שאלה לרועי החושב

בוודאי ש"זו לא רוחניות"

זה חיפוש רוחני. חיפוש רוחני אין לו שום קשר לרוח. הוא חיפוש של הרוח, הרצון, האני.
המחפש מניח שהדברים האלו מסתתרים מתחת לשכבות האישיות שלו והוא מנסה לקלף אותם.
כמובן שהוא לא מבין שהדברים האלו, אם כבר, הם הסכום של כל שכבות האישיות שלו, האינטגרציה שלהן.

lightflake

New member
אתה תמיד הולך כמעט עד הסוף עם התיאוריה

כי זה נכון שה"גרעין" ריק
אבל זה לא אומר שצריך למצוא משהו אחר, או שאין שם שום דבר חשוב, אלו מסקנות של המיינד על הריק
אבל המיינד לא יכול לדעת ריק
והריק הזה שאתה מדבר עליו שנמצא במרכז ואנו בונים עליו "אני" מזוייף
הוא הריק שממנו נובע כל היש
הוא הריק שלפני המיינד
והוא מה שמחפש רוחני מחפש, גם אם הוא לא מודע לזה.

דיבבלעס

New member
אם הוא הולך *כמעט* עד הסוף

והוא עזר בשיטתו לדליה אז והוא גם כותב כאן ונראה שזה מעסיק אותו באיזשהי רמה(אחרת למה כותב כאן הרבה?)אולי הוא כן נמצא בדרך רוחנית, אבל במישור אחר משלך?

lightflake

New member
זה נכון לגבי כל בני האדם

בן אדם אם ירצה או לא הוא קודם כל רוח, אחרי זה הוא הפך ל"אדם" וכל המסע שלו זה בחזרה אל עבר הרוח, גם אם זה יעבור בכל "חומר" אפשרי קודם לכן

הדרך הרוחנית היא מ"שינה" לעירות" ולא משנה מה הפילוסופיה שהאדם חי לפיה, אבל אם אדם אומר שמה שחשוב בחיים זה להיות חומרני, לדאוג לכסף ושכל חיפוש רוחני רק מטמטם אותך, אז לפחות התיאוריה שלו עדיין לא החליפה את הכיוון מהחוצה פנימה, יש משהו שהוא עדיין מפספס בתיאוריה, ועל זה דיברתי,
האם יש בכלל קשר בין התיאוריות שאדם מחזיק לבין ההתעוררות שלו? זאת כבר שאלה אחרת...

dalya1231

New member
כששאלתי לגבי השאלות

יכולתי לראות שהשאלות באמת לא ממני, זה לא מסובך, הרי לא נולדתי איתם.
פשוט בתקופה בחיי היה לי רע, ואז פניתי למורים וספרים והבנתי שאם אחפש את "משמעות חיי" יהיה לי טוב.
אין ספק המורים הרוחניים מאוד חכמים, במקום שהאדם יתמודד עם הדברים הפשוטים שעוברים עליו,
הם מעבירים אותו להתמודדות חדשה, כאילו התמודדות בעלת משמעות רבה יותר, יתכן שאולי הוא יתעסק בזה כול חייו ולא ימצא פיתרון,
אבל יהיה לו לפחות במה להתעסק.
אבל האמת אפילו שאני רואה את זה, משהו בתוכי לא השתתק, יתכן שאני מרמה את עצמי, ולא יודעת איך?
אולי בגלל שאני משועממת מחיי היום יום והחיפוש נותן לי עדיין משמעות, תעסוקה?
אולי....
כמו שכתבי לך, זה צריך לבוא ממני, זה לא עוזר כשזה בא ממישהו אחר.

אני אגיד למה זה לא השתתק

כי החיפוש הרוחני הוא מעין מעי הדג המפלצתי- המקום בו משתמרים שרידי ספינות טובעות, - הלכי המחשבה של תרבויות העבר.
זה בהחלט מעניין לבקר במעי הדג ולראות שרידי ספינות טובעות, אבל היי, צריך להתעורר ולהבין שאת בפאקינג מעי הפאקינג דג.
קשה להיפרד מקישקע של דגים שמלא במוות מעניין אבל יותר קשה להפוך לחרא של דגים.

נו באמת

קודם כל הגדרתי לך את הבחירה החופשית. היא בחירה בין טוב לטוב. איזו עוד שאלות יש לך עליה?
דבר שני- היעדר יכולת לשאת כאב יכול להתפתח מסיבות שונות, אבל המורים הרוחניים הם סיבה משמעותית ביותר- הם מגבירים אותו, ואז מציעים פיתרון שוא סימפטומטי שמחזיק את חסידיהם במצב של תלות. ממש כמו סוחר הירואין.
שלישית- השאלות מי אני ומה אני עושה פה לא מעניינות אותי כי הן לא שאלות אותנטיות. זה כמו שאראה פרסומת לנוזל כביסה ששואלת "איזה ריח אתה אוהב לתחתונים שלך?" שאלה שמעניינת לי את התחת (תרתי משמע).
השאלות האלו לא באות ממני- הן יוצרו על ידי מישהו אחר מתוך אינטרס.
כשמורה רוחני אומר לתלמידים שלו "חיקרו מי אתם" הוא מתכוון בעצם ל"מחקו את השיוך שלכם לחברה ודמיינו שאתם אינדיוידואלים כדי שאוכל לנצל את תלישותכם ולהזין אותה בתמורה למחיר מופקע שאגבה מכם".

דיבבלעס

New member
יש מורים רוחניים ויש "מורים רוחניים"

יש כאלה שמטרתם לקחת כסף ולהטיף להתנתקות מהחיים והתבדלות ויש כאלה שיטיפו למשמעת עצמית, חיים של חקירה עצמית, מודעות עצמית, בחינת שאלות יסוד על היקום/חשיבה פילוסופית, עבודה על המידות וכו'(כל זה יכול להיעשות גם בלי מדיטציה, יוגה וכו' לדעתי כל אלה לדעתי עזרים בלבד...)
אתה יכול גם להגיד שהמורים הרוחניים הם אלה שאתה מגדיר אותם כפי שאתה מגדיר אותם(כאלה שמגדירים את עצמם "גורואים" שגם לי בהחלט יש רתיעה רק מעצם כך שמישהו מגדיר עצמו גורו וחושב שצריך ללכת "אחריו")לבין אנשים שמלמדים לדרך מסוימת, חלקם לא עוסקים ביחסי ציבור ושיווק אגרסיביים אלא מעבירים את מה שהם מאמינים בו מתוך מחויבות(גם אם חלק ממה שהם מעבירים לא מדויק או אף שגוי)
מורה רוחני כמו כל מושג אחר זו הגדרה השאלה מה אתה מכניס בפנים.
אני יכול לומר שפילוסופים(שאני יודע שלנישה הזו אתה מתחבר מקריאת הודעותיך בעבר בפורום פילוסופיה לכל פה בתפוז)הם גם מורים רוחניים במידה רבה לדעתי,
גם ניטשה שקראתי שאתה כ"כ מתחבר לרעיונתיו(כמוני אגב...)
השאלה איך מגדירים ולמה מתכוונים...

למעלה