שאלה לרמי

aviva89

New member
שאלה לרמי

תגיד איך אתה מסביר את התופעה הזאת דויין צמברס (מכיר?אצן ל מאה מטר קבע באליפות אירופה 9.96 בכל מקרה ראיתה את המסה שלו?????זה מפחיד הבן אדם סוס תרתי משמע (הבנתי שאתה יחסית סוס ואני לא מאמין שיש לך את הגוף שלו. בכל מקרה איך אתה מסביר שהוא רץ כל כך מהר אם כל המסה האדירה שלו??(אני חושב שאני יודע את התשובה אבל אני מצפה לשמוע אותה ממך תודה ביי

aviva89

New member
סבבה

ואללה התקלתה אותי!לא נורא התשובה שלי היא (אני חושב)משום שהשרירים שלו בנויים על מהירות כלומר הוא מפתח מהירות ובונה מסה משתי סיבות 1.למנוע פציעות2.כוח מתפרץ שורה תחתונה -אם מסה כזאת ואם אימוני אתלטיקה רק כך אפשר לפתח מהירות ועדיין להיות כל כך חזק עכשיו מה התשובה שלך?

כוח מתפרץ

הגדרה: היכולת של האדם לגייס באופן רציני מקסימום כוח במינימום זמן (שילוב של כוח ומהירות). לכן אנו נרצה לשפר את הכוח (שרירים ויח´ מוטוריות) ואת המהירות. על כוח אין לי מה להרחיב (נכתב רבות), אבל על מהירות ... אימון מהירות סוגי אימוני מהירות: 1. מהירות מחזורית – שחיה, ריצה, אופניים, סבולת לטווח קצר (מהירות). עבודה יותר בסבולת אינארובית וסבולת מהירות (שימור מהירות לאורך זמן) 2. מהירות לא מחזורית – הדיפת כדור ברזל, כידון וקפיצה לגובה. המרכיבים החשובים הם הכוח המתפרץ והכוח המיירבי (משמעותי יותר בגיוס יחידות מוטוריות מאשר אימון היפרטרופיה) חשוב לזכור: 1. זמן התגובה של הספורטאי – משתנה ותלוי ב: • סוג התגובה (פשוטה או מורכבת, צפוי או בלתי צפוי) כלומר זמן התגובה ארוך יותר שהארועים לא צפויים ולהפך • סוג הגירוי (מישושי תחושתי, שמעתי או חזותי) זמני התגובה הם מישושי, שמעתי וחזותי בהתאמה כאשר הגירוי המישושי הנו בעל זמן התגובה הקצר ביותר. 2. מהירות הכיווץ – יכולת השריר להתכווץ בצורה מהירה 3. טכניקה וקורדינציה אמון מהירות: • יתבצע תמיד בשיטת החזרות. • יבוא בתחילת האימון לאחר חימום ספציפי שהספורטאי מלא אנרגיה. • אנו משתמשים בשתי מערכות אינארובית ומערכת עצבית שרירית. • מערכת העצבים מתעייפת לפני השרירים ולכן ספורטאי עייף ימשיך לתפקד אך יגיב לאט יותר. לדוגמא: פיתוח כוח מתפרץ בעזרת ניתורים ישפר במיוחד את יכולת ההאצה ויסייע במידת מה גם בשיפור המהירות המרבית בריצה.

aviva89

New member
ועוד משהו

האם זה נכון שהשחורים אתלטים יותר מהלבנים ב 14%??אם כן אז למה?שמעתי משהו על גיד שיש להם ברגל

aviva89

New member
אה אה..

כן זה בגלל הגיד שלהם ברגל יש להם גיד נוסף הוא ארוך יותר מה שעושה אותם אתלטים יותר אך שחיניים גרועים יחסית

למעלה