שאלה לרוקחת

Mary700

New member
שאלה לרוקחת

קודם כל - סליחה על הפרעה בערב חג, אבל חשוב לי להתייעץ אתך. היום הלכתי דחוף לרופא שיניים כי היתה לי פתאום נפיחות בחניחיים ליד השן ולא רציתי לדחות את זה לאחרי החג. הוא אמר שזה דלקת חיצונית, ניקה לי את זה המליץ לקחת אנטיביוטיקה אריתרו במשך 5 ימים. אני לקחת ציפרו וזטו ולא נראה לי שצריך עוד אנטיביוטיקה. אמרתי לו שאני לקחת כל הזמן אנטיביוטיקה בגלל הסי.אף. אבל הוא אומר שאריתרו מתאים יותר לחיידקים שעושים דלקות בחיחיים. יכול להיות שהוא פשות לא מכיר את ציפרו. לא חושבת שאם אני אקח אריתרו במקום זטו זה יכול להזיק, אבל אולי זה מיותר? וכמובן - תודה רבה לך על הברכות לראש השנה. אני מאחלת לך שנה טובה ומבורכת, הרבה בריאות, אושר והצלחה.

chakiv

New member
...

אריתרו (אריתרומיצין) וזטו (אזיטרומיצין) שייכים לאותה משפחה של אנטיביוטיקה מסוג מקרולידים. כעיקרון, טווח הכיסוי שלהם כנגד חיידקים בגוף הוא דומה, אבל זה נכון שעבור חיידקים הגורמים לדלקות חניכיים (שהם אנאירובים, אינם צריכים חמצן) משתמשים יותר באריתרו. ממה שאני יודעת, ציפרו אינו ניתן לטיפול בדלקות חניכיים, ולכן הוא פחות מתאים. הפתרון שאני מציעה לך הוא כזה - את יכולה להחליף את הטיפול בזטו ל-5 ימים הקרובים בטיפול באריתרו - ואחכ לחזור לזטו שהוא הטיפול הקבוע. זטו, ב- CF, למעשה משמש כטיפול נוגד דלקת ופחות כטיפול אנטיביוטי, אעפ"י שהתרופה אכן משתייכת למשפחת האנטיביוטיקות. אני לא אסבך יותר מדי בהסברים, אבל הפתרון שהצעתי הינו הכי מתאים במצב הזה. חג שמח!!!! מקווה שתצליחי לאכול
ב
עם כל הטיפולי שיניים האלה..... ורדית

Mary700

New member
../images/Emo140.gifתודה רבה, ורדית

אשתדל לאכול טוב בחג ולהשמין!

chakiv

New member
אז איך את מרגישה? הסתדרה ההחלפה?

והכי חשוב - אכלת טוב בחג הזה? ורדית

למעלה