שאלה לרונן לין

rchomsky

New member
שאלה לרונן לין

היי רונן עיינתי בהודעות קודמות שלך ויש לי מספר שאלות.
הבן שלי בן 11, בנוסף להפרעת קשב ודעסגרפיה , אובחן מגיל צעיר כהיפוטוני והיה בפיזיוטרפיה וריפוי בעיסוק במשך כמה שנים. פעילות גופנית, איך לומר זאת בעדינות היא אינה התחום החביב עליו וברור לכולם למה ובכל זאת חשוב לנו מאוד שיהיה פעיל, גם אם הוא לא כל כך אוהב לעסוק בכך.

רציתי לשאול אותך, מה מומלץ? מה יעשה לו טוב? כמה פעמים בשבוע?

כרגע הוא שוחה פעם בשבוע ועושה כושר עם מאמנת מיוחדת לילדים פעם נוספת ודווקא מתמיד ומשתתף יחסית בשמחה.

תודה

תשובה קצת רחבה יותר

רוב הילדים אוהבים פעילות גופנית !! (טוב, אולי במקרה שלך הגזמתי קצת...), אנחנו הרי בנויים לתנועה ולכן, צריך למצוא מה הוא אוהב לעשות ועם זה ללכת הלאה. במקביל לפעילות הגופנית שמטרתה לחזק את השרירים ואת השלד, חשוב גם לבנות את החוסן הנפשי/רגשי, את זה משיגים ע"י חווית הצלחה.
ילדים שפועלים בתוך עולם של הצלחות (לא של כשלונות...) - מחזקים ומתחזקים את היכולות שלהם לאורך זמן, שחיה היא פעילות נחמדה אך קצת פחות מתאימה במקרה שתארת, אם הילד היפוטוני חשוב לעבוד איתו על חיזוק שרירי הליבה, כלומר לעבוד על השרירים מול התנגדות של משקל הגוף, או מול כוח הכובד של כדור הארץ, או דרך משקולות..., השחיה נמצאת בתחום שבו אנו פועלים ללא מאמץ על משקל הגוף וזה מצויין לשכלול היכולת, או לגמישות מפרקים..., רק שכאן זאת בדיוק הבעיה, יש לו מן הסתם גמישות ייתר במפרקים ואין צורך "לחזק" עוד יותר את החולשה.
עדיף משחקי כדור, הליכה, ריצה, טיפוס..., אקרא לזה: שילוב מאמץ בינוני+ לאורך זמן.
מהנסיון שלי - אין ספק שע"י מציאת הפעילות הנכונה לו הוא גם יהנה וגם יתחזק.

rchomsky

New member
תודה על התשובה והמשך...

מה לגבי חדר כושר לילדים?
חוץ מזה אני מחפשת פעילות שנוכל לעשות יחד, כמו למשל רכיבה על אופניים, הליכותת מה דעתך?

הוא נמנע ממשחקי כדור כיוון שדווקא שם באים לידי ביטוי הקשיים שלו, בתפיסה, זריקה, בעיטה וכו'. מה אפשר בכל זאת לעשות כדי לחזק את המיומנויות האלה?

הנה ההמשך...

בגדול אני לא אוהב שילדים הולכים לחדר כושר, בשביל שמשהו טוב יקרה שם צריך להיות עם הילד מדריך/מאמן מיומן שעבר הסמכה לאימון ילדים בחדר כושר..., ובעצם גם אין סיבה.
את כל מה שחדר כושר מספק אני יכול להשיג בחוץ ובצורת משחקים, רכיבה משותפת על אופנים זאת פעילות מצוינת ! הליכה - נפלא !! ריצה - יופי ! כל פעילות שתהיה מהנה ותאפשר לכם להיות ביחד מומלץ. הכי חשוב - להנות.

סליחה על ההתפרצות...

שנים שהבן שלי סובל מגמישות יתר של המפרקים. אני אומרת סובל כי הוא היחיד מכל המשפחה שיש לו כאבים {בצד שלי לכולם יש גמישות יתר ואף פעם לא סבלנו מכאב}. אחרי כמה אורטופדים, צילומים ומפויים בדיקות ושלושה ראומוטולוגים - כל הרופאים חזרו על אותה אבחנה- הכאבים המפושטים בכל הגוף, מגיל מאוד צעיר , נובעים רק מגמישות היתר של המפרקים. תמיד המליצו על שחיה- ועל ספורט שמחזק את השרירים.
עכשיו אתה אומר שהשחיה לא תעשה את העבודה. לרוץ הוא ממש לא אוהב, מה גם שבחלק מהזמן הוא צולע. אז השאלה שלי היא כזו- האם הליכה מהירה תשפר את המצב? האם לוותר על ההליכה ביום שהוא סובל מכאבים בקרסול?

הכל בערבון מוגבל...

רוב הרופאים מבינים יותר ברפואה ופחות בפעילות גופנית (וזה כך צריך להיות..., כי הפוך יהיה גרוע יותר
), יש רופאים שמבינים בספורט ואז הם לא ממליצים על שחיה כפעילות לחיזוק שרירים אלא על פעילות שעובדת על השריר נגד התנגדות של הגוף או של כדור הארץ. כלומר, פעילות כמו טיפוס מדרגות, שכיבות סמיכה, עליות מתח, הליכה מהירה, ריצה, אופניים ואפילו משחקי כדור שונים..., אגב, הסיבה שהם ממליצים על שחיה היא שזה נתפס בעיניהם כפעילות גופנית קלה..., אז זה נכון אבל חלקית בלבד, כי בשחיה אנחנו מפעילים את השרירים ללא משקל הגוף וזה משמש אותנו יותר לשכלול היכולת, לעבודה על מפרקים ושמירה על טווחי תנועה.., במקרה שלכם זה בדיוק מה שהילד לא צריך, כי הרי יש לו כבר גמישות יתר וזה אומר שהגידים, הרצועות והשרירים שלו ארוכים מדי וחלשים מידי, לכן הוא חש כאב בביצוע משימות שדורשות שרירים קצרים עם כוח, לכן במקרה כזה נרצה לקצר את השריר ולחזק אותו.
לגבי הקרסול הייתי מציע לנסות הליכה בעצימות בינונית, ולאט לאט עם השיפור שיכול - להעלות מרחקים, משך זמן פעילות ודרגת עצימות, אפשרות נוספת היא לעמוד על "פיתה" על רגל אחת שזה מכשיר מצוין לחזק את השרירים התומכים בשרירי הליבה ובזה לחלק את העומס בין השרירים בכל היקף הרגל שסביב לקרסול.
את כל מה שאני אומר תקחי בערבון מוגבל כי אני לא מכיר את הילד ולא את המורכבות שלו...
מקווה שלא הצפתי אותך יותר מידי.

תודה רבה!

ממש לא העמסת מדי. לפעמים לוקח שנים למצא את מי שיכול להסביר ולהנחות לפעילות הנכונה. עד היום המורים לספורט ביקשו שאגיד להם מה לעשות...וגם אני לא ידעתי.
ההצעות שלך פותחות לנו אפשרויות חדשות לפעילות בתוך הבית, וזה ממש מצוין לנו.
שוב, תודה רבה!

למעלה