ.ב. תקרא גם במאמרים על שיטות אימון לבית... אגב, נקודה חשובה, בשביל להתנפח, צריך לא רק להתאמן נכון אלא גם לאכול הרבה ונכון, ולישון 8 שעות בערך. אם אתה לא יודע מה לאכול תעשה חיפוש במנוע החיפוש של הפורום על תזונה/אוכל/חלבונים/פחמימות.... אתה תמצא את מה שאתה צריך לדעת.

למעלה