שאלה לרופא - תרומת דם

jasmine38

New member
דרקולה../images/Emo58.gif

תשובתי אינה רפואית וגם לא מקצועית. לדעתי צריך לחלק את השאלה ל-2 1. האם מסוכן לחולה CF לתרום דם? 2. האם מנת דם מחולה CF, ראוייה לתרומה. תשובות: 1. זה משתנה מאחד/ת לאחד/ת גם אנשים "בריאים" לכאורה, חלקם נפסלים על רקע של בעיות שונות. אני חושב שחולה CF צריך ואפילו חייב לבקש אישור מראש, של הרופא המטפל, שאולי בחלק מהמקרים יאשר זאת. 2. מאחר ש-CF אינו מדבק (גם לא באמצעות הדם), ובהנחה שאין בעיות אחרות, שבגללן נפסלים תורמים באשר הם, הרי שמנת דם של CF ראוייה. לפני ההתרמה, ממלאים שאלון,על הרקע הרפואי ובשאלון אין התייחסות ישירה ל-CF. נדמה לי שנטילת אנטיביוטיקה במשך תקופה ממושכת, ובסמוך ליום לקיחת התרומה, מהווה בעיה, (אני לא בטוח).

vikvik

New member
משהו שבאמת מעניין אותי.

ואף פעם לא הגעתי לשאול את זה. כל פעם אני עוברת ליד תחנות של תרומת דם ואומרת שאולי חבל כי אני לא יכולה להיות בטוחה שאעזור למישהו. פעם אחד באמת נכנסתי והרי אלה שלוחקים את הדם לא הכי מקצועיים , כלומר לא ממש מכירים את סיאף , יש גם הרבה רופאים כאלה , לא רק סטודנטים לסיעוד שלוקחים את הדם בתחנות ועובדי מדא. אמרתי שיש לי סיאף והבחור עצמו אמר שהוא לא יודע ועדיף שלא. לא מזמן היתה התרמה של דם למח עצם , ממש רציתי לעשות את זה , אבל כרגיל לא ידעתי אם אני יכולה ולא עשיתי יותר מדי כדי לברר. באמת יותר מאשמח לקבל את דעת הרופא על זה. ואולי אפשר לקבל מהם איזה אישור או מכתב כזה שיהיה בתיק למקרה וארצה לתרום והאח או אחות לא ידעו אם מותר.

CF ותרומת דם

אין הבדל מבחינת תרומת דם בין חולה CF וכל תורם דם בריא. ב CF אין שום דבר מדבק דרך דם. זה נכון גם לגבי שאלתך vikvik לגבי תרומת מח עצם. חולה ה CF עלול כמו כל אדם אחר לשאת מחלות כמו צהבת זיהומית ועוד המהווים הוריית נגד לתרומת דם.

vikvik

New member
תודה :)

אבל אני חושבת שבשביל זה אני צריכה לדעת מי זה "אני"

תרומת דם..

אני תרמתי דם פעמיים תוך חודש לאחר החיסון של אבעבועות שחורות במלחמת המפרץ 2 שלא היתה.לא זוכרת את השאלון, כן זוכרת שמילאתי שאלון. ויקויק, מה זה סטודנטים לסיעוד שלוקחים דם? לא חושבת שיש דבר כזה. העובדים הלוקחים דם במדא בד"כ מאד מוצלחים ומיומנים. ויש אחראי משמרת, בתל השומר זה היה רופא. להסביר לך ויקויק, שמנת דם שלוקחים בבנק הדם היא 400 CC סנטימטר מעוקב, כמעט חצי ליטר. הדם שלוקחים להתאמה לבנק מוחות עצם, זה בדיוק מבחנה אחת קטנה של כמה CC בלבד. לפני לקיחת הדם בבנק הדם בודקים את ההמוגלובין של התורם ואם הוא נמוך לא יקחו ממנו. לאחר הלקיחה הדם יבדק לצהבות השונות לאידס לסוגי דם ועוד. אינני רוצה להשמע אגואיסטית אבל, חולי CF משקיעים כ"כ הרבה בבריאותם תשאירו לאנשים בריאים (כמוני ואחרים) לתרום דם לבנק הדם. שונה הדבר בעיני לגבי מוח עצם. הדגימה קטנה, ההתאמה נדירה, ובמקרה שנמצאים מתאימים אנו מדברים על הצלת חיים ממש ממש ואז גם חולה CF יכול לזכות במצווה זו. הדם שלי נמצא בבנק למוחות עצם מהפעם הראשונה שהנושא עלה לכותרות.

vikvik

New member
צודקת

תרומה למח העצם יכולה להציל חיים ומבחינתי אני עושה את זה בשביל עצמי , בא לי להציל חיים כדי לדעת שעשיתי משהו בחיים האלה... סתם מין פנטזיה כזאת שיש לי. לגבי הסטודנטים , לא דיברתי על תל השומר. דיברתי על כל מיני תחנות כמו באוניבאסיטה תל אביב או בקניון עזריאלי , תחנות ניידות. לגבי מח עצם , כאשר אדע יותר פרטים אני באמת אלך בצורה יזומה לאיזה מרפאה.

למעלה